Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Oxygen

OLEJ RYCYNOWY

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰
...od robali NIGDY nie pijcie podgrzanego miodu. Podgrzany miod tworzy flegme, tan w organizmie. Miod je sie tylko na surowo :)

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
pajak, piekne dzieki :) :) Tak sie przejelam rola wklejania o sluzie ze nie zauwazylam ze odpisalas ;) Jeszcze raz dzieki :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
...od robali pajak, tak, lepiej zaczac od mniejszej ilosci cytryn. Ja na przelomie stycznia/lutego robilam z 45 cytryn. Ten przepis z bialymi skorkami to od olivki. Do tego wyczytalam na stronie australijskiej za zaleca sie picie soku z calych, okologiczych cytryn, ze skora i pestkami, wirowanne w sokowirowce. Tylko gdzie te ekologiczne cytryny dostac. A nawet gdybym je dostala to i tak bym nie uwiezyla ze nie sa pryskane. Dlatego obieralam ze skorki

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pajak bez nogi
Dobra lukn臋艂am. Z tego co obczyta艂am wynika, 偶e og贸lnie w jelitach nie b臋dzie 藕le. Woda mi si臋 za du偶o nie zbiera, sporadycznie tylko jak czuj臋, 偶e brak witamin, czyli nie 艂膮czy艂abym to ze 艣luzem. Obrz臋k贸w nie mam. J臋zyk ok, Z zatok si臋 na pewno pozby艂am ssaniem oleju, to te偶 wykluczam. Aleeee na pewno jest w p艂ucach. I to wiem od dawna, tylko, 偶e ja to za艣luzowaniem p艂uc nie nazywa艂am:) W jednym z link贸w pisze, 偶e 艣luz z p艂uc usuwa imbir. Prawda. Jak przez 3 dni pij臋 kefir z porz膮dn膮 艂y偶eczk膮 tartego imbiru to schodzi. Ta chia (sza艂wia hiszpa艅ska) te偶 chyba oczyszcza, bo od czasu do czasu mam mokry kaszel z odkrztuszaniem. Na pewno nie jest to chorobowy kaszel, bo dok艂adnie tak samo mam po tym imbirze i oczyszczaniu p艂uc li艣ciami kapusty ze smalcem. Aaaa jeszcze wspomniany jest oman. 2 tygodnie temu sko艅czy艂am kuracj臋 na robale parafarmem i te偶 odkrztusza艂am, a w sk艂adzie jest oman. Tak wi臋c wychodzi na to, 偶e za艣luzowana w stopniu alarmowym nie jestem, dlatego nie wiedzia艂am konkretnie o co chodzi.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pajak bez nogi
Robalko ja ju偶 zrobi艂am 3 razy 30 cytryn, wi臋c te 60 b臋dzie dla mnie teraz akurat. Mniejszej ilo艣ci nie odczuj臋. Gdybym si臋 rzuci艂a na 90, a niech b臋dzie 100 to bym na pewno nie robi艂a 10 dni tylko przeci膮gn臋艂a do 15.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Wi臋kszo艣c si臋 cieszy艂a, 偶e olivke diabli wzi臋li, ale nie . Ze swoimi wypocinami wr贸ci艂a. Jezusie Nazare艅ski!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jaka wi臋kszo艣膰?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 olivka niebieska
馃尰 slonisko - a ta mysz to... ehm - z ogonkiem czy bez ;) :D

Udost臋pnij ten post

danke we藕 filtr do kawy lub gaz臋 i umie艣膰 j膮 w naczyniu bez dna. Tak uformowany ,,koszyczek"w艂贸偶 do sita, a sito po艂贸偶 na misce. Wlej kefir na gaz臋, przykryj misk臋 plastikow膮 pokryw膮 i wstaw do lod贸wki. Nast臋pnego dnia b臋dziesz mia艂a serek i serwatk臋.

