Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dociekliwa Kobietka

Poród w Oświęcimiu

Polecane posty

Gość gość
hej, jak czesto chodziłyscie go ginek. w ostatnim miesiacu ciazy???

Gość gość
Ja co tydzień, ale miałam problemy z nadciśnieniem. Które wystąpiło u mnie dopiero w ciąży około w 7 miesiącu.

Gość gośćEwelina
Co 2 tygodnie przez ostatnie 2 miesiące

Gość asiaasia1978
dzisiaj w tym top-maluszek na zawidzkiego kupiłam sobie fajny zestaw do chrztu dla chłopca, szatkę chyba chrzestni kupują? z czego pamiętam. asia

Gość gość
ja rodziłam w Oświęcimiu i nie narzekam opieka lekarzy i pielęgniarek super. oddział noworodkowy też super. a muszę dodać że byłam po cesarce. Jeśli będę miała 2dziecko to napewno będe rodzić w Oświęcimiu. polecam ten szpital....

Gość Mama_czerwiec
Witam wszystkich. Ja mam termin na czerwiec. To moje 2 dziecko ma byc synek ☺ w domu 7 letnie zloto - Julcia. Corka urodzila sie przez cc, sama nie woem czy wole teraz rodzic naturalnie czy znowu cc. W 2007 porod rodzinny kosztowal 100 zl. Maz byl ze mna 12h a jak juz zdecydowal lekarz o cc to zobaczyl corcie zaraz po porodzie i mogl zrobic zdjecia. Pytanie do dziewczyn które niedawno urodzily. Co, jezeli w tym samym czasie kilka par zdecyduje sie rodzic razem? Albo jak juz sala bedzie zajeta? Pozwola nam byc razem?

Gość gośćKasiunia
Ja mam termin na 17 maja, ale jeszcze aktywnie się poruszam :-) Jutro wybieram się na zawidzkiego do tego sklepu po rożek i po pościel, szkoda, że drogi tak rozkopali ale co tam, spacer wskazany.

Gość gość
Ok to moze inne pytanie do mam ktore rodzily w oswiecimiu. 7 lat temu dzieci lezaly przy mamach w ...o matko jak to nazwac... takich niby lozeczkach, gdzie material wiazany byl na stelażu metalowym. Wydawalo sie to dosc niebezpieczne, material byl tylko przywiazany do stelazu bez zadnego materacyka czy nawet deski. Dalej one tam sa czy szpital kupil jakies normalne łóżeczka / wozki.

Gość gość
Są takie wozeczki z materacykiem w środku

Gość gość
Co trzeba zabrac do szpitala a na co mozna liczyc ze dadza?

Gość gośće tam
weź co się da, ja co prawda mam termin za 3 miesiące, ale biorę wszystko, a to co zapomnę to mi moje kochanie dowiezie :-) Ja nie liczę na nic w szpitalu, nawet papier do WC zabieram swój.

Gość gość
I zdarza się że tego papieru do WC nawet nie ma : ) Wez dla maluszka pampersy, chusteczki, krem. mi przydał się również smoczek i pieluszki tetrowa do karmienia (W szpitalu dają pieluszki, ale jak dla mnie to one jakieś takie szorstkie się wydawały) I dla siebie koszule, podpaski te poporodowe, lignina, majteczki te siateczkowe, woda do picia. Ah i ładowarka do telefonu ważna rzecz ;) bo zazwyczaj po porodzie telefonów mnóstwo: )

Gość gość
Pytanie do mam po cesarskim cięciu. Czy tata mógł przytulic dziecko? Jest w Oswiecimiu możliwe kangurowanie malucha przez tate? Jak dlugo wy widzialyscie dziecko? Kiedy moglyscie przystawic dziecko do piersi?

