Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość makalakaka

ile na roczek ?

Polecane posty

Gość makalakaka

witam, siostrzenica mojego męża za tydzień ma roczek, jestesmy zaproszeni na imprezę do lokalu. ile pieniędzy dac na prezent? nie jestesmy chrzesnymi... ewentualnie jaką pamiatkę albo prezent do pieniędzy? co myslicie?

Gość niedobrze mi....
Jaka jest różnica między mężczyzną a E.T.? E.T. przynajmniej dzwonił do domu.

Ja bym chyba nie dawała pieniędzy:)Nie wiadomo ile... Ja bym kupiła coś dziecku.Może jakąś porządną zabawkę z fisher price i jakieś ubranko.

Gość mama dziewczynki
lepiej cos kupić .U mnie córka na roczek dostała klocki drewniane i książeczki.

Gość makalakaka
no własnie mamy zapowiedziane ze absolutnie zadnych zabawek...mała sporo juz ma a miejsca mają mało...chcą uzbierać jakąś kwotę i kupić coś konkretnego.

Gość makalakaka
no własnie mamy zapowiedziane ze absolutnie zadnych zabawek...mała sporo juz ma a miejsca mają mało...chcą uzbierać jakąś kwotę i kupić coś konkretnego.

Gość alemama
100zł max 200...

Gość kurka bez pazurka
JA też nie jestem zwolennikiem wręczania pieniędzy. Chyba, ze na coś zbierają- np. nowy wózek, krzesło do karmienia. Najlepiej podpytaj czego potrzebują. A dla dziecka coś pamiątkowego. Aczkolwiek nie kupowałabym typowych pamiątek, które leżą się kurzą tylko coś bardziej praktycznego jak sztućce z grawerem czy książka personalizowana

Gość makalakaka

Gość Bądź sobą
Pytanie jak dobrze ich znasz... Wiesz co my jak szliśmy na roczek ale do domu kupiliśmy ubranko-dobrze znałam ich gust inaczej nie kupiłabym. I zadzwoniliśmy z pytaniem co potrzebuja dla dziecka. Powiedzieli co a my to kupiliśmy.

dokładnie, lepiej coś kupić. Jestem matką roczniaka i na chrzest walili nam po tysiąc złotych z każdej strony, zaraz będzie roczek i znowu kasa. Może to i dobrze bo można coś za to kupić konkretnego ale uśmiech dziecka jak dostanie zabawkę jest najpiękniejszy

Gość krakersy serowe
ja nigdy na takie okazje pieniędzy nie dawałam i nie dostawałam, ale w sumie w lokalu nie byłam i swoim dzieciom w domu robiłam urodziny pierwsze... nie rozumiem trochę takiego myślenia, że tyle dają chrzestni, tyle goście... mojej córce na roczek chrzestna kupiła zabawkę z v-tech za ok. 100zł i uważam, że super prezent zrobiła. Inni goście różnie - były zabawki za 50 zł i za 200 zł prezent. Każdy daje co uważa i za ile uważa. Jeżeli chcesz dać kasę to zależy jaka jest Wasza sytuacja i ile osób idzie. Jeżeli sami - Ty i mąż np. bez dzieci to myślę, że zarówno 100zł + zabawka, jak i 200+drobiazg będzie ok.

Gość skoro masz problemy
to dziwne dla mnie:/Chcą kasę:/Jak można w ogóle kogoś zaprosić i powiedzieć że chce się pieniądze:/Jak nie chcą zabawek,to ja bym ubrano na zlość kupiła...

Gość makalakaka
jestesmy w bliskich relacjach dlatego tak sobie śmiało między sobą mozemy pogadać, ze woleli by kasę bo chcą kupić to i to, i dla mnie to nie problem... ale nie wiem ile..

