Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nataleczka902290

Koszt OBRĄCZEK?

Polecane posty

Gość nataleczka902290

Hej, ile Wasi mężowie/ przyszli męzowie wydali na obraczki? Czy były to zwykłe obraczki (zółte złoto), czy moze zółte z białym lub dodatkowo jakieś kamienie?

My mamy swoje złoto i dajemy robić. Koszt robocizny u jubilera to średnio 400 złotych. Stawiamy na proste, soczewkowe obrączki z białego złota, ze złotym paseczkiem pośrodku. Zastanawiam się też nad oczkiem ( cyrkonią lub diamentem) w mojej obrączce, ale chyba zrezygnuję. Jeszcze myślę nad tym:)

dokładnie! polecam taką formę kupowania obrączek! Jest dużo taniej i można zrobić, takie, jakie się chce!

Gość Polaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
ja własnie zamówiłam obraczke bo zgubiłam, złoto zółte proba 585, 5 mm szeroka rozmiar 10 i zapłace 480 zł, tansze obraczki sa bardzo cienkie, podobno złoto 333 tez jest fajne mniej sie rysuje niz 585, tylko mi ten zółty jasny kolor nie pasi. Ogólnie 500 zł to taka normalna cena porzadnej obraczki

Gość nataleczka902290
Bo my płacimy 2900, próba 585, szer. 7 mm. Białe złoto z żółtym i jesxcze w mojej 3 brylanty

Gość zamioculcas
2900 to bardzo dużo. Średnia cena to 1500-1800 za klasyczne obrączki, nie za cienkie i nie za grube. Tyle mniej więcej kosztuje złoto bez przepłacania za firmy, jakieś kamyczki i inne duperele. Obrączka i tak będzie się kręcić na palcu, więc po to tam te brylanty. Jeszcze po kilki latach wypadną i będzie bieda.

Mysmy placili 800 zl za pare. Wykonywal je znajomy jubiler. Mielismy wlasne zloto, ale w ilosci niewystarczajacej, wiec na koszty skladal sie dodatkowy kruszec i robocizna. Mamy plaskie obraczki, zloto zolte z bialym, 5 mm szerokosci.

Gość ejdofkd
12 g, allegro, damska 6mm meska 7 mm, ozmiary 10 i 34 :)- 1600 zł

Gość MamusiaMaksika
tradycyjne zwykle zolte zlote u mnie byly dwie za 1400

Gość pati1309
Mi i Mojemu podobają się takie masywne obrączki, grube i ciężki ale nie do przesady. Takie jakie Nam się podobają to koszt 2500zl + grawer gratis

Gość sie jej jej
2900 bardzo dużo? przeciez są duzo drozsze

Gość zamioculcas
I co z tego, że są dużo droższe? 2900 to dużo, bo cena jest zawyżona pewnie przez firmę lub przez kamyk wielkości łebka od szpilki. Wartość wyrobu jest pewnie dużo niższa, bo samo złoto nie jest takie drogie.

5mm, w mojej brylant, waga obydwu bez brylantu 10g. Cena ich bez własnego złota z robocizną i naliczona bez rabatu u jubilera (który ma najtaniej u nas w mieście) to ok.2300 zł. My mieliśmy na szczęście złoto swoje (żółte) no i robota była policzona taniej.

Gość stara malutka24
2200 zł na obydwie

Jak diament jest dobrze osadzony, to nie ma prawa wypasc.. my kupujemy drogie obraczki, nie powiem gdzie, ale tylko z tego wzgledu, ze bedziemy miec bardzo skromne przyjecie weselne I wolimy the pieniadze wydac na podroze po swiecie, ktore uwielbiamy. Obraczki beda z platyny, pierscionek zareczynowy mam z bialego zlota I juz nie wyglada tak bialo jak na poczatku.