Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kushion

Październikówki 2013, termin na październik 2013.

Polecane posty

Nie no, u mnie okreslil na ile mogl najpieerw mial problem by cos zobaczyc,ale dal rade podobno fasolka jest trche za mala ale i gin i maz mnie uspokajali ze wszystko bedzie ok skoro mu serduszko bije ,ale problem byl glownie w tym ze niewiadomo kiedy doszlo do zsplodnienia;) i to raczej domysly hehe ;p jak wyscie planowali to pewnie bylo wam latwiej okreslic ;)

Syrfi trn chlebek z oliwa ,,.. Smaka mi kochana narobilas ;) ja sie ostatnio zwazylam i o dziwo ! Schudlam ponad 2 kg ;O

Rubi ja dochodzę do wniosku, że ma do d...y aparat usg. Zresztą moja gin. też. Potwierdziła tylko ciążę. Całe badanie trwało paręnaście sekund. Oni po prostu się nie przykładają. Dopiero około 11 tygodnia to już robią dokładniejsze. No chyba, że któraś ma zagrożoną albo niepewną, albo gin chce zedrzeć kasę to wtedy może robić i co tydzień :). Wszystko zależy od sytuacji :).

A ja przytyłam 2,5 kg :(. To następstwo braku torsji i odłożonej wody w organizmie. Normalnie cellulit mnie zaczął boleć. Dotknąć się po nogach nie mogę. Żyję nadzieją, że mi ta opuchlizna w 2 trymestrze zejdzie :).

Syrfi aparat mial dobry tylko i tak problemy ze znalexieniem malucha ;( ale masz racje w 1 wizycie okresla tylko czy jest ok a jak nie to czesciej trzeba chodzic . Ale przynajmniej w prist powiedzial ze moze mi kazac przyjsc za tydzien ale nie ma sensu i szkoda kasy , tylko jakby cos bylo nie tak, czy zle sie poczuje mam zaraz dzwonic i przyjsc . Ja np. Od pol dnia mialam kolke ale, moze to glupie, jak kot polozyl mi sie na brzusiu i zaczal mruczec to wszelkie bole przeszly:/ dziwne.. A i sorrki za literowki i bledy ale pisze zawsze z telefonu ;)

mi juz przybylo 3 kg, ale esem chudzina tak ze jeszcze sie nie martwie. Zazdroszcze wam, ze cos wam smakuje, bo mi nic i musze sie zmuszac do jedzenia.

nuś a ja zazdroszczę braku apetytu. Ja bym tam nie płakała z tego powodu :).

Dziewczyny pomóżcie :( odebrałam dzis wyniki, lekarz na nartach, nie ma kto ich zinterpretować :( toksoplazmoza igg 0,13 cytomegalowirus >500 co to oznacza? Do tego w moczu dodatnie ketony, czy to może oznaczać cukrzycę?! Ja zwaiariuję, lekarz w przyszłym tyg wraca w czwartek dopiero!! :( Help!

Gość a dobrze pobrałaś
mocz montgomery? Z drugiego strumienia?

montgomery lekarzem nie jestem ale mi się wydaje, że cukrzycę to z badań krwi a nie moczu :(. A ciała ketonowe są przy niezdrowej diecie. Zwykle jak jest za mało warzyw ale znalazłam jeszcze takie coś co w Twoim przypadku ma 100% zastosowanie :Ciała ketonowe, do których należą kwasy acetooctowy, b-hydroksymasłowy oraz aceton pojawiają się w moczu po przekroczeniu progowych stężeń w surowicy krwi. Ich obecność w moczu stwierdza się m.in. w przebiegu niewyrównanej cukrzycy, w następstwie długotrwałych wymiotów i biegunek, u osób niedożywionych lub stosujących dietę ubogowęglowodanową i bogatotłuszczową. Fałszywie dodatnie wyniki oznaczeń mogą być spowodowane obecnością w moczu kaptoprylu, posiadającego grupę sulfhydrylową, zaś fałszywie ujemne m.in. wysokim stężeniem kwasu askorbinowego. Moim zdaniem nie ma co się przejmować, bo Ty biedaku jeszcze po 1 ciąży do siebie nie doszłaś. Zresztą ja mam często w moczu ciałą ketonowe i się tym nie przejmuję :).Zwykle i pH moczu się wtedy zmienia i jest bardziej kwaśne. Co do reszty to się nie znam nic a nic ale na pewno nie dotyczą cukru.

