Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vitasnellaaa

ktos z was trzyma kotke niewychodzaca w domu bez sterylizowania jej?

Polecane posty

Gość vitasnellaaa

Bardzo prosze o odpowiedzi

niestety nie pomoge -bo mam kocura do tego astrowanego bo jak zmienialam meble w pooju dziennym to zaczal wszystko zaznaczac i ...musial pojsc pod noz

Gość asfasasfasf
u mnie taka mieszka, pytaj

Gość muchacece
Niestety mam ten sam dylemat,moja kocica wnet tylko patrzec,kiedy dostanie 1rujke,do tego wychodzi na dwor,bo mamy ogrod i jeszcze do tego nie mieszkam w Pl,wiec koszt tego bedzie horendalny.

Gość vitasnella
Ja mam dwie kociczki maja po 8 miesicy, nie wychodza z domu i nie ma takiej mozliwosci, zeby jakos uciekly. Tez wlasnie mieszkam za granica i zycza sobie 200 euro za sterylizacje jednego kota. Jedna ma teraz pierwsza rujke i strasznie miauczy, nie wiem co robic nie mam tyle kasy teraz.

niesterylizowane kotki, te, które przechodzą rujki intensywnie i "na sucho", mają niestety o wiele częściej ropomacicze. A to Cie będzie kosztować jeszcze więcej. Z kolei krycie kotki tylko dlatego, że ma rujkę- to przyczynianie się do ogromu bezdomnych małych kociaków. No, chyba, że możesz zatrzymać cały (najczęściej 4-6 kociaków) miot u siebie w domu. Więc naprawdę warto wysterylizować. Jakby nie patrzeć, to wydatek raz na całe życie kotki ;) A koty żyją do ok 20 lat, więc się opyla ;)