Udost臋pnij ten post

Nie wiem, czy olej rycynowy zadzia艂a. Mi poradzono posmarowa膰 艂epek oliwk膮 dla niemowl膮t na kilka godzin przed k膮piel膮, a potem zmy膰 wszystko zwyk艂ym szamponem dla niemowl膮t. Zesz艂o po pierwszym razie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 s艂onik z tr膮bk膮 do kolan
danke -starsza kochana babciu :-) chrze艣cijanie takich jak TY,zajmujacych si臋 zio艂ami puszczali z dymem,a B贸g ma tyle wsp贸lnego z religiami,jak 艣winia z oper膮 :-P zacznij mysle膰,czyta膰 i jak B贸g pozwoli,to cie z g艂upoty wyzwoli 馃尲

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Mark Twain
Religia powsta艂a, kiedy pierwszy oszust spotka艂 pierwszego g艂upca.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
S艂oniku z tr膮bk膮 do kolan. Nie chrze艣cijanie, tylko ko艣ci贸艂 katolicki. Kler, zakon i 贸wcze艣ni lekarze puszczali z dymem, bo pozbywali si臋 konkurencji, a zi贸艂ka sami przej臋li.

Udost臋pnij ten post

S艂oniku staro艣c nie rado艣膰 a m艂odo艣膰 nie wieczno艣膰, dzisiaj jeste艣 m艂ody (a) a jutro mog膮 cie robaczki zjada膰 Bycie babci膮 to super sprawa , mo偶esz sie tego nie doczeka膰 wi臋c nie fikaj :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ha ha ha dobre... ha ha ha

Udost臋pnij ten post

W艂osy Chocia偶 Chmielewska zaleca艂a wcieranie ciep艂ego oleju w sk贸r臋 g艂owy, a nast臋pnie zawijanie r臋cznikiem i pozostawienie na ca艂膮 noc, taki spos贸b ma swoje niedogodno艣ci. Olej rycynowy jest bardzo g臋sty i zmycie go z w艂os贸w nie b臋dzie naj艂atwiejszym zadaniem. Dlatego dobrze jest po艂膮czy膰 olej rycynowy z innymi l偶ejszymi olejami (z pestek winogron, kokosowym, migda艂owym) lub u偶ywa膰 go jako sk艂adnik maseczek wzmacniaj膮cych. Taki dodatek doda w艂osom blasku, poniewa偶 olej rycynowy ma doskona艂e w艂a艣ciwo艣ci nab艂yszczaj膮ce. Mo偶e te偶 przyciemnia膰 jasne w艂osy. Sposobem znanym i popularnym od pokole艅 by艂o ucieranie 偶贸艂tka z olejem rycynowym (olej nak艂ada si臋 kropla po kropli). Tak膮 mikstur臋 wzbogacon膮 dodatkowo np. kilkoma kroplami soku z cytryny nak艂ada si臋 na sk贸r臋 g艂owy na kilka godzin i trzyma pod ciep艂ym kompresem (folia, r臋cznik). Nast臋pnie w艂osy nale偶y dok艂adnie umy膰. Olej rycynowy sprawdza si臋 szczeg贸lnie dobrze w przypadku w艂os贸w przet艂uszczaj膮cych si臋 i ze sk艂onno艣ci膮 do wypadania. Nale偶y pami臋ta膰 o tym, 偶e olej pobudzi do pracy istniej膮ce cebulki w艂osowe - mo偶e wi臋c pom贸c osobom, kt贸rym w艂osy wypad艂y. Je艣li kto艣 z natury ma niewiele w艂os贸w mo偶e liczy膰 na ich wzmocnienie, ale nowe cebulki w艂osowe nie pojawia si臋.

