Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość p..

pouczająca i niewesoła historyjka

Polecane posty

Gość p..

Szliśmy ekipą do knajpy, kilkanaście osób, faceci i dziewczyny, prawie wszyscy z jednego roku studiów. Na czele szedł, otoczony dziewczynami i swymi przyduupasami nazwijmy go Romek, "samiec alfa", gość wygadany, cwaniaczkowaty, arogancki no i przede wszystkim ponadprzeciętnie przystojny. Większość facetów z roku go nie znosi, za to uwielbiają go wszystkie dziewczyny. Gość już się trochę napił i zrobił się bardziej "żartobliwy" niż zwykle. Na tyle że w pewnej chwili rzucił chamską uwagę na temat wzrostu do właśnie mijanego niskiego chłopaka. Chłopak nie bacząc na swoje max 165 cm. wzrostu i fakt że jesteśmy całą ekipą a on sam, z miejsca wystartował do Romka z tekstem "coś ci się k.. nie podoba?" i przybierając postawę do walki (nota bene, facet mimo mikrej postury miał jaja jak co najmniej 10 przeciętnych facetów). I Romek się obsrał, od razu zaczął się tłumaczyć że to tylko taki żart i nie chciał go obrazić, chłopak więc dał sobie spokój i poszedł dalej. Dlaczego to pouczające i niewesołe? przecież wydawałoby się że arogancja została ukarana i publicznie upokorzona... Nic z tych rzeczy. Mimo że Romek najpierw zachował się jak zwykły skurrwiel chamsko obrażając bez powodu zupełnie obcego i nic mu nie wadzącego chłopaka, a w chwilę potem zachował się jak ostatnia tchórzliwa szmata, to ŻADNA z dziewczyn nawet nie zwróciła mu uwagi na jego zachowanie. Po prostu jakby nic się nie stało... Dalej otaczały go wianuszkiem śmiejąc się i żartując, licząc na jego atencję. Dodam że o żadnej z nich nie powiedziałbym że to pusta idiotka, wszyscy studiujemy dziennie na państwowej renomowanej uczelni na kierunku gdzie niełatwo się dostać. Wydawałoby się że są to dziewczyny na poziomie, a jednak... Wnioski są bardzo proste, nie słuchajcie bzdur gdy dziewczyny mówią że liczy się charakter. Charakter nie ma żadnego znaczenia, jeśli jesteś "ciachem" to możesz być bydlakiem, tchórzem, nieudacznikiem itd. ale i tak będziesz uwielbiany. Jedyne co się liczy to wygląd i na twoją oceną przez dziewczyny wpływa on co najmniej w 80 procentach 🖐️

Gość szaraczek
u pustych idiotek to sie sprawdza, i takie tez chodza do renomowanych uczelni. Umiejetnosc dostania sie do takiej uczelni niewiele ma wspolnego z pustota ktora tu opisujesz.

No dobra, chamsko powiedział, upił się. Ale w co miał w takim przypadku robić? Bić się przy dziewczynach z jakimś gościem? Wtedy dopiero byłby frajerem. Moim zdaniem dobrze, że spuścił z tonu i przeprosił. Miał klasę bo nie każdy to potrafi.

Gość p..
szaraczek mylisz się, żadna z nich nie jest idiotką, dyskotekówą, solarą itp. przynajmniej 2 z nich oceniam może nie na geniuszy, ale iq znacznie powyżej przeciętnej, jedna jest działaczką socjalistyczną, obrończynią kolorowych, homoseksualistów i wszelakich mniejszości w tym przypadku nie miała nic do powiedzenia gdy Romek obrażał chłopaka bo miał niski wzrost. :*, nie, nie spuścił z tonu, on się po prostu obsrał ze strachu, bo się czegoś takiego nie spodziewał i każdy facet co to widział to wie. Ten gość jest arogancki i już wcześniej obrażał na uczelni ludzi którzy nie umieli się mu postawić, wtedy nie spuszczał z tonu i nie przepraszał :)

Gość szaraczek
P powtorze pustactwo o ktorym tu piszesz niewiele ma wspolnego z poziomem inteligencji. To nawet nie jest pustactwo tylko zaslepienie. A jak Ty zareagowales?

