Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dociekliwa Kobietka

Poród w Oświęcimiu

Polecane posty

Gość gość
Ubrania jako tako mozesz miec w torbie, ale buty i kurtke musisz zostawić na izbie przyjec. Tam odrazu beda kazali Ci sie przebrac w koszule i kapcie. Jesli ktos bedzie z Toba to oddasz kurtke i buty zabierze. Jesli chodzi o ubranka to nie potrzeba dzieci sa ubrane w sxpitalne ciuszki zazwyczaj jest to body lub kaftanik i zwiazane w beciku ;)

Gość gośćaniaoswiecim
Ja już jestem spakowana, dzisiaj byłam w tym nowym sklepie co piszecie i przyznam, że jestem zadowolona, zrobiłam sobie zakupy uzupełniające. :-) w końcu mamy na osiedlu coś dla dzieci :- ) ja mieszkam na śniadeckiego tak więc mam blisko. :-) Co do porodu to rodzę w oświęcimiu ale podobno da się przeżyć, trzymajcie za mnie kciuki bo termin mam na 25 lutego :-)

Gość gość
Trzymam kciuki :) Ja rodziłam w listopadzie. Nie zapomnij o enemie i ligninie bo ja nie miałam i mąż jechał w nocy do apteki :) Jakie ceny w tym sklepie? Taniej niż w Pepco?

Gość gość
Sprzedam tanio ciuszki dla chlopca roz 0-3 miesiac :) jesli ktoras chetna to prosze o meila i powysylam zdjecia.

Gość gość
Sprzedam tanio ciuszki dla chlopca roz 0-3 miesiac :) jesli ktoras chetna to prosze o meila i powysylam zdjecia.

Gość gość

Gość gość

Gość gość

Gość gość

Gość gość
Gościu drogi.... napisz to jeszcze z 15 razy.... może być, że ktoś nie przeczytal.... :/

Gość gośćkatrinka
Niedrogo mają w tym sklepie ale jakość bardzo dobra, zresztą sama sprawdziłam w internecie i mają tam polskie ubranka co jest rzadko spotykane obecnie w sklepach. :-)

Gość gość
Ja bede rodzila w Oswiecimiu,termin za pare dni,mam nadzieje,ze jakos przezyje.Na ginekologi pielegniarki ok,lekarz tez,nie wiem jak na poloznictwie.

Gość gośćEwelina
Moim zdaniem też nie ma źle,a spedzilam tam 5 dni. Tyle sie tego naczytalam i pozniej szlam z kiepskim nastawieniem, a to szpital jak szpital ;) Mysle ze nawet lepiej jak na ginekologii bo tam też troche poleżałam. Tak że głowa do góry bo naprawde nie ma źle!

Gość gość
gdzie kupic w Oświęcimiu fajne koszule do szpitala takie zeby były tez dobre do karmienia no i nie obciachowe heheh ))) jeszcze mam pare tygodni ale różnie bywa, staniki do karmienia??? pozdrawiam )

Gość gość
Ja też nie powiem zlego slowa o tym szpitalu... szpital to nie spa... poszlam tam urodzić, a nie jeść wykwintne dania i liczyć na to ze będą się mną zajmować jakbym byla umierajaca. Jak malej sie ulalo i poszlam ja przebrac to pielegniarka sama zaproponowala zebym ja zostawila, a oni ja poobserwuja. Co do stanikow to allego... mi bardzo spodobaly sie staniki firmy Alles moge je polecic... tanie nie sa ale przynajmniej dobrze wygladaja i spelniaja swoja funkcje...

Gość gośćEwelina
Ja koszule i prawie cała wyprawkę dla maluszka kupowałam na Błoniach. Świetnie wyposażony sklep. Za koszule zapłaciłam coś ok 40zł

Gość gość
ale gdzie na błoniach jest taki sklep???

Gość gośćEwelina
Na Nideckiego 8 obok jest hurtownia dywanów czy coś takiego, a po drugiej stronie ulicy jest Żabka.

