Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ivo7er

Koleżanka zaciążyła z Polakiem, który ukrywa się w Niemczech. Pomoże ktoś?

Polecane posty

Moja koleżanka wpadła ze starszym od siebie facetem, jak byli razem w pracy w Niemczech. On Polak, ona Polka. Jak wyszła ciąża, okazało się, że gość jest żonaty i wcale nie taki chętny do kontynuowania romansu... Zaszył się gdzieś w Niemczech, i tyle go widzieli :-O - stara bajka jak świat. Sprawa o alimenty i uznanie ojcostwa jest w sądzie, ale wiadomo jak to jest z polskimi sądami. Gdyby gad był Niemcem, dziewczyna miałaby od ręki kasy do końca życia, a tak... :-O v Może ktoś był / jest w podobnej sytuacji? Gdzie jeszcze można się zwrócić o pomoc? albo żeby przyspieszyć sprawę? wszelkie mądre pomysły mile widziane - z góry dzięki :)

Bedac na jej miejscu zainwestowalbym w prywatnego detektywa. Dobry spec powinien zidentyfikowac obiekt w ciagu tygodnia.

Gość Zostanę żigolakiem
jakby był Niemcy to by miała kasy do końca życia? więc ona nie szuka ojca dziecka ,tylko kasy !!! Mądre pomysły - trza było wczesniej pomyśleć ,a potem nogi rozkładać. Bóg by mnie od debili wyzwał jakbym pomagał w takiej sprawie.

Gość no typowe jasne
polka nogi rozkłada a potem od razu po alimenty :o a może tak niech się weźmie do roboty i sama dzieciaka utrzyma teraz? zachciało jej się romansów z żonatym facetem to niech teraz utrzymuje dziecko, a nie rozwala facetowi życe! a pomyslała twoje koleżanka kurweka o żonie i dzieciach tego faceta? dlaczego z ich budżetu domowego ma iść jakakolwiek kasa na jej dziecko? najlepiej dac dupy a potem łapy wyciagac po kasę, niech wszyscy płacą, bo biedna kurwa sie nie umiala zabezpieczyc :o

Sama przy robieniu dziecka nie była... Facet zachował się na tak, że niczego więcej od niego się nie należy spodziewać, jak kasy. Koleżanka nie jest szczególnie rozgarnięta, ale wina leży po obu stronach, i tylko czemu dziecko ma za to płacić? v Maciek: Ona jest w niewesołej sytuacji materialnej, taki detektyw to chyba nie pracuje pro bono? :-O

Sama przy robieniu dziecka nie była... Facet zachował się na tak, że niczego więcej od niego się nie należy spodziewać, jak kasy. Koleżanka nie jest szczególnie rozgarnięta, ale wina leży po obu stronach, i tylko czemu dziecko ma za to płacić? v Maciek: Ona jest w niewesołej sytuacji materialnej, taki detektyw to chyba nie pracuje pro bono? :-O

Gość Zostanę żigolakiem
To była mądra rada ,aby najpierw mysleć a potem rozkładać nogi ,a nie odwrotnie.Poza tym jak wiedziała,że jest żonaty ,to powinna go zostawić w spokoju,a tak zachowała się jak zwykła szmaty i teraz co? mam ja żałować? Chyba sobie kpisz

No nie pracuje pro bono. To moze niech sprobuje zlokalizowac jakas ta jego rodzine. Przeciez facet musi sie jakos nazywac itd. Nazwisko i nazwa miejscowosci gdzie mieszka rodzina. I potem szukac dalej.

Zlokalizowała go. Gość nie chwalił się wcześniej tym, że jest żonaty - dopiero teraz, jak wychodzą wszystkie brudy, okazuje się, że to już trzecia żona, dzieci ma już kilka z tymi "żonami" i na żadne nie płaci... I na wyznaczone aktualnie rozprawy się konsekwentnie po prostu nie stawia.

Właściwie to detektyw tu niepotrzebny... Przydałaby się bardziej ekipa dresiarzy, którzy w delikatny acz skuteczny sposób wytłumaczyliby gnojowi, co to odpowiedzialność... - zna ktoś???

Odradzam. Koles moze zglosic sprawe o pobicie lub grozby karalne. W nielegalne rzeczy nie warto sie bawic, bo moze sie okazac, ze on tez zna kilku dresiarzy np.

Maciek, wziąłeś to na poważnie z tymi dresiarzami :) Wiesz, mi jej tak szkoda, że łapię się już najdziwniejszych pomysłów, jak jej pomóc.

Maciek, wziąłeś to na poważnie z tymi dresiarzami :) Wiesz, mi jej tak szkoda, że łapię się już najdziwniejszych pomysłów, by jej pomóc.

Tak, wzialem to na powaznie, bo kiedys wpadlem na pewien pomysl, ale ojciec mi powiedzial: "Maciek, jesli ty mozesz zawolac dresiarzy, to ktos inny tez moze, kij ma dwa konce, po co ci to";)

xXxXxXxTtTtTt: No wiesz?! taki poważny topic, a Ty mnie bezczelnie podrywasz?! :D :D :D

Gość kjfdewihwbv
ma na niego jakis namiar w Polsce lub Nieemczech??? jesli gosc pracuje, to na pewno da sie go znalezc i dostac alimenty na dziecko

Gość Zuzanna Amelia & 14
Nawiazac kontakt z zona ze jej maz ma nieslubne dziecko w planie poniewaz kawalera udawal. ewentualnie zaplacic komus zeby mu jaja nastrzyknal wyciagiem z terpentyny.

kjfdewihwbv: Gość jest jak duch. Zameldowany w Polsce, w Niemczech pracuje pewnie na czarno (ale szczegółów nie znam), okazało się, że podawał na początku inne nazwisko. Ostatecznie koleżanka namierzyła jego matkę i wydębiła akt urodzenia, ale co to dało? Były już 3 rozprawy, na żadną nie był łaskaw się stawić. Nie jestem prawnikiem, ale chyba można wydać wyrok bez udziału oskarżonego w sprawach cywilnych (??), tylko co z tego, jak on na pozostałe swoje dzieci też nie płaci?

kjfdewihwbv: Gość jest jak duch. Zameldowany w Polsce, w Niemczech pracuje pewnie na czarno (ale szczegółów nie znam), okazało się, że podawał na początku inne nazwisko. Ostatecznie koleżanka namierzyła jego matkę i wydębiła akt urodzenia, ale co to dało? Były już 3 rozprawy, na żadną nie był łaskaw się stawić. Nie jestem prawnikiem, ale chyba można wydać wyrok bez udziału oskarżonego w sprawach cywilnych (??), tylko co z tego, jak on na pozostałe swoje dzieci też nie płaci?

Fiku mikuuu: Dziewczyna sobie złamała życie, i aż za dobrze o tym wie. Ale co jest winne dziecko? :-O

Gość kjfdewihwbv
jak jest zameldowany w Pl, to sprawa jest dosyc prosta nie dostal grzywny za niestawiennictwo?

Gość Dede;
obywatelstwo polskie?