Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tweeeetttyy

roczny urlop macierzynski-prawo

Polecane posty

Gość tweeeetttyy

witam , potrzebuje opini osoby , ktora zna się na kadrach... Jesli po 15 marca 2013 przysluguje roczny urlop macierzynski - rodzę w maju 2013 , umowę mam do kwietnia 2014 , gdyby chciala isc na roczny urlop macierzynski to trwalby on hipiotetycznie do maja 2014. Co z kwestią zasilku po zakonczeniu umowy o pracę , czy Zus wyplaca mi nadal tą kwotę?

Gość mamnaataakaaa
wprowadzili roczny urlop macierzynski?

Gość tweeeetttyy
przed chwilką oglądalam wiadomosci , informowali ze roczny urlop zostanie wprowaddzony dfla kobiet ktore urodzą po 15 marca

Gość zxcc
zasiłek macierzyński zawsze wypłaca zus. Wygaśnięcie umowy nie ma tu nic do rzeczy -no za wyjątkiem faktu że nie masz urlopu macierzyńskiego bo nie jesteś pracownikiem. Ale zasiłek ZUS i tak ci wypłaci za ten czas. Tak było do tej pory. Nie wiem jak się to ma do rocznego macierzyńskiego -coś mi się kołacze że tam po iluś mies. jest już tylko ileś tam procent macierzyńskiego -nie 100%.

Gość alechamowa
to jest niesprawiedliwe, a co z kobietami, które urodzą przed 15 marca? kretyńskie przepisy! a co z matkami dzieci urodzonych w zeszłym roku? nikt o nich nie pomyśli!

Gość zxcc
jakąś datę musieli przyjąć przecież.