A, w takim razie ok ;) Myślałam, że zachował się po prostu kulturalnie. Ty to widziałeś więc może wiesz lepiej.

Gość p..
ja podobnie jak kilku kolegów już po fakcie zwróciłem mu uwagę żeby nie odpierrdalał takich cyrków, jeden z kumpli powiedział do tego małego gościa "trzeba mu było jeebnąć, nikt z nas by mu nie pomógł" :) wiem że iq to nie to samo co powiedzmy inteligencja emocjonalna czy jak to się tam nazywa. Tyle że powtarzam te dziewczyny normalnie tak się nie zachowują, gdybym np. ja zrobił taki numer to na 100% z miejsca zostałbym przez nie zjechany

Gość Looooser pomarańczowy
To że jest działaczką socjalistyczną już pokazuje, że u niej z poziomem logiki bardzo krucho. Jak mówisz, są różne rodzaje inteligencji. A może nawet nie tyle inteligencja tu gra rolę, ile dobra pamięć i koncentracja - to jest potrzebne do nauki. A co do gościa - na pewno na kozaków kobiety lecą i temu nikt nie przeczy. Może wzieły to właśnie tak, że on nie chciał temu niskiemu facetowi zrobić krzywdy. Ale powtarzam, nie są to kobiety na wysokim poziomie jak dla mnie, choćby miały tytuły profesorskie.

Gość satyr
Fajna historia, tyle ze z wnioskami troche sie spozniles. To ze ocena naszej osoby i interpretacja naszych zachowan zalezy od naszego wygladu, atrakcyjnosci fizycznej, w psychologii jest znane juz od kilkudziesieciu lat. Dla przykladu przystojny pewny siebie facet, arogancki, asertywny bedzie uwazany przez kobiety za meskiego, zdecydowanego wprost ideal. Ale brzydki facet o tych samych cechach psychicznych bedzie uwazany za aroganckiego niewychowanego chama i prostaka. Dla odmiany o przystojnym facecie ale niesmialym i niepewnym, kobiety powiedza ze jest taki slodki, cudownie niesmnialy, wrazliwy i ach jakie to urocze. Natomiast brzydki, niesmialy facet bedzie dla nich ciota, cieplymi kluchami i zerem.

Gość szaraczek
satyr przykre ale sporo w tym racji. Z tym ze u plci brzydkiej dziala to identycznie

Gość satyr
to prawda u mezczyzn panuje ta sama zasada, jednak wydaje mi sie ze faceci troche czesciej potrafia wzniesc sie ponad to i czesciej sa obiektywni, kobiety mysla bardziej emocjonalnie i obiektywizm jest u nich niestety rzadszy, przynajmniej takie sa moje obserwacje

Gość szaraczek
satyr o tak mezczyzni potrafia obiektywnie powiedziec ze to ladna laska z charakterem albo obrzydliwy zlosliwy paszczur

Gość satyr
Tak to sie tez zdarza nie bede temu przeczyl, ale bywa tez inaczej. Mialem na studiach dziewczyne ktora byla niesamowicie niesmiala, zamknieta, nie byla tez zbyt ladna. Nie miala kolezanek ani kolegow. Za to byla ulubionym celem do zartowania i obgadywania za plecami. I celowaly w tym wlasnie dziewczyny. I powiem ci ze tylko ze strony facetow slychac bylo czasem slowa w jej obronie.