Gość gość
dzieki za info))) na kiedy masz termin?

Gość krysiaosiedlechemikow
Ja też na Nideckiego kupiłam koszulę, ale co do wyprawki to wszystko dostałam na zawidzkiego 4 w tym nowym sklepie top-maluszek. Ubranka bajka :-). :-) można się w nich zakochać :-) ja pomimo różnych opini rodzę w oświęcimiu i nie słuchajcie tych różnych opowieści o szpitalu. Rodziły tam moje dwie koleżanki i nie było źle. :-)

Gość gośćEwelina
Ja już 3 miesiące po porodzie ;) Byłam dziś w tym sklepie na Zawidzkiego naprawdę śliczne ubranka, ale ceny moim zdaniem takie sobie. Coś tam kupiłam, a później do Pepco i ttam np body z dł rekawkiem po 13zl a na Zawidzkiego po 25zl. Dla mnie to jest różnica ;) Może faktycznie nie takie ladne, ale też nie brzydkie hehe Tym bardziej że dziecko szybciutko rośnie i wyrasta z ciuszków: )

Gość MartusiaZbudowlanych
do gośćEwelina musiałyśmy się minąć :-) bo ja też byłam w tym na zawidzkiego dzisiaj :-) kupiłam sobie te body z pauliny i półśpioszki. To będe miała na Wizytowo ;-) ale jak zapytasz to mają też bodziaki po 14 zł. tam na półkach dolnych i ja sobie właśnie tam pozbierałam trochę tych tańszych. Tak więc jestem zadowolona. :-) Ale co racja dziecko szybko wyrasta, no taki już urok.

Gość 1988justynka
Ja wczoraj w tym nowym sklepie kupiłam sobie fajny zestaw do chrztu dla mojego Franka. Czasami też odwiedzam Cocodrillo ale tam też nie tanio. Już tak jest że za jakość trzeba więcej zapłacić. Natomiast chińskie omijam z daleka.

Gość mądralazkrakowa
Oni mają jeszcze swój sklep w Krakowie Bronowice ulicy nie pamiętam, tak więc jak zobaczyłam ten sklep u nas w Oświęcimiu to się mocno ździwiłam, widać otwierają kolejne.

Gość gość
Mają tam szatki do chrztu ?

Gość gośćEwelina
Musiałam nie zauważyć bo tak szybko z małym bylam :) Następnym razem bardziej się porozgladam. A Ty na kiedy termin masz?

Gość gość
Cześć dziewczyny :) ja miałam rodzić poza oświęcimiem ale okazało się, że szyjka krótka i może się zacząć w każdej chwili więc będę lecieć do szpitala na miejscu. Powiedzcie mi co trzeba mieć tutaj dla dziecka, pampersy chusteczki krem i tyle? Ciuchy tylko na wyjście, żadnych pieluch tetrowych, rożków, butelek nic ? Dla siebie koszule, podpaski duże, podklady na łóżko coś jeszce? No i co dla taty na porodówkę? Kompletnie nie wiem jak to tutaj wygląda

Gość gość
hej dziewczyny ma ktos terin na kwiecien?

Gość gość
jaki rozmiar kupujecie ciuszków na poczatek? ja mam duzo na 56 ale sie rozpedziłam chyba )))

Gość gośćEwelina
Dla dzidziusia pampersy, chusteczki i krem. Przyda się smoczek i ja miałam swoje pieluszki tetrowe tak pod buzię jak leżał malutki, bo te szpitalne takie szorstkie. Butelki też są szpitalne dostajesz za każdym razem zrobione juz mleczko. Dla siebie miałam na początek 7 rolek ligniny a później podpaski, na porodowce musisz mieĆ swoją lewatywe. A dla męża to nie wiem bo mój nie chciał być przy porodzie: ) Jak masz jakieś pytania to pisz smialo ;)