Udost臋pnij ten post

dobrze piszesz mimary ja do tej miksturki dodaj臋 kilka kropli nafty i widz臋 r贸偶nic臋 mi臋dzy myciem szamponem , mo偶na sp艂ukiwa膰 herbat膮 z pokrzywy te偶 super dziala na wlosy , albo sokiem z aloesu , roztarte li艣cie zala膰 ciep艂膮 wod膮 i 偶eby to troch臋 posta艂 cedzimy i p艂uczemy w艂osy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Wczoraj zakonczylam 2. sesje 4. dniowej kuracji oczyszczania org. lisciem laurowym. Co sie dzialo? Pierwsze dwa dni przy piciu wywaru z 5 gr LL nie dzialo sie nic. W 3. dniu, przy piciu wywaru z 10. gr LL, po poludiu zabarwil sie moj mocz znowu na seledynowo. Kolor seledynowy byl wyblakly i metny, krotko mowiac, brzydki seledyn. Wieczorem po 22 zaczelo byc mi zimno w lydki, bardzo zimno. Probowalam je rozgrzac poduszka el. i 2 termoforami, ale bez skutkow. Gorzej bylo z lewa lydka. Mrozilo mi ja od ponizej kolana do piety. Prawa mrozilo od ponizej kolana do polowy lydki. Dziwne to, bo problemy mialam z prawym kolanem, ale nigdy z lewym, wiec dlaczego mrozilo mi bardziej lewa lydke? Bylo to tak nieprzyjemne, ze nie moglam usnac. Meczylam sie z tym mrozeniem do bialego rana. Potem byly krotkie napady ognia w lewej lydce. Pomimo napadow goraca w lewej lydce nadal mrozilo mi lewa piete. Prawa lydka marzla caly czas, bez napadow goraca. Dzisiaj jest po 4 dniowej kuracji LL i jest mi bardzo goraco w stopy, nienormalnie goraco. Czy jest to prawidlowa reakcja org. przy oczyszczaniu LL? Nigdzie o tym nie pisza... :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ZAPOMMIALAM podpisac .... wyzej to JA ... od robali.... z uszanowaniem " ROBALKA" :) ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pajak bez nogi
Hej:) Dlaczego osoby, kt贸re wchodz膮 tutaj jeden raz, nie zapoznaj膮 si臋 z tematem, tylko za ka偶dym razem pisz膮 o oleju w kontek艣cie w艂os贸w? 馃尰 Robalio ci臋偶ka sprawa. Pogdybajmy :) Mo偶e kolano lewe by艂o og贸lnie silniejsze i si臋 nigdy nie buntowa艂o? Li艣膰 laurowy jest grzybo i bakteriob贸jczy, a nawet owadob贸jczy. Mo偶e mia艂a艣 co艣 w mi臋艣niach? St膮d to zimno? Na pewno rozgrzewa, bo ma zastosowanie przy zapaleniu oskrzeli. Wi臋c je艣li porozpuszcza艂o ci to co by艂o w stopach... Odno艣nie og贸lnie zimna i ciep艂a. Rzuci艂am si臋 na terapi臋 czaszkowo-krzy偶ow膮. Jak gdzie艣 s膮 negatywne cysty energetyczne, wi臋c te偶 i z automatu mo偶e wyst膮pi膰 "choroba" tam kumuluje si臋 zimno. Po zlikwidowaniu cyst schodzi te偶 zimno i cz臋艣膰 cia艂a si臋 rozgrzewa. Wi臋c przek艂adaj膮c to na twojego li艣cia, zimno by艂o od bakterii, paso偶yt贸w itd, czyli wyst膮pi艂y herxy. Po wybiciu tego co by艂o w mi臋艣niach i 艣ci膮gni臋ciu syfu ze st贸p (w stopach podobno kumuluje si臋 nam najwi臋cej "kamienia" ) stopy si臋 rozgrza艂y. Mo偶liwe, 偶e zawsze mia艂a艣 zimne stopy i dlatego masz uczucia takiego gor膮ca. Tak ja to mniej wi臋cej widz臋. Mo偶e mam racj臋, mo偶e nie. Jak pisa艂am wcze艣niej- tylko gdybam. Nie zapominajmy, 偶e robi艂a艣 dawk臋 dwa razy wi臋ksz膮 ni偶 zalecan膮 i poprzez paso偶yty jeste艣 bardziej zanieczyszczona od innych. Dzisiaj jest 6 sty dzie艅 na cytrynach. Lec臋 podw贸jn膮 dawk臋 czyli 60. Nie mam poj臋cia jak ty da艂a艣 rad臋 wypi膰 prawie 1 1/2 litra soku :) Nerki pobolewaj膮, czyli co艣 schodzi. Uzbiera艂o si臋 troch臋 piasku za ten czas co nic z nerkami pod tym wzgl臋dem nie robi艂am hehe. Polec臋 stawy po tych cytrynach. Fakt te dwa razy wcze艣niej co robi艂am, rozpu艣ci艂o mi na tyle osadu, 偶e nie mam problem贸w z b贸lem, czy jakim艣 zapaleniem po przesileniu staw贸w, nerki s膮 na tyle w dobrym stanie, 偶e nie odsy艂aj膮, ale zdaj臋 sobie spraw臋, ze jeszcze na tych ko艣ciach i stawach osad jest. Wracaj膮c do krzy偶owo-czaszkowej to zszed艂 mi b贸l kr臋gos艂upa. Problem by艂 w ko艣ci ogonowej, kt贸ra przy dotyku bola艂a i to si臋 przek艂ada艂o na kr臋gos艂up. Metoda ta pozwala na uspokojenie pracy ko艣ci i organ贸w wewn臋trznych na zasadzie wrzucenia tego w ich w艂asne trybiki. Nie wiem jak to ja艣niej wyt艂umaczy膰. To tak jakby w maszynie obluzowa艂a si臋 cz臋艣膰 i wyskoczy艂a nieco ze swojego miejsca. Maszyna ju偶 nie chodzi jak powinna. Mam kup臋 napi臋cia w g艂owie, co nie jest dziwne po candidzie, przezi臋bieniach, zanieczyszczonych zatokach, migrenach sprzed 10lat i og贸lnym stresie. Te偶 to powoli 艣ci膮gam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 slonisko
Takie zimne nogi mi si臋 pojawia艂y jak przesadzi艂am z jak膮艣 metod膮 oczyszczania. Uwa偶am 偶e mog艂a艣 przedobrzy膰 z t膮 2g膮 tur膮 li艣cia. Na pocz膮tku stosowa艂am b. silne zabiegi wodolecznicze i wtedy mia艂am zimne nogi, a gor膮c膮 g艂ow臋, chcia艂o mi rozerwa膰 g艂ow臋 z gor膮ca, do tego gor膮co w mi臋艣niach, jakby w mi臋艣niach si臋 zapala艂y grzejniczki, a znowu jak wysz艂am na pole na mr贸z, to jakbym mia艂a r臋k臋 skut膮 lodem.

