Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jedyna oryginalna

kiedy z łóżeczka na łóżko??

Polecane posty

mamuśki podpowiedzcie jak to było u was:) syn ma 2,5 roku, jeszcze śpi w lóżeczku, bardzo przyzwyczaja się do swoich rzeczy i obawiam się ze przeniesienie go na łóżko mogłoby skutkowac conajmniej brakiem akceptacji z jego strony i płaczem za łóżeczkiem. Kiedy jest dobry czas na zafundowanie dziecku odjazdowego łóżka?? i kolejna sprawa, czy zdecydwałybyście się na wysokie łóżko z barierkami?? znalazłam fajne łóżko które ma 102cm wysokosci, pod łóżkiem jest "tajna skrytka malucha osłonięta zasłonkami które można zdjąć. żeby się dostać na lóżko trzeba wejsc po drabince. myślicie ze to dobry pomysł dla takiego dziecka?? cholerka fajne jest, ale bałabym się ze spadnie mimo barierki

my córę przenieśliśmy z łóżeczka do łóżka jak miała własnie 2,5 roku. obyło się bez żadnych problemów, od razu chętnie w nim spała. co do wysokości to obawiałabym się jednak. taki maluch wierci się bardzo i moja cora parę razy spadła z łóżka a ma takie http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S59851606/

ja kiedys spałam na łóżku piętrowym i do niego pomimo barierki była dodana dodatkowa belka którą można było domontować. moze coś takiego by sie sprawdziło...

ja mysle o łóżku piętrowym dla córki ale za jakieś 2 lata jak bedzie miała 6. juz powinna spac spokojnie ;) ale masz racje. jakies dodatkowe zabezpieczenie dajcie, albo na noc pod łóżeczko cos podkłądaj (materac, poduszkę) zeby zamortyzowało upadek w razie czego

Gość kurka bez pazurka
Ja mojego syna przełożyłam jak miał 1,5 roku. Wyskakiwał z łóżeczka górą- nawet w śpiworku. Zrobiliśmy to dla jego bezpieczeństwa. Mimo, ze mały strasznie kręci się w nocy to z łóżka nie spadał. Za jakiś czas planujemy zakup łóżka piętrowego- ale mały będzie miał wtedy około 5 lat. Ale i tak się trochę boję więc dołożymy dodatkowe zabezpieczenia.

Gość fwfwrfwre
Ja się nie przejmuję terminami. Sama pamiętam spanie w łóżeczku ze szczebelkami, musiałam więc mieć ze cztery lata gdy jeszcze takie miałam. Córa też ma wciąż swoje, bo je lubi a ma trzy lata. Póki się mieści i jest zadowolona, to jest OK.

Gość Katastrofffa
1.5 roku mala miala jak przenieslismy ja do 'doroslego' lozka.Byla przeszczescliwa.Sama sobie wybrala posciel .Od razu sie w nim polozyla ,przykryla i udawala ,ze spi ;)Lozeczko ma z ikei, oczywiscie ma barierke zeby nie spadla bo moj egzemplarz spi jak samolot;)