Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karolinakarolinaa

Waga wzrosła po ćwiczeniach mimo diety, jak to jest??

Polecane posty

Gość karolinakarolinaa

Walczę z kilkoma kilogramami, ćwiczę z Chodakowską Skalpel i Turbo do tego nie zbyt ciężka dieta raczej zdrowe odżywianie i ograniczyłam co się dało słodycze i słone, miesiąc temu schudłam 1,5kg i straciłam kilka centymetrów w obwodach, teraz waga mi wzrosła prawie tyle co schudłam wcześniej ale obwody nieco spadły, o co chodzi?? dlaczego nie chudnę normalnie jak wszyscy tutaj?

Gość powiem ci
chodzi o to, ze miesnie waza wiecej niz tluszcz. Zajmuja jednak mniej niz on miejsca i w ten sposob tracimy cm, a na poczatku budowania miesnizyskujemy 2-3kg. Daj sobie troche czasu, za kilka tyg zobaczysz, ze kg beda lecialy :)

NIe przejmuj się tym. Poprostu zbudowałaś trochę mięśni i one ważą wiecej niż tłuszcz. Dodatkowo masz z tego jeszcze bonus :)Każdy nowy kilogram mięśni spala okoł 60-100 kcal. Więc czym wiecej mięśni tym szybciej będziesz chudła!

Gość karolinakarolinaa
OOO dzięki za rzeczową odpowiedź kompletnie się na tym nie znam, czyli mogę się jeszcze spodziewać wahań wagi :( ciekawa jestem ile to może trwać oczywiście bardzo się cieszę że obwody maleją ale jednak wchodząc na wagę trochę się dołuje że coś robie źle.

Gość to nie waz sie
przez jakis czas

Gość karolinakarolinaa
ważę się raz w tygodniu lub rzadziej i do tego mierzę ale coś mnie dzisiaj podkusiło żeby wejść na wagę ostatnio warzyłam się 5 dni temu i mam 100g więcej nawet tyle powinno spaść przy tym jak jem i ćwiczę ;) ale cóż teraz wiem że muszę cierpliwie czekać aż nabiorę mięśni na nowo.

Gość mój brzuch :/
ja cwicze od miesiaca, od dwoch dieta i waga ani grama nie spadla ale widze ze wygladam lepiej, zmniejszyl mi sie cellulit tylko ten wydety brzuch mnie wkurza :/

Gość karolinakarolinaa
to masz podobnie do mnie, ja pracowałam fizycznie wcześniej więc cały czas byłam w ruchu, potem ciąża i dom zrobiły ze mnie flaka mimo że schudłam do wagi sprzed ciąży brak ruchu sprawił że wcale nie wyglądam jak kiedyś z taką samą wagą, już mam odpowiedź na moje zmartwienia co do wagi i wyglądu chodzi o mięśnie ;) ale będę nadal wytrwale ćwiczyć bo też widzę że cellulit znikł i ciało bardziej jędrne.