Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Looooser

Nie daję od lat na Owsiaka i jestem z tego dumny!

Polecane posty

Krwawy Edward- Ale ta "zabawa" kosztuje więcej, niż uzbierana kasa, wiec po cholerę robić taką zabawę, a nie zamiast zabawy dać tą kasę na sprzęt. Po drugie to czemu uważasz że jedne fundacje są dobre a inne złe? Wiec nie odpowiedziałeś mi na pytanie, otóż jakim cudem Owsiak dostał się do telewizji i ma takie chody w wojsku, policji czy straży pożarnej, pomijam fakt że oni łamią prawo, bo regulamin mówi wprost że oni nie mogą wydawać kasy na prywatę, a wojsko wydaję kase na prywatną fundację, to jest łamanie prawa, bo powtarzam ci, ta akcja prywatnej fundacji owsiaka jest organizowana za pieniądze podatników, mnie to wali kto ktoś robi z swoją prywatną kasą, może ją przepić, wydać na WOŚP albo dać Rydzykowi, każdy swoją prywatną kasę ma prawo wydać na co się mu podoba, ale pieniądze podatników absolutnie nie mogą być wydawane na prywatę, nie ważne czy to WOŚP czy kler, dawanie pieniędzy podatników klerowi albo Owsiakowi jest przestępstwem!! Kościół nienawidzi Owsiaka a Owsiak kościoła, bo sa dla siebie konkurencją, konkurencja zawsze będzie siebie zwalczać, a tak naprawdę oboje zasługują na obóz koncentracyjny!!!

Gość hahahahahahahahadfhzdghjfgj
i chodzi tutaj głównie o to, ze koszty, o których mówi zwiad, generowane bezprawnie i nielegalnie NIE SĄ PODLICZANE. WCALE. Moze się okazać, ze orkiestra zebrała jakieś 5 milionów, z których 100% trafiło do owsiaka i s-ki jako "koszty"

hahahahahahahaha-Dokładnie tak, powinna być selekcja naturalna, dzieci chore powinne być uśmiercane, co to za problem aby rodzicie zrobili sobie nowe dziecko. Dziś rodzicie i tak mają po 1-2 dzieci, a kiedyś mieli po 10 dzieci, wiec jaki problem aby chore dziecko z wadami uśmiercić i nowe sobie zrobić? A tak za te chore dzieci my musimy płacić, ale podobno rodzicie chcą te chore dzieci, bo dzięki tym dzieciom to mają wysokie dodatki z państwa i żyją jak króle, bo dzięki temu dziecku mają ogromną kasę z państwa, ale tak to jest w socjalizmie, jakim jest polska.

jak zaczynał pracę w orkiestrze to był BEZROBOTNY... why? tyle znajomości a taka bida była, jąkała bidny na dzieci chore zbierał, oejjeku jejku. teraz nawet przestał się jąkać.

Krwawy Edward- Ale co mają znajomości z tym wspólnego?Jak będę znał policjanta czy mój ojciec będzie sędzią, czy to znaczy że mogę gwłacić, jeżdzić po pijaku i mordować, bo mam znajomości? To że Owsiak zna kogoś z wojska, nie znaczy że ten może mu dawać państwowe pieniądze, przeznaczone na wojsko, a potem wojsko będzie biadolić że nie ma na sprzęt czy paliwo....

Gość geeeeeeeeeeeeeeeeeeez..
"W normalnym kraju Owsiak i inni co to orgranizują poszliby pod sąd." W normalnym kraju służba zdrowia nie wymagałaby pomocy od Owsiaków, tefałenów, polsatów i innych takich organizacji

geeeeeeeeeeeeeeeeeeez..-Racja, bo w normalnym kraju to służba zdrowia jest prywatna i tym samym w pełni wyposażona i do tego bardzo tania.

btw - zwiad - może ci się perspektywa zmieni, jak się okaże, że ty będziesz mial chore dziecko.

