Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wioletamazurkiwsd

Kupiłam kołdre do łóżeczka w lumpeksie ale czym ja zdezynfekować

Polecane posty

Gość wioletamazurkiwsd

bo boje się ze nie można jej wyprac

Gość wioletamazurkiwsd
czy są jakieś płyny?

Gość cinamonic
daj do czyszczenia chemicznego

Gość sduyue
Kołdrę w lumpeksie ? Kurcze to kołdry też sprzedają? Nie wiem co ci doradzic ale zanim poczytasz sobie kilka albo więcej krytyk to napiszę ci byś kupiła vanish hygienic (napewno w Pl jest) a wypłucz dodatkowo płynem antybakteryjnym. PIerz w wysokiej temperaturze. Kurcze, ja to bym to wywaliła, szkoda zachodu. Płyny wyniosą cię drożej niż ta kołdra.

Gość zapamiętajcie sobie że
w lumpeksie nie kupuje się bielizny, butów, pościeli bo są zgromadzeniem mnóstwa bakterii, siedliskiem grzybów itp. Jak juz tą kołdrę wyprałabym w 60-90 stopniach ze dwa razy.

Gość olk
No wypierz normalnie w pralce na 60 st a swoja droga po co kupiłas w lumpie kołderki nie kosztują majątku a teraz nie wiesz czym masz to ZDEZYNFEKOWAĆ .

Gość pouuuuuuuyyyyyyyyyyy
Mniej bakterii ma na sobie uzywanan i wyprana niz nowa nie wyprwana wiesz ile ludzi dotyka posciel zanim ja kupisz i nie jest prana ani czyszczona tyle temacie wyperz ja delikeatnie recznie nic sie nie stanie

Gość lubie karmelki
ja tez nie jestem zwolennikiem kupowania bielizny w ciucholandzie to rzeczy bardzo osobiste a tak naprawde nie wiemy po kim w jakich warunkach bylo trzymane i pomieszane z reszta ubran co innego bluzki swetry a co do koldry tez nie kupiłabym dla dziecka w tej chwili w sklepach mozna kupic za naprawde przystepna cene a przynajmniej mam ta gwarancje ze nie była uzywana

Gość ale......................
w nowej nikt nie spał:/A w używanej???Nawet jak wypierze,to nie wiadomo czy wszystkiego się pozbędzie:/ Przecież pranie chemiczne drożej Cię wyniesie niż nowa pościel.Bo innej opcji niż pralnia to ja nie widzę:/ Dziecka bym spać w tym nie położyła... Pomyśl sobie...myjesz się w super żelu,balsamujesz się super balsamem i kładziesz się w używanej pościeli.Ja bym na pewno w takiej nie zasnęła,a co dopiero dziecko w tym połóżyła:/