Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Raibovini

Od pół roku nie mam okresu, co się dzieje ?

Polecane posty

Gość Raibovini

Witam! Jutro wybieram się po raz pierwszy do ginekologa. Mam 17 lat. Od pół roku nie mam okresu. Ponad pół roku temu schudłam 7 kg, ale od kilku miesięcy już je nadrobiłam, a okresu dalej nie ma. Nie jestem już dziewicą, ale w ciąży też nie jestem. Obawiam się tej wizyty. Może ktoś miał podobne doświadczenie w takiej sytuacji? Jakie leczenie podjął lekarz? I czy na pierwszej wizycie mogę poprosić o tabletki ?

lekarz Ci wszystko wyjaśni , nikt nie wywróży z fusów co Ci jest , pewnie któraś tak miała ,ale nie u wszystkich może być ta sama przyczyna . U mnie to są zaburzenia w pracy przysadki jakiegoś tam hormonu mam czasem za mało .... a u Ciebie może być całkiem coś innego. Pewnie że możesz poprosić o tabletki . pewnie i tak dostaniesz coś na regulację miesiączki a one działają anty

Gość gwiaazdaa123
Moja kolezanka miala dokladnie tak samo jak Ty, z tym, ze ona jest dziewica. Byla u kilku lekarzy i jakos nie moga jej zdiagnozowac tego, ale idz do ginekologa i trzymam kciuki, moze Ci da leki i wszystko bedzie ok

Gość do autorki....
pewnie masz policystyczne jajniki, typowy objaw to brak okresu ponieważ nie ma owulacji więc i krwawienie się zatrzymuje, piszę ci to w bardzo sporym uproszczeniu więcej doczytaj w necie i zapytaj gina.

ja mialam odwrotnie - u mnie okres trawl caly czas :/ i tak jak Ty szlam do ginekologa pierwszy raz - lekarz po zbadaniu mnie stwierdzila ze wszystko jest ok i ze poprostu musze brac tab anty na zeby wszystko sie uregulowalo :)