Gość gość
Wydaje mi się że to zależy na kogo trafisz.. Ja miałam cesarkę i trafiłam na fajną zmianę. Jak wyciągali maluszka z brzuszka to od razu go zabrali do czyszczenia itp ale po chwili gdy zanosiły go na oddział noworodków przyniosły do mnie gdy jeszcze leżałam na stole i mnie szyli i tak fajnie mi go przyłożyła że mogłam go pocałować ( Nie da się tego opisać : ) ) I mąż stał za drzwiami na korytarzu tam koło wind i co chwile zaglądał na porodówkę czy to już :) Wiec jak go zanosili na oddział noworodków to pokazali też mężowi mógł dotknąći zrobić zdjęcie

Gość gość
A jeśli chodzi o karmienie to ja akurat rodziłam w nocy więc maluszka zabrali, a Ja dostałam przeciwbólowe i kazali mi spać.. Leżały ze mną na sali dziewczyny co rodziły w dzień i jak tylko przyjechały na salę to od razu przynieśli im dziecko i próbowały karmić ale to czasem trzeba się upominać i poprosić żeby przynieśli maluszka

Gość gość
a ja znowu mam pytanie jak sie załatwia poród rodzinny ?? czy trzeba zgłosic sie wcześniej ??bardzo prosze o odpowiedz

Gość karolina_gość
witajcie Mamy ja już 3 tygodnie po porodzie rodzinnym, było bardzo dobrze, choć na początku się strasznie bałam, nie dam złego słowa powiedzieć na personel bo byli mili dla mnie zarówno lekarze jak i pielęgniarki, może miałam szczęście na dobrą zmianę :-) Dzisiaj byłam pierwszy raz w tym sklepie Top-Maluszek w Oświęcimiu i obkupiłam się i powiem wam szczerze, że w końcu mamy fajny sklepik na naszym osiedlu, i zero chińszczyzny, tak więc fajnie.

Gość 1978emilka
Sklepik fajny, masz rację, ja natomiast kupiłam w nim komplet do chrztu i jest super :-) Co do porodu w Oświęcimiu to nie mam zastrzeżeń nie jest to co prawda pobyt jak w hotelu ale idzie wytrzymać.

Gość gościnnaa
Gdzie jest dokładnie ten sklep ?

Gość gośćpomocna
jest na zawidzkiego w Oświęcimiu, to jest tam dokładnie na przeciwko gimnazjum numer 2, jak wolisz to ta ulica gdzie ostatnio była zamknięta przez remont drogi.

Gość gościnnaa
Tak dziękuję za info, byłam u nich dzisiaj - jakie mają śliczne i urocze te ubranka.

Gość gość
Jakie tam mają ceny ubranek dla maluchów. Musze swojemu kupić wyprawkę.

Gość olabojarskaoswiwcim
Ceny maja normalne. Maja same polskie firmy wiec ogólnie od 23.99 w gore. Jak dla mnie rewelacja. Nie cierpię chińszczyzny dlatego kupuje głównie polskie. Kiedys jeździłam do bielska bo tam byl taki podobny sklep jak ten ale teraz mam na miejscu. W stanach a dokladnie w Chicago polskie ubranka są rarytasem i kupuje się na prezenty.

Gość oswiecimianka
Powinni dać sobie duży szyld nad sklepem ponieważ prawie minelam ten sklep. Faktycznie dla maluszka to raj.

Gość gośćmadrala
Nie przesadzaj . Ja trafiłam bez problemu.

Gość martusiaK1987
W środe wybieram się do tego sklepu po wyprawkę do przedszkola, koleżanka z pracy mówiła, mi że mają fajne dresiki i bluzy i że gatunkowo bardzo dobre, więc muszę je oglądnąć. A tak pozatym najgorsze to te upały, oby już nie długo.

Gość sylwiakrawiec
To chodzi o ten sklep koło Krawczyka na przeciwko szkoły podstawowej numer 2 ????????

Gość martusiaK1987
TAK. na ulicy zawidzkiego. Na przeciwko jest gimnazjum 2. Sklep niewielki ale bardzo dobrze zatowarowany. Ja nawet do chrztu tak kupiłam wszystko.

Gość gość
Witam wszystkich ! napiszcie proszę czy do szpitala trzeba mieć swoją wyprawkę ? co zabierałyście, a co oferuje szpital ? Jak wygląda kwestia ubranek czy trzeba mieć swoje czy szpitalne >? Pozdrawiam

Gość gośćkarolinka
Musisz miec swoje ciuchy dla maluszka. Pampersy. Tetrowe pieluszki. Wklady poporodowe oraz jak wszędzie swoje pizamo. Wklady laktacyjne. Zawsze jak co cos braknie to ci mąż dowiezie.