Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juleczka145

Położna do rodzącej kobiety: "spasła się pani jak świnia"

Polecane posty

Gość juleczka145

Czy można jakoś zareagować na taki komentarz i nie wyjść na tym źle? Moja koleżanka urodziła niedawno dziecko i była świadkiem, jak położna powiedziała tak do innej dziewczyny ze sali. Czy można coś z tym zrobić? Czy po wyjściu ze szpitala można to gdzieś zgłosić czy zrobić cokolwiek, w związku z taką sytuacją?

Gość msk3
może napisać do organizacji rodzić po ludzku

Gość ala33323
Sweetie.I.ona. Nie zareagowała bo bała się o złe traktowanie podczas pordu

Gość ala33323
W głowie mi się to nie mieści na piśmie skargi co.dalej tylko ciekawe.ale dobrze mieć świadka w.tej.sytuacji. Mnie kiedyś prześwietlona babka i miała głupie uwagi poczułam.się molestowanie złożyłam z mama skarge

Gość 1234MADRALASKA
MI TAK POŁOZNA POWIEDZIEŁA PODOBNIE,A WCALE NIE BYŁAM GRUBA BO W 9 MIESIACU WAZYŁAM 72 KG PRZY 170,NAWET BYŁAS W MIARE LASKA:) A TA MI,ZE TAKA DUZA KOBIETA JAK PANI NIE POWINNA MIEC PROBLEMU Z PORODEM!!wkurzyła mnie maxymalnie,a jescze taka dziuniowata maxymalnie była,mizdzyła sie do lekarzy i mowiła,ze ona ma jedno dziecko,bo nie chce psuc sobie figury,a pozniej co zobaczyłam ja z wWOZKIEM NA MEISCIE POI KILU MIESIACHACH URODZILA BLIZNIAKI I zbrzydła,....wiec uwazam co o kims mowisz i z kogo sie smiejesz bo to wraca, a i przytyla tez

Gość no i dobrze powiedziała!
szczera kobieta, może zbyt dosadna, ale czasem taki "policzek" jest potrzebny, żeby sie zabrac za dietę i zmienic swoje nawyki, otyłość to nic dobrego, uwazam, że dobrze zrobila, najpierw jest szok, ale moze takie słowa byly potrzebne, zeby znalesc w sobie silę do dzialania? wiem cos o tym, bo mi lekarz kiedys powiedzial z usmiechem, ze mu caly zapas leku zużyję na oddziale z moją wagą. Najpierw się wkurzylam, poplakalam wieczorem, a potem poszlam do dioetetyczki i w konsekwencji schudlam 40 kg, wszystko dzięki panu doktorowi, kochany czlowiek, dokonal to, co nikomu się nie udało, dal mi kopa

Gość bezczelna baba
z tej położnej, ale faktycznie- szczera do bólu :)

Gość to tylko Polska
wyrazy wspolczucia. Nie moglabym juz tam mieszkac :O

Gość powiedziala prawde
kiedy ja urodzilam lezala ze mna niska kobieta z duza nadwaga i lekarz bardzo xle sie do niej odnosil.Co przyszedl na obchod to rzucal jej komentarze, ze jest wielka, tlusta, ze tak nie wolno sie tuczyc, ze badac ciezko

Gość lepiej być grubym niż brzydkim
Powiedziałabym,że lepiej być grubym niż brzydkim,bo ja po porodzie schudnę,a pani z tym ryjem nic nie zrobi.

Gość lepiej być grubym niż brzydkim
Zjadło posta :(

I dobrze powiedziała. Wcale sie kobiecie nie dziwie, pewnie codziennie widzi lochy rodzace dzieci. Pisze lochy, bo niektóre to wpierdalaja podczas ciąży, tyka po 40 kg a pózniej wielkie oburzenie, bo ktoś jej śmiał zwrócić uwagę. Ruszcie dupy, lodówka na kłódke to nie będziecie wyglądały jak świnie :O

Gość do madrej laski
chyba taka mądra nie jesteś, bo położna mówiąc, Ci, że jesteś duża, miała na pewno na myśli wzrost i ogólne parametry. Baba co ma 170 po prostu ma wieksza miednice niż filigranowa laseczka co ma 155cm wzrostu. I tyle. Na pewno nie chdoziło o wage, skoro miałąś taką, jaką wiele kobiet przy twoim wzroscie ma bez ciąży

Gość polskie położne to
W większości wredne babska,no chyba,że im placisz za poród,wtedy w d..pę potrafią wejsć,no ale nie ma się co dziwić -dziunie jak większość pielęgniarek.