Gość szaraczek
Satyr ale to juz inny temat. Wiadomym jest ze kobieta kobiecie wrogiem

Gość Ja mam do powiedzenia
szaraczek mylisz się, żadna z nich nie jest idiotką, dyskotekówą, solarą itp. przynajmniej 2 z nich oceniam może nie na geniuszy, ale iq znacznie powyżej przeciętnej, jedna jest działaczką socjalistyczną, obrończynią kolorowych, homoseksualistów i wszelakich mniejszości w tym przypadku nie miała nic do powiedzenia gdy Romek obrażał chłopaka bo miał niski wzrost. XXX Ja mam do powiedzenia tylko to, że moi całkiem inteligentni koledzy lubili się otaczać głupimi i pustymi... eeee.... najchętniej powiedziałabym kurwami, bo panienki dymały się z kim popadnie dla korzyści, dodatkowo ich ulubionym hobby było wkręcanie facetów i nabijanie się z nich. Dla mnie i dla wszystkich moich koleżanek od 1szego rzutu oka jasne było, że to pustaki, do tego chamskie i podłe, ale 100% fajnych wartościowych facetów ich broniło, wierdząc, że w gruncie rzeczy to fajne i inteligentne laski, choć życie ich nie piesciło. Pewnie to ta sama sytuacja

Gość Zielony Listek
Z badań wynika, że 99% ludzi ocenia innych po wyglądzie. Pozostały 1% to niewidomi ;)

Gość _listek_figowy
jest jeszcze pare rozwiazan tego phenomena

Gość 29,1
szkoda ze ten niski facet mu nie dojebal bylo by smiesznie

Gość 29,1
szkoda ze ten niski facet mu nie dojebal bylo by smiesznie

Gość już wiesz co masz robić
neguj tego przystojnego otoczonego laskami Romka a ich zainteresowanie przeniesie się na ciebie, z jego laskami postępuj tak samo

Gość niedobrze mi....
Spotyka się dwóch facetów: - Ten twój kolega to ma szczęście! Dwie żony już pochował, bo struły się grzybami, a teraz trzeci raz owdowiał. - No, ale tym razem to był uraz czaszki. - Tak słyszałem. Ponoć nie chciała jeść grzybów.

Gość Aska kraska
Zadna inteligentna dziewczyna nie trzyma sie przy innych wianuszkiem przy jakims kolesiu. Pomimo dobrych wynikow w nauce sa to zakompleksione panienki szukajace poklasku i uznania od rowiesnikow. I takie sie nigdy nie odezwa i nie skrytykuja swojego ulubienca bo wszyscy przestana je lubic

Gość wściekły_
Wcale mnie to nie dziwi a nawet powiedziałbym że to standard zachowań wśród kobiet, kiedyś już to tu pisałem, ale powtórzę. Byłem ze znajomymi w knajpie, jeden typek, taki goguś, ulubieniec kobiet robił sobie ze mnie jaja, jego żarty były coraz bardziej ostre, ja jestem raczej nieśmiały, ale w końcu nie wytrzymałem i mu w podobnym stylu odpowiedziałem, od razu zaproponował solówkę, ja wściekły i upokorzony zgodziłem się, wyszliśmy przed klub i jakoś tak się stało że wygrałem. Oczywiście reakcją dziewczyn był ostracyzm mojej osoby i całkowite obwinienie mnie o to zdarzenie mimo że to on mnie obrażał dłuższy czas i to on zaproponował solówkę.

Gość wściekły_
Wcale mnie to nie dziwi a nawet powiedziałbym że to standard zachowań wśród kobiet, kiedyś już to tu pisałem, ale powtórzę. Byłem ze znajomymi w knajpie, jeden typek, taki goguś, ulubieniec kobiet robił sobie ze mnie jaja, jego żarty były coraz bardziej ostre, ja jestem raczej nieśmiały, ale w końcu nie wytrzymałem i mu w podobnym stylu odpowiedziałem, od razu zaproponował solówkę, ja wściekły i upokorzony zgodziłem się, wyszliśmy przed klub i jakoś tak się stało że wygrałem. Oczywiście reakcją dziewczyn był ostracyzm mojej osoby i całkowite obwinienie mnie o to zdarzenie mimo że to on mnie obrażał dłuższy czas i to on zaproponował solówkę.

Gość Nocny Spektator
Ten niskiego wzrostu popełnił błąd. Powinien wyzwać Guliwera na szpady - gdyby się okazało, że ma większego f**** byłoby po naszym bohaterze.

Gość pierdfzacyy
yyyhh fantastyczny umysł autora :D cóż za inteligencja :D