nie będzie się martwił bo jak to dziecko kipnie to dostanie pięknye wieniec też od orkiestry, koniecznie w kształcie serca i z logo:)

do zwiad/ Módl się aby nigdy nie urodziło Ci się chore dziecko, które można uratować / albo żeby Twoje dziecko nie zachorowało/ a tak na poważnie: moje dziecko urodziło się zdrowe ale miało zbadany słuch przez sprzęt WOSP, tylko dlatego że wcześnie wykryta wada jest uleczalna/ gdybym dowiedziała się zbyt późno to mogłoby być głuche i co miałabym je uśmiercić???? Pamiętajcie że WOSP istnieje tylko dlatego że nasze chore państwo ma nas gdzieś. To WOSP odwala robotę NFZ. Nasze państwo nie chce nas leczyć i o nas nie dba. Wpłacając tą 1 zł raz w roku ratujemy głównie siebie i naszych bliskich

ponadto pragnę wspomnieć o smsowych zbiórkach na fundacje przeróżne - kiedyś Janusz Weiss napisał o tym bardzo trafny felieton - dosłownie nie przytoczę, ale sens był taki: "wysyłam smsa za 1 zł na Centrum Zdrowia Dziecka, które państwo powinno finansować z moich podatków, a jak widać nie finansuje odpowiednio. Bardzo chciałbym pomóc, skoro państwo nie pomaga, a ono mi jeszcze 22 % -wtedy było jeszcze 22 - vat za mojego smsa zjada. A chcę zasilić CZD, a nie żarłoczne państwo"

geeeeeeeeeeeeeeeeeeez..-W czasach Wikingów, to chore dzieci, małe i słabe to ojciec zrzucał z skały, dzięki temu Wikingowie byli wysocy, silni i tym samym tworzyli ogromną cywilizację, byli postrachem na całym świecie. Nie wyobrażam sobie aby wychowywać słabe dziecko, dla mnie to by był bezsens, na co komu chore dziecko? Samo takie dziecko było by nieszczęśliwe, a ich rodzicie dopiero. Jesteście ostro pojebani, ten wasz humanitaryzm doprowadził że dziś ludzie mają tysiące chorób i są ogromnie słabi. Trzeba być pojebanym, aby chcicieć żyć z chorobą i z chorymi genami. Jaka może być przyjemność dla rodziców, aby chować chore dziecko z zjechanymi genami. Przecież to normalne nie jest, każdy chce mieć zdrowe i silne dziecko a nie chore, wiec logiczne że chore się uśmierca, mimo że pewnie ból to jest i robi się nowe, z nadzieją że będzie zdrowe i silne.

józka11- A czemu mam się modlić o zdrowe dziecko? To tak jak bym miał się modlić o zdrowe szczeniaki mojego psa. Jak będą chore to niestety muszą zostać uśmiercone, nie moja wina że się chore urodzą. Człowiek musi wydawać zdrowe dzieci, aby te rodziły zdrowe dzieci, jak zaczniemy akceptować chore dzieci i je chować, to te chore dzieci urodzą też chore dzieci i nasi potomkowie bedą słabym i chorowitym gatunkiem, które w końcu i tak wymrze. Wiec wytłumacz mi sens chowania chorych dzieci?

są różne choroby dzieci i egoizmem jest przedłużać życie roślince, z którą nie będzie kontaktu tylko po to by sprawdzić jak podoła medycyna. Co innego podstawowoe badania profilaktyczne co innego utrzymywanie w inkubatorze ułomnego płodu, który i tak w przyszłości będzie tylko cierpiał- i to głodowo bo żyjemy w Polsce. A jak zabraknie rodziców, to zemrze zaszczany w jakimś ośrodku- opuszczony i samotny

Robić to ty se możesz w toalecie, a nie dziecko 🖐️ Oczywiście, każda para chce mieć zdrowe dziecko, ale swoje dziecko powinno się kochać nie ważne czy jest chore czy nie (chociaż to bywa bardzo trudne) Widać, że nigdy nikogo nie kochałeś, i raczej ciebie też nikt nie pokocha

Gość dfggfasd
Powiem wam jak wygląda przyjmowanie na wolontariusza- jeśli nie zbierałeś przez 3 ostatnie lata to nie masz w "losowaniu miejsc" WOLONTARIUSZAMI ZOSTAJĄ TYLKO OSOBY KTÓRE JUŻ ZBIERAŁY ICH RODZINY I ZNAJOMI, A 40% ZEBRANYCH PIENIĘDZY TRAFIA DO KIESZENI WOLONTARIUSZA!!!!!!!