Gość oj tammmm
100 zł

Gość krakersy serowe
skoro masz ... dokładnie, też nie rozumiem takiego zaproszenia i narzucenia, że chcą kasę... ale skoro autorka chce dać pieniądze to jej wola. 100zł wystarczy, 200 to sporo, ale jak Cię stać to czemu nie. Kup jednak do tego jakiś chociaż drobiazg dla dziecka.

Gość makalakaka
a jaki drobiazg proponujecie? myslalam wlasnie o tych sztućcach z gerlacha, niech ma mała jakąś pamiatke..co ewentualnie innego?

Gość kurka bez pazurka
Trudno powiedzieć ile dać bo w każdej rodzinie inne kwoty "krążą". U mnie np. kupuje się prezenty w kwocie 50-100zł. Dziwne jest dla mnie to proszenie o pieniądze. Bo zabawkę można za 30 zł kupić a do koperty się tyle nie wkłada. I ja mimo wszystko pomyślałabym o pamiątce dla dziecka. To jest mój faworyt: http://allegro.pl/przygoda-na-zamku-ksiazka-o-twoim-dziecku-urodziny-i2903652422.html Wszystkie bliskie dzieci tym obdarowałam.

Gość Bądź sobą
My na ślubie cywilnym- takie małe przyjęcie daliśmy 50 zł za osobę. Nie wiem jakie menu będzie i jaka knajpa. Policz sobie 75 zł za osobę potem zaokrąglij i tyle daj jak cię stać. Nie znany twoich zarobków. Nam na cywilny każdy dawał pieniądze bo to była najbliższa rodzina i mówiliśmy że to co uzbieramy odkładamy dla dziecka-brałam ślub w ciąży.

Gość kurka bez pazurka
Ja bym nie porównywała ślubu do urodzin dziecka. Zresztą strasznie nienawidzę tych kalkulacji "żeby zwróciło się za talerzyk".

Gość makalakaka
ja mam tak samo...teraz to się patrzy na to żeby się wróciło :/ chore to... kiedyś człowiek dostał na komunie zegarek za pare groszy z targowiska i było się szczęsliwym...teraz poprzeczka się podniosła.już komputery, tablety.masakra jakas.też nie bylabym za dawaniem kasy , ale skoro uzgodnilismy to między sobą to na siłę nie bede dawała prezentów. dlatego mysle ze 200zł to bedzie rozsądnie i ewentualnie jakąś małą pamiatke.

Gość makalakaka
dodam ze stać nas na danie tych 200zł a moze nawet dalibysmy wiecej ale po co! nie chcemy sami podnosić tej poprzeczki.bo naprawde jak dojdzie do komunii to bedą oczekiwania jak z kosmosu.

kurna co wy macie z ta kasą na urodziny dziecka? kup prezent adekwatny do wieku dziecka, to ona ma sie cieszyć z prezentu a nie rodzice z koperty!

Gość Bądź sobą
ja poprostu mówie jak ja robie... porównuje tylko cene-bo u nas było naprawde skromne przyjecie... my przeliczamy tak żeby się komuś "zwróciło", nam się przyjęcie by nie zwróciło(ale juz mówiłam cała kasa szła na dziecko) gdyby nie moja chrzestna, która nam dała naprawde dużo ale jak by mi nie dała nic to bym nie miała za złe, od teściowej nic nie dostaliśmy i nie płakałam z tego powodu i jakoś nie rozpaczam-sami chcieliśmy przyjęcie bo mogliśmy iść tylko do USC i już :)

wglowiesieniemiesci - straszne to jest, nieprawdaż? czytając takie topiku, dochodzę do wniosku, że żałuje że żyję w takich materialistycznych czasach w których, ludzie zamiast się cieszyć ze spotkań i drobiazgów, że ktoś o nich pamiętał, rozkmianiają ile dać żeby sie ktos nie obraził, albo żeby się zwróciło :O sami nakręcacie taki chory stan rzeczy

Gość Bądź sobą
mój post się nie dodał czy znowu kafeteria szwankuje? :/

Gość okjkhhgfv
kup biblie i rózaniec