Gość polecam tonik
ja uwazam, ze taki policzek jest jak najbardziej potrzebny, zeby schudnac i zabrac sie za siebie. Chociaz fakt, za bardzo szczera byla ta kobieta.

Gość oj tammmm
la plus belle co to za bełkot????

Gość hmmmmmm ????
na kobietę mówić locha?? naprawdę nie wiem z jakiej patologi trzeba pochodzić żeby używać takich słów.

Gość taunus
Nigdy nie bedzie lepiej jak kobiety beda takie zachowania tolerowac. Polozna nie moze tak mowic i koniec. Szczegolnie cos takiego powiedziec kobiecie rodzacej! Kolezanka powinna zlozyc skarge i to jak najszybciej! NIe pozwalac na takie zachowania i juz!

A jak nazwać kobietę w ciąży, która tyje 40kg? To jest chore. Norma jest do 12 kg. Wiecej tyka te, które jedzą jakies kosmiczne dawki jedzenia. Kobieta w ciąży potrzebuje dziennie jedynie 300kalorii wiecej. To dwa jogurty. Przy mądrym jedzeniu w ciąży nie ma opcji, zeby wyglądać jak świnia

Gość la plus b... -poieram!
Masz rację, jak będziemy my- spoleczenstwo tolerowac te opasłę istoty bez woli i krytycznego spojrzenia na siebie ( ktore tak na marginesie przekazuja najczesciej swoje chore nawyki własnym dzieciom tucząc je śmieciowym jedzeniem), to roztyje nam sie polska spolecznosc i dorównamy Amerykanom w tym względzie, szkoda, że tylko w tym, ale to temat na inny topik ... Mówimy NIE grubasom, bo są obleśni!

Gość natasza andriejewa
Może i grubasy są obleśne, ale nikt nie ma prawa tak kogoś wyszydzać i to jeszcze w czasie porodu, prosto w twarz!To nie jest niczyja sprawa,ile ktoś przytył, położna ma wykonać swoją robotę, bo taka ma prace i za to jej płacą. La plus belle, a gdyby ktoś ci powiedział u fryzjera np., że jesteś brzydka jak noc - fajnie?

Gość TO TY??????
ja tez nigdy nie obraziłbym innej kobiety tylko dlatego ze dużo przytyła w ciąży bo tak naprawdę to jej życie i jej sprawa jak wygląda. Tylko takie rzeczy wynosi się z domu .Jak kogoś rodzice nie nauczyli kultury i szacunku do innych to padają teksty "spasła się pani jak świnia" , "pewnie codziennie widzi lochy rodzace dzieci. "

Gość może i szczera
ale nie mówić jej tego po porodzie... Bo kobieta po porodzie czuje się wystarczająco nieatrakcyjna... Zgadzam się taki kop potrzebny ale nie w takiej sytuacji

Gość może i szczera
a i negatywnie wypowiadają się kobiety, które nigdy problemów z tyciem nie miały... Nie wiedzą czym jest odchudzanie, myślą że zmniejszenie ilości jedzenia coś da, owszem da.. maks 5 kg w dół... Niektórzy nie zdają sobie sprawy, że są leki powodujące tycie, które trzeba brać, ale racja kulture i wychowanie wynosi się z domu i niestety w kulturze Amerykanom nigdy nie dorównamy tak jak większości innych państw, ale cóż w PL jest za dużo patologii i patologicznych zachowań jak widać

Gość do taunus
jestes z de??

Gość Do Do mądrej laski
rozbawiłaś mnie do łez:D nie wzrost, a BUDOWA decyduje o tym jak szeroka jest miednica kobiety! zatem nie głoś herezji:O

Gość do taunus
jestes z de?

Gość miednicaaa
ani wzrost nie jest wytycznikiem porodu ani miednica badana golym okiem,albo tezna tychurzadzeniach. Bo miednica rozszerzasie dopiero podczas porodu i albo sie odpowiednio rozszerzy i kobietarodzi szybko albo nie i sa wtedy meczarnie

Gość moze im
ja przytylam ponad 35 kg w ciazy ale nie bylo az tak po mnie tego widac. brzucha prawie nie nialan a kg rozeszly sie po calym ciele mam 180cm wzrostu. schudlam szybko ale jak by ktos mi powiedziak ze sie spaslam to na pewno nie zostawilabym tak tego. nijt nie ma prawa cie obrazasz tym bardziej polozna w czasie pracy z ktora placisz i ty- podatki, ubwzpieczenie