po to mądrzy ludzie robią badania prenatalne by się pozbywać ułomnych- i to dla nich samych a nie dla siebie. Syn sąsiadki chory, ułm,omny ageresywny i wielki kaleka zmarł i to dla niej spora ulga. Sama się zamartwiała co będzie jak ona pierwsza umrze...

po to mądrzy ludzie robią badania prenatalne by się pozbywać ułomnych- i to dla nich samych a nie dla siebie. Syn sąsiadki chory, ułm,omny ageresywny i wielki kaleka zmarł i to dla niej spora ulga. Sama się zamartwiała co będzie jak ona pierwsza umrze...

11:35 [zgłoś do usunięcia]dfggfasd Powiem wam jak wygląda przyjmowanie na wolontariusza- jeśli nie zbierałeś przez 3 ostatnie lata to nie masz w "losowaniu miejsc" WOLONTARIUSZAMI ZOSTAJĄ TYLKO OSOBY KTÓRE JUŻ ZBIERAŁY ICH RODZINY I ZNAJOMI, A 40% ZEBRANYCH PIENIĘDZY TRAFIA DO KIESZENI WOLONTARIUSZA!!!!!!! x kto ci takich bzdur naopowiadał, sam w to nie wierzysz :o

Gość warga_sromotna
nie ma się czym chwalić.

i żałosne wpisy w stylu nikt cie nie kocha to sobie podarujcie, bo to nie na temat. Równie dobrze można napisac, ze nikt was nie kocha nie macie dzieci wcale więc zależy wam nawet na kalece żeby tylko was ktoś pokochał a taki najłatwiej bo jest zależny

Gość dfggfasd
Bo od lat próbuję dostać się na wolontariusza i mnie się to nie udało, bo były losowania które dziwnym trafem wygrwyały te same osoby które zbierają od lat, a wiem z relacji wielu osób powszechnym jest stosowanie magnesu do wyjmowania dzięgów!

Krwawy Edward-Kurwa, człowieku, a raczej lewaku(socjalisto), tu nie chodzi o jakąś miłość czy huj wie co, tu chodzi o logikę , czy też o zwykły racjonalizm. Wiec odpowiedź mi jaki ma sens chowanie chorego dziecka? Świat nie skałada się z poetyckich pierdół, typu miłość itp, świat składa sie z codzennego życia, z logiki, ludzie mają seksualność aby mieć dzieci, a dzieci mają po to, aby ich gatunek nie wyginął, wiec jak mają chore dzieci, to przyczyniają sie do wyginięcia gatunku, to gorsze niż tych dzieci nie mieli by wcale. Wiec jaki naukowo ma sens chowanie chorych dzieci, proszę o konkretne argumenty.

do zwiad: dziecko to nie zabawka, jak się uszkodzi to pójdę po nową/ to bardzo niedojrzałe myślenie/ nosząc dziecko pod sercem, zaczynasz je kochać i przygotowywać się na jego przyjście/ przypuszczam że nie masz dzieci dlatego tak lekko Ci się o tym mówi/ a wracając do Twojej rozprawki o Wikingach nigdy nie czytałam nic bardziej głupiego / To proponuje cofnąć się do epoki kamienia łupanego/ niech kobiety rodzą na szmacie/ po co cesarskie cięcie/ niech umierają przy porodzie po co jej ratować/ niech żyje naturalna selekcja/

Gość vdslnvls
"mama 4- latka moje dziecko dwukrotnie korzystało w szpitalu ze sprzętu zapkupionego przez WOŚP" chwalisz sie czy żalisz, że wszyscy zrzucili sie na sprzet dla twojego dziecka powinnas już z samego rana stac z puszką w łapie pod supermarketem a nie siedzieć na kafe

Cokolwiek bym nie powiedział to i tak nie zmienię twojego zdania. Dziecko nie jest winne temu, że się urodzi chore, wiec czemu odbierać życie komuś kto nie może się obronić ? Jak już rodzice by chcieli zabić dziecko to niech zrobią to sami - co najmniej 50% by na chwilę przed zmieniło zdanie.