Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ela1982

chce pracowac a niema gdzie

Polecane posty

Gość ela1982

witam.mieszkam w malym miescie gdzie praca jest tylko i wylacznie zalatwiana przez znajomosci.pracuje od 18 roku zycia mam teraz 30 lat.pracowalam w roznych miejscach od pola po sklep szkole i szpital a nawet hute.pracowalam sumiennie w kazdym zakladzie.bylam chwalona za moje poswiecenie a jednakze zawsze zwalniano mnie podajac powod ze redukcja etatow lub bylam na zastepstwie za kogos innego.mając 30 lat teraz nie bylam ani razu zatrudniona na umowe o prace ktora jest moim marzeniem zeby miec umowe tylko na umowe zlecenie lub o dzielo.zadnych skladek do zusu nie mialam odtrącanych ale pomijając to chce pracowac obojetnie gdzie mam na utrzymaniu corke.moge robic wszystko ale tej pracy niema.zaznaczam ze robilam to co niektorzy nie chcieli robic a ja robilam bo mialam nadzieje ze starając sie otworzy mi to drzwi zeby dostac umowe.postepowalam fair bylam cichą myszką i wszystko robilam co mi kazano.teraz od stycznia nie przedluzyli mi umowy zlecenia na moje miejsce przyszla 60 letnia kobieta za ktorą nie trzeba placic ubezp.prosilam pracodawce prawie ze na kolanach ale liczy sie tylko kasa dla nich.jestem zdesperowana tym wszystkim i nie moge sie pogodzic ze niema nic zadnych perspektyw na prace. oplaty musze zrobic.czasami mysle juz o odebraniu sobie zycia bo ta niemoc w znalezieniu pracy jakiejkolwiek mnie wykancza.a chce zaznaczyc ze mam zawod wyuczony jako technik agrobiznesu i nigdy w swoim zawodzie nie pracowalam i nie licze ze bede pracowac ale ludzie chce jakiejkolwiek pracy zeby sie utrzymac w tym chorym kraju jakim jest polska gdzie czlowiek sie wogole nie liczy.

Gość głupia baba chce kochać
a nie masz możliwość przeprowadzki do jakiegoś większego miasta? Tam zawsze znajdzie się miejsce w sklepie, butiku, centrum fitness czy hotelu (np. jako recepcjonistka)?

Gość ela1982
niemam takiej mozliwosci na razie zeby sie gdzies przeprowadzic.niestety.niemam kasy.

kurcze a moze ktos z rodziny mieszka gdzies indziej i moglby Ci na pcozatek pomoc? Przykro mi, ale musisz jakos walczyc, jak nie ma na miejscu to trzeba szukac dalej, a moze otworz cos swojego? Chociazby sprzatanie, mycie okien, robienie zakupow, oplacanie rachunkow itd - na pewno duzo starszych osob w Twojej miejscowosci jest i by skorzystalo z tej oferty.

albo opieka nad dziecmi w domu? albo nawet w domu u tego dziecka?

Gość ela1982
rozglądalam sie za opieką starszych ludzi wszedzie podalam ogloszenia w sklepach na slupach itp.bez rezultatu.u nas jest strasznie duzo takich firm ktorzy zatrudniają pielegniarki lub osoby po kursach.wlasnie z tego powodu nie przedluzyli mi umowy zlecenia bo niemam kursu skonczonego w tym zakresie.nadmienie ze o wiele wiecej umie robic niz ktos po kursie bo pracowalam w szpitalu i wiem jak obchodzic sie z chorymi.mowilam o tym pracodawcy lecz nic z tego .od wrzesnia zamierzam uczeszczac do liceum medycznego gdzie ksztalcą w tymze kierunku ale to od wrzesnia a co teraz ?myslalam nad utworzeniem wlasnej dzialalnosci lecz problem stanowi kasa i w takim malym miescie ludzie nie mają pieniedzy uwierzcie.cos powstaje nowego i zaraz zamykają.to jest ryzyko na ktore ja nie moge sobie pozwolic.teraz zyje na skraju biedy a co dopiero pozniej jak dojdą pozyczki ktore trzeba bedzie splacac.bez znajomosci trudno bedzie mi sie wybic taka prawda.