Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość konwaliakwiatuszek

Jakie macie obwody talia brzuch uda? ile chcecie mieć?

Polecane posty

Gość konwaliakwiatuszek

Talia 70cm Brzuch 85cm Uda 55cm Łydki 36cm Biodra 92cm Waga 60kg przy 165cm Jestem po dziecku więc szału nie ma z brzuchem, moja figura to gruszka więc najgorsze są uda a nie mogę z nich schudnąć od dłuższego czasu, co polecacie na brzuch i uda żeby schudnąć choć trochę??

Gość ja mam tak a tak bym chciała
talia 62 biodra 84 udo 47 łydka 31 wzrost 160 waga 58 Chciałabym : talia 60 biodra 80 udo 45 łydka 29 waga 50

Gość konwaliakwiatuszek
ja marzę o udach tak 52cm chociaż a reszta ile się uda ;)

Gość ahahhhhhaa
aja marze o mniej cm w pasie reszta jest chuda juz az za chuda

Gość cincirdia
dużo

Gość konwaliakwiatuszek
Może ktoś coś doradzi? macie sprawdzone ćwiczenia na te trudne partie ciała? wszędzie tylko Chodakowska...

Gość skarpetka22
ja kiedyś robiłam po 300x brzuszki i super.. teraz pływam, nie umęcze się tak ale do talii jeszcze daleko

Gość skarpetka22
to zalezy od budowy i genów bo ja mam piekielnie szczupłe nogi i długie! a z brzuchem ciągły problem wieczna dieta! chociaż nie jem śmieci i nie obżeram się zaraz sie odkłada na talii

Gość małajadzia
Ale jesteście chude ja mam 63cm w udach :(

Konwalia wszystko zalezy od tego, czy Twoje uda są duze z powodu tkanki tluszczowej, czy moze z powodu miesni? Jesli masz taka budowe, ze masz mocne uda, bo sa umiesnione to nic nie zdzialasz. Natomiast jezeli jest tam tkanka tluszczowa, to polecam na poczatek aeroby ;)

Gość małajadzia
Franka a jakie to są ćwiczenia aerobowe? może głupio się pytam ale nie wiem bo nigdy nie ćwiczyłam.

Gość zakwaszona
biust 89, talia 58, biodra 90 waga 49 kg wzrost 156cm reszty nie wiem :) duzo cwicze areobowo i mam dzis straaszne zakwasy na dupie i udach po wczorajszym fitnesie. jakis sposob na zakwasy ?

Gość zakwaszona
małajadzia, w ćwiczeniach areobowych chodzi o to tak na prosty język, żeby człowiek robił wiele powtórzeń, jednak z małym obciążeniem, żeby puls podczas ćwiczeń był wysoki, wtedy spalasz. Przeciwieństwem są ćwiczenia siłowe, gdzie np widać jak robią to faceci na siłowni siedzą i wyciskają ciężary - wolno, mniej powtórzeń ale wolno, dużo muszą siły włożyć i od tego rosną. areobowo spalasz, rzeźbisz sylwetke, np areobowo robisz wiele powtórzeń z hantelką po np 0,5 kg na ręke a siłowo facet weźmie ileś tam ;) w kazdym razie duzo

Gość małajadzia
aha już rozumiem a możecie polecić jakieś ćwiczenia w domu?

Gość zakwaszona
rozgrzewasz sie: bierzesz wdechy,marsz przez pare sekund potem troche truchtasz, robisz takie kroki w bok rytmiczne, potem znowu truchtasz, rozciagasz sie. Lewa noga w tył, prawa ugięta z przodu dociskasz sobie delikatnie kolano do ziemi pare razy tak, potem zmiana na drugą nogę. Tu by sie przydało albo włączyć areobik z youtuba, albo zastosować ćwiczenia pod muzykę. Łatwiej Ci będzie z pierwszą opcją jeśli dopiero zaczynasz. Jeśli nie chcesz to włącz sobie muzykę szybką, rytmiczną i połóż się na boku, podeprzyj o łokieć a nogę lekko ugiętą unoś do góry, tak rób np 8 powtórzeń następnie rób to w tępie na 2 też 8 powtórzeń, potem u góry noga i pulsuj 8x, zmiana nogi. Potem robisz bruszki skośne, normalne, potem wracasz do nóg, stoisz na lekko rozstwionych nogah robisz takie jakby przysiady, ale żeby kolana nie wykraczały poza stopy, przenoś ciężar nóg na pięty, podnoś lekko palce u stóp. im niżej pupa tym lepiej. Jak sie prostujesz wiągasz brzuch, wypuszczasz powietrze. Stopniowo dokładaj ćwiczeń.

Gość małajadzia
dzięki, skorzystam z you tube bo sama nie dam rady ćwiczyć bo nie wiem co i jak, a co będzie lepsze po prostu aerobik czy jakiś trening z instruktorem?

Gość zakwaszona
osobiście polecam areobik, weselej chyba w grupie - przynajmniej ja bym wolała. Niby personalny trening będzie dopasowany do Ciebie idealnie ( przynajmniej powinien być) ale pewności nigdy nie ma czy faktycznie tak będzie, a w grupie zawsze wieksza motywacja jak ćwiczy 40 kobiet a nie TY sama.

Gość gość
talia 60 , 56 biodra 76 , - udo 41 , 33-35 łydka 30 , 25 wzrost 156 , - waga 40,5 , 38 _____________ pierwszy wymiar = MAM drugi wymiar = CHCIAŁABYM