Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niezdecydowana-mama

Jana czy Nina?

Polecane posty

Gość Niezdecydowana-mama

Hej, ktore imie dla dziewczynki wybrac Jana czy Nina? oba mi sie podobaja, mezowi tez, nie moge sie zdecydowac. Termin mam za pare dni.

Gość lolitka0888888
Jana ? - nigdy nie slyszalam Nina lepiej

Gość kossa na kamień
Bogna

Gość aaaaaaaaabbbbbbbbbbbbccccccccc
z dwojga zlego lepiej Nina, a w ogole takie imie jak Jana jesT?

Gość kierowca rosomaka
bez różnicy Nin jest parę znanych Jana bedzie oryginalniej

Gość Niezdecydowana-mama
http://imiona.org/jana/ To w Polsce faktycznie niespotykane imie, ale tu gdzie mieszkam juz sie z nim spotkalam. Najpierw bylo imie Jana a potem zrobila sie z tego Janina. To po prostu odpowiednika meskiego imienia Jan.

Gość Niezdecydowana-mama
*odpowiednik :)

Gość Niezdecydowana-mama
antyfanatyk oba imiona są beznadziejne - to juz nie ma normalnych imion?? wiem wiem, wg ciebie powinnam nazwac Jessika, Nikola albo Naomi.

Jana nie słyszałam a Nina mi się osobiście nie podoba, chociaż znam kilka osób o tym imieniu więc chyba jest dość popularne :)

Gość derg
Jedno i drugie to PORAŻKA :( Yebnij się w łeb, krzywdę dziecku zrobisz ;/

Gość Niezdecydowana-mama
Mnie sie akurat te dwa podobaja. Chcialam krotkie, mocne imiona, raczej uniweraslne w Polsce i za granica.

Gość Niezdecydowana-mama
Jak nie masz nic innego do powiedzenia oprocz obrazania to wypad. A o moje dziecko sie nie martw. Mieszkam w tolerancyjnym kraju.

Gość szmaragdowy motyl
jak najbardziej Jana! znam jedna Niemke o tym imieniu. Bedzie oryginalnie w Polsce. Nina obrzydliwe i czesto dos niestety spotykane

Gość szmaragdowy motyl
jak najbardziej Jana! znam jedna Niemke o tym imieniu. Bedzie oryginalnie w Polsce. Nina obrzydliwe i czesto dos niestety spotykane

Gość nina beeeeeeeeeeeeeeee
jana to popularne imie w czechach i na słowacji. daj jana

Gość 334455667788
Asia/afa wrocila na forum?

Jana,mnie się widzi.kumpel ma syna o imieniu Jano i bardzo mi się podoba to imię.znałam też kiedyś dziewczynkę o imieniu Jean - Marie.która pozwalała tylko Janka do siebie mowic,była Polka,tylko tata obcokrajowiec.

Gość Bądź sobą
jak nie wiesz które to daj Janina :) masz 2w1

Gość pseudo nim
Jana! Janka..... Diagielewa. super Nina, nie lubie

Gość skad ja to znammm
to nie pamietacie serialu mlodziezowego "Janka"? a sorry ten serial lecial ładnych parę lat temu a tu wiekszosc małoletnie mamy

Gość Niezdecydowana-mama
Bądź sobą jak nie wiesz które to daj Janina masz 2w1 wiesz, ze o tym myslalam? tylko, ze tutaj nie ma Janiny a jest dzannin (kurcze nie mam polskich liter- wiecie jak dzessika) a to mi sie juz tak bardzo nie podoba.

Gość tyrolina
Tak przypierdolcie sie do imienia,bo nie widzieli i nie alyszeli. o ile rozumiem,ze mozna sie dowalic do kevina czy brajana,bo pisownia i wymowa czy cos,o tyle co egzotycNego jest w janie? Mnie aie osobiscie jana nie podoba,bo jakos wszystko co mi sie kojarzy z janem mi sie nie podoba,ale o tylko moje prywatne pewferwncje. Nina jak sla mnie aliczne

Gość Bądź sobą
A dowiedz się czy nie możesz nadać polskiego imienia. Bo rozumiem że jesteś za granicą. Jeśli oboje jesteście Polakami powinni wyrazić zgodę :)

Gość Niezdecydowana-mama
Nie jestesmy oboje Polakami. A z wyrazeniem zgody nie byloby zadnego problemu, bo to normalnie zajerestrowane imie, nie takie imiona ludzie tutaj nadaja - np. ostatnio spotkalam sie z imieniem dla chlopczyka Legolas (wiecie ten elf z wladcy pierscieni), skoro takie rzeczy przechodza :). Problemem w Janinie jest to, ze wymywiana jak nasza polska Janina bylyby tu bardziej egzotyczna niz w Polsce Jana. Nie spotkalam sie z tym tutaj, zawsze to imie wymawia sie tu Dzannina, albo dzannin, a to juz nie moja bajka, a tez nie chce kazdemu z osobna tlumaczyc jak ma wymawiac imie mojego dziecka. Gdybym zyla i mieszkala w Polsce pewnie dalabym Janina.

Gość Bądź sobą
A to już inna sprawa:) Myślałam że oboje jesteście polakami bo niekiedy jest możliwość że a może jednak wrócicie:) to w sumie mi bardziej podchodzi Nina. Aczkolwiek jestem zakochana w innym imieniu ale i tak będzie chłopak:)