Udost臋pnij ten post

Je艣li chodzi o marzn膮ce ko艅czyny, dreszcze....nie zwr贸ci艂y艣cie uwagi na to, 偶e dzieje si臋 tak przy zmniejszonej kwasowo艣ci krwi. palce r膮k niekiedy bielej膮 jak u trupa, ci艣nienie niskie..Chorob臋 mo偶na wyt艂umaczy膰 tym, 偶e w organizmie obni偶ona jest wymiana kom贸rkowa, m艂ode kom贸rki w zwi膮zku z siln膮 alkalizacj膮 krwi nie s膮 w stanie rozpuszcza膰 starych. Chorob臋 leczy si臋 przez spo偶ywanie wyt艂ok贸w z kapusty z przej艣ciem na wyt艂oki z marchwi w razie wyst膮pienia zgagi.......itd. Jak temu zaradzi膰 pisz臋 na w膮tku jelitowym. Warto poczyta膰 Bo艂otowa, a nie katowa膰 si臋 domys艂ami, nie zawsze trafnymi....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pajak bez nogi
Papaja, a ty nie zwr贸ci艂a艣 uwagi na to, i偶 Robalia nie mo偶e mie膰 krytycznie zani偶onej kwasowo艣ci krwi (a tak by musia艂o by膰, aby dolegliwo艣ci by艂y z tego powodu co opisujesz), poniewa偶 ma jeszcze za du偶o nieproszonych go艣ci, kt贸re j膮 zakwaszaj膮. Nie zwr贸ci艂a艣 r贸wnie偶 uwagi na to, i偶 Robalia polecia艂a podw贸jn膮 porcj膮 li艣cia laurowego na stawy, a wcze艣niejsze cytryny te偶 nie powinny mie膰 z tym nic wsp贸lnego, poniewa偶 zacz臋艂o si臋 to dzia膰 po drugiej turze li艣cia. Raczej to jest szok wywo艂any rozpuszczeniem osadu na ko艣ciach i stawach. S艂onisko ma racj臋, by艂o tego troszk臋 za du偶o jak na jeden raz.

