Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość justynas1121

problemy z oddychaniem u 5 latka- co to może być?

Polecane posty

Gość justynas1121

Nie wiem, czy dobrze opiszę tą sytuację. Mój prawie 5 letni synek jakiś miesiąc temu dziwnie zaczął dużo ziewać. Tak przynajmniej sobie to nazywaliśmy. Był to taki okres, kiedy siedział wiecej w domu i bił znudzony. I kiedy pytałam dlaczego " ziewa" , mówił, ze się mu nudzi. Nie robił tego w zwyczajnu sposób, miałam wrażenie, że udaje wg zasady, ze czym więcej się mu zwraca uwagę, tym bardziej uporczywie to robi. Myślała, że to udawanie, bo te wdechy powietrza były dużo krótsze i płytsze od ziewania. Czasem robił to częściej, czasem rzadziej w ciągu dni. Ale dzisiaj zwróciłam uwagę, że w zasadzie przy oddychaniu jednocześnie noskiem- dodam, że nie ma ani nie miał od pół roku żadnej infekcji, co 10 sekund bierze oddech buzią. Przypomina mi to moje łapanie oddechu ustami, kiedy czymś się stresuję, tyle ze jego wdechy są płytsze. Czytałam o przeroście trzeciego migdałka, ale objawy nie pasują- w nocy śpi spokojnie i oddycha nosem, chyba, że np go poprawiam na poduszce, albo przebieram, wtedy jest to samo i nawet częściej łapie te wdechy a po chwili znów głęboko zasypia. Martwię się tym poważnie. Dopiero dzisiaj miałam możliwość przyjrzenia się mu przez cały dzień i strasznie się przestraszyłam. Może ktoś jest mi w stanie coś poradził. Może ktoś przy 3 migdale miał podobnie? Bardzo proszę o pomoc... Oczywiście do lekarza też pojadę, zaraz w poniedziałek, ale to dopiero za dwa dni- nie wiem, czy wytrzymam z nerwów...

Gość gość
U mojego synka obserwuje to samo , czy ustaliłas skąd te oddechy , byłaś u lekarza ?

Gość Host
Ziewanie jest objawem różnic temperatur i słabego krążenia. Krótki spłycony oddech to objaw ogólnego niedotlenienia.Całość wygląda na niewydolność sercowo naczyniową.Koniecznie do kardiologa,sprawdzić czy z sercem wszystko ok,prześwietlenie.Tylko że dziwne że dopiero teraz to wyszło

Gość gość
Zmierz dziecku saturacje

Gość Matka

Czy udało się coś ustalić z tym ziewaniem, jaką była przyczyna?