Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Stara Panna Młoda

organizacja wesela na odległość, proszę o porady

Polecane posty

Gość Stara Panna Młoda

mam taki problem z narzeczonym nie mieszkamy w Polsce, we wrześniu bierzemy ślub cywilny w Polsce, chcielibyśmy zrobić nie duże wesele na około 60 osób, ale jak to zrobić na odległość? :( do wrześnie w Polsce będziemy tylko dwa dni i to jeszcze nasza wizyta stoi pod dużym znakiem zapytania, a nawet jeśli się uda to w dwa dni nie załatwimy wszystkich spraw związanych z weselem i zaproszeniem gości, przeraża mnie to nie wiem co mam robić, może jednak odpuścić sobie te wesele i zarezerwować obiad po ceremonii dla najbliższych??? co o tym myślicie? może któraś z Was była w podobnej sytuacji?

Teraz naprawdę nie jest to problem - praktycznie wszystkie sale, fotografowie, kamerzyści, zespoły mają swoje strony internetowe. Z podpisywaniem umów na odległość też sprawa jest prosta - kurier i już. Masz kogoś zaufanego w Polsce? Poproś tą osobę, żeby obejrzała salę, spotkała się z zespołem. Wszystko da się rozwiązać, powodzenia!:)

Gość Stara Panna Młoda
Proste że mam przyjaciółkę, siostrę czy mamę któraś mogłaby pomóc, ale nie wiem czy powinnam obciążać takimi zobowiązaniami nawet tak bliskie mi osoby, w końcu to moje wesele sama powinnam się tym wszystkim zająć, ehhh mam mętlik w głowie sama już nie wiem co robić :(

Ja mieszkam we Wrocławiu, a ślub będziemy brać w Katowicach. Moja mama i chrzestna pojechały i załatwiły salę, bo to koniecznie trzeba obejrzeć. Ja w tym czasie nie mogłam oderwać się od obowiązków, więc mi pomogły. Fotograf czy zespół - no problem, mają swoje portfolia i demo na stronach internetowych, wybieram konkretnie, a umowę do podpisania wysyłają mi kurierem. Ja tak robiłam. Rozumiem, że może nie chcesz innych tym obciążać, ale cóż, kiedy nie masz wyboru?;)

gościom wyślij zaproszenie pocztą. wydaje mi się, że Wasi bliscy zrozumieją sytuację i nie będzie problemu. Zaproszenia można zamówić przez internet. Można zamówić własny wzór, poszukaj sobie w necie "projekt ślub" - robią przepiękne, nie wydaje mi się, żeby ze wszystkimi się Panie robiące te zaproszenia spotykały osobiście, zwłaszcza jak ktoś jest z drugiej części Polski. a jaki entuzjazm wykazują Twoi bliscy do tej uroczystości? np moja siostra, co u niej niebywale bardzo się wszyzstkim przejęła i czekała na sowje zadania do wykonania (tzn sami żeśmy wszystko przygotowali, ale rwała się do roboty bez proszenia :D zespół, dja, czy foto można wybrać z polecenia ( my tak zrobiliśmy i wybór okazał się na szczęście trafiony). pozdrawiam i powodzenia życzę :)

Gość ja również organizowałam
wesele na odległość- salę zarezerwowaliśmy przy okazji przyjazdu na święta, zespół, kamerzystę wybrałam szperając w necie, potem mama podpisała z nimi umowy, a szczegóły dogadywaliśmy tuz przed ślubem, fotografa miałam z polecenia koleżanki, zaproszenia załatwiliśmy w 3 dni, a w kolejne 4 zostały rozwiezione, ale jeśli nie masz możliwości osobiście ich dac, to myslę że rodzina zrozumie, że wysyłasz, uważam również, że jeśli poprosisz kogos o niewielka pomoc, to z pewnością ja uzyskasz, wieć spokojnie- dasz radę

Gość pipipipipipipi
da sie

Gość pipipipipipipi
da sie

My organizowalismy slub i wesele z odleglosci 300km. Podstawa to dokladne omowienie i teoretyczne zaplanowanie czego oboje chcecie-od typu zaproszen , po kwiaty i jedzenie. Tak jak kolezanka wyzej wspomniala ze mozecie wiele wybrac i zalatwic przez internet. My bylismy co 2 tyg w sobote w miescie gdzie planowalismy pzeprowadzke i sloub i wtedy spotykalismy sie z roznymi osobami omawiac szczegoly.

Gość wow wow woooowww
my tez organizowalismy slub na odleglosc (ponad 500 km) slub byl w moim miescie wiec praktycznie ze wszystkim pomagal mi brat i Jego dziewczyna (nawet podpisali za nas dwie umowy ,zaliczkowali itd) poprostu spotkania z zespolem czy z hotelem odbywaly sie jakby pomiedzy bratem ,wlascicielem i nami przez telefon ;-)) my jedynie przyjechalismy na samym poczatku wybrac miejsce wesela,poprawin,hotelu dla gosci i oczywiscie rozmowa z ksiedzem, reszte meilowo ,telefonicznie a finalizowanie umow to brat, takze mysle,ze spokojnie ejsli w miare jestes blisko z rodzina to smialo mozna prosic i liczyc na ich pomoc -wbrew pozorom Oni tylko pojada podpisac umowe a sama wszelkie kwestie uzgodnisz bezposrednio przez email badz telefon

Jak już ktoś wspomniał, warto przeszperać internet, popytać na forach o konkretne sale, wesłać rodzeństwo, przyjaciół czy rodzinę na oględziny i podpisanie umowy. Z resztą teraz można podpisywać umowy przez internet, telefon, jak zapłacisz zaliczki. Powodzenia!

Gość Edwin32
Wiem, że można zorganizować zaproszenia od 4create bez pospisywania umów na miejscu Może sie przyda kontakt