Udost臋pnij ten post

A sk膮d wiesz paj膮ku, 偶e te wszystkie procedury oczyszczaj膮ce nie obni偶aj膮 kwasowo艣ci krwi? Czy jeste艣 pewna 偶e to wina nieproszonych go艣ci? Wsz臋dzie widzimy jakie艣 robactwo, a czy tak jest naprawd臋? Podobno, je艣li jest porz膮dek w jelitach, to organizm sam jest w stanie wydali膰 sole...Bo艂otow, kt贸rego tu wy偶ej cytowa艂am, a tak偶e Garbuzow, maj膮 o oczyszczaniu troch臋 odmienne od nas zdanie. Ja te偶 si臋 kiedy艣 oczyszcza艂am, ale ...trzeba du偶o wiedzy i samozaparcia, aby patologia si臋 nie odnowi艂a. A 偶e jej jest troch臋 w naszych jelitach i nie tylko , to fakt. Ale czy we w艂a艣ciwy spos贸b jej si臋 pozbywamy? mam troch臋 w膮tpliwo艣ci. wolno mi chyba...Nie czytam dok艂adnie w膮tku, mo偶e co艣 nie na temat napisa艂am...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pajak bez nogi
No w艂a艣nie Papaja, nie czytasz. Jak kto艣 ma tyle, a mia艂 wcze艣niej 5 razy wi臋cej w sobie co Robalia, to nie ma szans, aby jakiekolwiek oczyszczanie spowodowa艂o zasadowic臋. Sama tego przesz艂am od groma i jako艣 super zasadowa to ja nie jestem. Trzeba si臋 naprawd臋 nam臋czy膰, aby drastycznie z alkaizowa膰 krew. Jeszcze kilka lat temu chodzi艂am w r臋kawiczkach od wrze艣nia do maja, a jak wzi臋艂am do r臋ki kawa艂ek lodu to palce, a偶 sinia艂y i puch艂y. Stopy mia艂y podobny problem. Po oczyszczaniach tego nie mam. Je艣li Garbuzow i Bo艂otow maj膮 odmienne zdanie na temat oczyszczania ode mnie, to ja im podzi臋kuj臋. A wiesz dlaczego? Bo ja mam do艣膰 b贸lu, do艣膰 l膮dowania w szpitalu z powodu kamicy w ka偶dej cz臋艣ci swojego cia艂a, do艣膰 wpierdzielania tabletek przeciwb贸lowych. Do艣膰 zapale艅 na stawach, porz膮dnych migren, dolegliwo艣ci candidowych itp. I to w wieku 28-32 lat. Dzi臋ki oczyszczaniom czuj臋 si臋 du偶o lepiej ni偶 te 8lat temu. Jak mi nerk臋 szlak trafi, to wiem, 偶e to od przeci膮gu w pracy, a nie kamicy czy ci臋偶kiej choroby. Ka偶dy ma wyb贸r, chcesz cierpie膰 razem z w/w panami to sobie cierp, ja nie mam zamiaru.

Udost臋pnij ten post

leczenie za pomoc膮 myszy: trzeba mysz 偶yw膮 nawlec na ig艂臋 z nitk膮 jak koralik, przymocowa膰 na plecach po艂o偶y膰 si臋 na plecach i le偶e膰 a偶 mysz nie wyzionie ducha. Mo偶e i to troch臋 艣mieszne, ale futro z borsuka podobno dzia艂a.

Udost臋pnij ten post