Mondgomery sorki. Pomajdały mi się niki i pomyliłam cię z Miniqel. Przepraszam. Ale to i tak nie zmienia faktu złej diety, bo cukrzycę to tylko z krwi można tak naprawdę oznaczyć :).

Montgomery ja tez mam ketony 15mg czy jskos tak lelarz widzial i nie stwierdzil ze cos nie tak. Dla kobiet w ciazy normy sa inne. I ketony w ciazy moga wychodzic wiec nie martw sie ;-)

Cześć dziewczyny :) Tak się czaje i czaje żeby do was dołączyć... może boje się zapeszyć. A więc się w końcu zmotywowałam napisać. Jutro zaczynam 8 tydzień. Termin wyznaczony na 30 października. Oczywiście bez atrakcji by się nie obeszło bo od razu po teście ciążowym skoczyła mi w górę tarczyca i do tego przeziębienie i plamienie ehh Mam nadzieję że jednak dotrwam do końca, widzę że większość z was już swoje serduszka widziała ja jeszcze z dwa tyg i też mam nadzieję że zobaczę :) Gin kazał mi się jakoś w 9 tyg pokazać. I ja też w moczu miałam te ciała ketonowe to lekarz zapytał czy mam wymioty bo ponoć przy tym taki wynik (no ja nie mam wymiotów) kazał pić dużo wody i zrobić glukoze. Zobaczymy bo na początku chciałam zmienić lekarza ale jednak wracam do tego co prowadził moją pierwszą ciążę co on mi powie.

Montgomery...najgorsze to sie denerwowac...spokojnie...moze poszukaj w necie jak to jest...choc najlepiej jakby lekarz zobaczyl...skoro nie ma twojego moze idz do innego?zebys sie tak nie denerwowala...

Wiecie co...może ja za mało piję, faktycznie od paru dni prawię w ogóle. Wiem, że najgorsze to sie denerwować....dlatego idę już spać, nie mam siły już na nic :( Pozdrawiam wszystkie, dzięki za słowa otuchy dziewczyny :*

Gość Aasiula28
Moj lekarz mowi ze woda to lekarstwo na wszystko:) Wy pewnie juz spicie,a ja nadrabiam zaleglosci i czytam wszystkie wpisy na forum bo u mnie dopiero 18:)

Witajcie nowe mamusie! Ja dzisiaj mam usg. Srasznie sie boje co z tym moim wstretnym krwiakiem. Przelezalam caly tydzien ale czy nastepny dam rade to nie wiem. Mdlosci mam wieczorem i nic nie moge jesc. Pomaga mi rumianek z lyzeczka miodu. Naprawde skuteczne lekarstwo.U mnie zima znowu zasypalo.

Aasiula 28 w ktorym tyg. mialas tego krwiaka? Jak byl duzy?Jak dlugo ci sie wchlanial? Lezalas?. U mnie tydzien temu na usg lekarz zauwazyl krwiaka.

witajcie nowe Asiula , Agnieszka i Julie . ja piję własnie czekoladę na gorąco i jem śniadanko kanapki z pasztetem i ogórkiem pycha . mdłości mam tylko wieczorem po 18 godz. a i od 2 dni mam katar i boli mnie gardło . masakra . a dzisiaj troszke ciężki dzień sie zapowiada bo Krystyny i Bożeny imieniny są . xxxxxxxxxxxxxxxx Agnieszka ostatnia @ miałaś 19.01?

Malika ja też mam biało za oknem . a jeśli chodzi o leżenie to jak będziesz musiała leżeć dla dobra dziecka to będziesz leżała dasz radę . na ktora masz USG ?

