Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jejuszka

chrzciny - jakie formalności ile wcześniej i ile dawałyście na ofiarę ???

Polecane posty

Gość jejuszka

poradzcie mi bo nie mam pojecia.

Gość Zamiast
U nas min 2 tygodnie przed trzeba dać znać ale chrzty robią tylko raz w miesiącu więc lepiej zapytać w kancelarii. Trzeba mieć: akt urodzenie dziecka - zaświadczanie o ślubie kościelnym( o ile jesteś z innej parafii) - rodzice chrzestni muszą mieć zaświadczenia od swoich proboszczów że mogą być o ile są z innych parafii jak z tej samej to nie trzeba. U nas ofiara zwykle 100 zł choć od nas nie wziął.

- miesiac przed. - dane chrzestnych - zadnych zaswiadczen z ich parafii ani o slubach - ofiara co laska - ja dalam 50 zl.

i przed sakramentem chrztu rodzice i chrzestni musza sie wyspowiadac i dac ksiedzu zaswiadczenia ze takowa spowiedz miala miejsce :P

Gość maja z krakowa
dzień wcześniej akt urodzenia dziecka I tyle :) 100 zł

zaswiadczenie dla chrzestnych potrzebne o ile sa z innej parafii.Jesli bralas slub w innej parafii niz Twoja musisz podac pelna nazwe tamtego kosciola

Gość Baptistina
ochrzciłam sama, z wody nigdzie nie jest powiedziane, że chrztu muci udzelać ksiądz KK wyszło taniej :D

Musisz się dowiedzieć w swojej parafii. U mnie chrzciny możesz zrobić nawet w sobotę. A musieliśmy dostarczyć zaświadczenia chrzestnych z Ich parafii, że mogą być chrzestnymi, a przed samym chrztem musieliśmy oddać kartki od spowiedzi - nasze i chrzestnych.