Cześć dziewczyny:) ja już po wizycie i niespodzianka bo miałam usg:) lekarz chciał podejrzeć czy wszystko ok:) Troche sie pomylilam bo dzidziuś ma 4,1 cm:) Widziałam głowe nóżki i rączki:) No i bijące serduszko, termin miesiaczki się zgadza z terminem z usg-porodu oczywiście:) Zmierzył mi gin ciśnienie, postawił na wage! I o matko w ciuchach-waga 62kg. Mąż jaki był uradowany bo miało nie być usg:) Teraz mam wizyte 4 kwietnia i będzie to długie usg i powiedział gin że jak sie małe dobrze odkręci to można płeć już zobaczyć. No i Wszystkie badania mam w porządku-powiedział że dla cieżarnych są troszke inne normy i że sie nie przejmować jak cos nie tak-Jedynie mocz mam przed każdą wizytą powtarzac bo każdej karze. Maławronka ja sie starałam rok, Ale w sumie seks bez zabezpieczenia uprawialiśmy półtora roku-od slubu. Tylko ja nigdy nie miałam owulacji a popularny lek na jej wywołanie clostilbegyt na mnie nie działał(w sumie to działał ale tak że po nawet 1 tabletce rosła 6 centymetrowa torbiel i mi sie litr wody w brzuchu gromadził)-okazałao sie ża mam uczulenie na klomifen-stad laparoskopia i hsg.

No i witajcie nowe kolezanki:) Tyle nas sie robi że nienadążam pisac-mój gin powiedział śmiejąc sie że chyba księżyc tak podziałał że wszystkie zachodzą:P-bo u niego też jakieś poruszenie, zwłaszcza u tych co sie długo starały.

mala czarna kawka to super ze miałaś USG to spokojniejszym jest człowiek . xxxxxxxxxxxxxxxx a ja juz zbieram sie do rodziców zawieś synka i do pracy a tu jeszcze auto trzeba odśnieżyć

Mała czarna kawka a kiedy miałaś ostatnią miesiaczke? Ja 1stycznia i też zaczęłam 11tydzień Tak szybko będzie widać płeć?hm...oby. Ja też idę na początku kwietnia

Witam wszystkie mamusie Ruby Dragon ten pierwszy wskaźnik CRL to wielkość nie wiem o to jest GS a to ostatnie to tętno chyba Montgomery nie przejmuj się tymi ketonami, ja też mam, ale to dlatego, że za mało piłam teraz staram sie nadrabiać. Te ketony świadczą o tym, że za mało płynów i nerki mają problem z oczyszczaniem się i u mnie to się sprawdzało bo skojarzyłam, że mnie nery bolały a z powodu urwania głowy w pracy nie piłam bo nie miałam nawet jak do wc iść, teraz odpuściłam jestem na chorobowym i się nawadniam. Jeśli chodzi o toxo nie wiem dokładnie co u Ciebie to oznacza ale mój gin który prowadził mi 2 zakończone pozytywnie ciąże i lecze się u niego od 12 lat powiedział że często toxo wychodzi bo prawie 70 % kiedyś je przechodziło, toxo mogłaś złapać przed ciążą, organizm się z tym uporał, ale ślad został który nie rzutuje na dziecko. Toxo w większości zarazić się można nie od kotów tylko przez ptaki wystarczy że zjesz nieumyte maliny, jagody lub dotykąjąc brudną ręką okolic ust. Bo odchody ptaków mogą być wszędzie. Badane na toxo należy robić jesli w USG okaże się ze dziecko nierozwija się prawidłowo aby ewentualnie podać antybiotyk

Montgomery, EmZoom normy w ciazy sa inne. Ja tez mam ketony a pije jak szalona moj sie smieje ze caly czas jak na kacu ;-) Czytalam w necie dla pewnosci i potwierdzilo sie ze w ciazy ketony moga sie.pojawiac.

Ja juz po USG. Jeden maluszek 13 mm drugi 11 mm. Tetno odpowiednio 142 i 167. Jestem ledwo ciepla, boli mnie zab, non stop haftuje, przyswajam tylko cappy pomaranczowy i chleb z maslem. Moja mała marudna ale dzis do lekarza jedziemy, zobaczymy co powie

Moniqell na bolący ząb najlepszy rozdrobniony czosnek. Mi przechodziło po 5min.tak mi wyżarło że łzy leciały:-D Później przemywam rumiankiem