Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

smierc

lot samolotem a zmiana nazwiska po slubie PILNE !

Polecane posty

witajcie nocną porą. Wyszlam za mąż i chce leciec do Polski po nowy dowod osobisty z nowym nazwiskiem. Problem w tym ze jak ja mam wrocic po tygodniu do UK skoro moj bilet bedzie nie wazny bo bedzie na stare nazwisko i stary dowod ktory mam obecnie ???????? A przeciez jak zabukuje lot w jedna strone to moge nie miec powrotnego w przeciagu tygodnia :( Albo za taka cene ze sie osr.am :( jak taki problem rozwiazac ?? Niech ktos cokolwiek poradzi bo mnie trafiać juz zaczyna :(

Gość samolot spadnie po drodze
i będzie po kłopocie.

Gość bardzo niefajne
Twój maż jest ciapaty?

tia.. juz doczytalam ze mozna zmienic nazwiska w jedna strone ale Tyle kosztuje ze chyba sie nie oplaca...

Gość dddsdsds
wez akt malzenstwa, albo zmien nazwisko na bilecie...

Gość Albred reute petuffi
Ej weź wymyśl coś lepszego. Był ten temat.

Nie mam i nigdy nie miałam paszportu. :( zmiana nazwiska pasazera kosztuje 110 funtow, ja pitole...

jak 2 razy zalozylo temat to wynika to z bledu na kafe. akt malzenstwa to tylko świstek , wszedzie sprawdzaja dowod albo paszport a nie czy mam jakies inne papiery... no nic. zbankrutuje ale ciul tam :(

Gość zaraz oszaleje !!!
latalam jako stewardessa i nie znam sie za bardzo na odprawach , a;e z tego co wiem nie przeskoczysz , kup w obydwie strony i zmien nazwisko w rezerwacji jak juz bedziesz miala nowy dowd , albo wez married cert jako potwierdzenie

Gość CoTyNiePowiesz
to kup bilet powrotny na nowe nazwisko a odprawę online zrób dopiero w Polsce przed wyjazdem jak już będziesz miała numer nowego dowodu

pozostane przy opcji zaplacenia stu funtow dodatkowo :( Nie bede ryzykowala pokazaniem aktu malzenstwa bo to nikogo nie obchodzi lata si ena dowod a nie na jakis swistek. "to kup bilet powrotny na nowe nazwisko a odprawę online zrób dopiero w Polsce"- jak mam kupic bilet na nowe nazwisko skoro musze kupic w dwie strony :O nie moge kuic sobie biletu w Polsce na nowe nazwisko osobno bo nie wiem czy bede miec w ogole jakiś lot.....

Gość PEJS BUK
chrzanisz... nie wierze w to lecisz na dokument tożsamosci, to raz dwa - zmieniasz tylko dowód, a wracasz na paszport albo odwrotnie :classic_cool:

Pejs buk ja piernicze ludzie mniej kumaci ode mnie. zeby poleciec do Polski musze wykupic lot na panienskie nazwisko- taki mam teraz dowod. zeby wrocic z Polski do UK musze zmienic nazwisko bo dostane nowy dowod w Polsce a stary mi zabiorą. A bilet mam w dwie strony jak sie bilet kupuje to na jedno nazwisko w dwie strony. Tak wiec innej opcji nie ma niz zmiana nazwiska na bilecie lotniczym przed odlotem. Paszportu nie mam i miec teraz nie będę. Amen.

Gość kiukluikluikluiluioluik
przeciez mozesz oddzielnie kupic bilety. kto ci kaze w obie strony kupowac. jest taka opcja jak ''w jedna strone''

Gość znowu 10 osób pisze..,,,
dowodu nie oddajesz jak zmieniasz nazwisko tylko jak odbeirasz nowy. nowego w tydzien nie dostaniesz więc mas zproblem z głowy lecisz i wracasz na stare naziwsko i stary dowód a przy kolejnej wizycie kupisz bilet w jedną stronę, odbierzesz dowód i kupisz na inne dane powrotny. ew. kupisz bilet w jedną stronę na jedno naziwsko w druga na drugie.

kupujesz bilet najpierw z uk do polski. a potem robisz rezerwacje w druga strone z innym nazwiskiem. co ty kombinujesz?nie rozumiem? poprostu dwa oddzielne bilety

Gość ttttttuuuu
pierdolisz jak potrzaskana, szukasz dziury w calym

Gość ttttttuuuu
m

Gość Agaaaaaaaaaaaaaaa
A nie mozesz juz teraz sprawdzic jak wyjdzie cenowo jesli: kupisz bilet w jedna strone do Polski na obecne nazwisko i kupisz bilet w jedna strone z Polski na nowe nazwisko? Moze taniej niz za zmiane nazwiska?

Oh rany janie szukam dziury w całym... tylko nie wiem jak taki problem się rozwiązuje.. Lece z mezem do Polski i mam wrocic konkretnie po 2 tygodniach do UK- koniec urlopu. Lece odebrac juz nowy dowod wiec dostane go od razu, on juz na mnie czeka. Mogę zarezerwowac lot w jedną strone na stary dowod i na moje nazwisko panieńskie, ale jak przylece do Polski to o co mi chodzi, chodzi o to ze moge nie miec lotu powrotnego w tym dniu w ktorym mąż bedzie wracac, albo w ogole nie bede miala powrotu przez jakis cza, albo bede miec za taka cene ze sie os..ram ! :( Majac nowy dowod i nazywajac sie w Polsce juz inaczej, musze albo zmienic nazwisko na bilecie online, albo zarezerwowac lot do UK ktory nie wiadomo czy bede w stanie wykupic albo czy zdąze przed koncem urlpu do domu :( !!

Agaaa ja juz nie pamietam ale jak sie kupuje bilet lotniczy to sie wprowadza dane z dowodu co nie ? numer seryjny czy cos tam. Puki nie mam tego dowodu nie moge wykupic na nowe nazwisko za wczasu :(

jezu moze odrazu kupic bilety w obie strony jezeli ma teraz tanio. z ta roznica ze kupi dwa oddzielne. Na dwa rozne nazwiska. Jaki problem z tego robic? nie musi zaznaczac opcji '' w dwie strony'' tylko w ''jedna strone'' . I w taki sposob zakupic bilety.

Gość znowu 10 osób pisze..,,,
bilet masz dokumenty masz problemu nie powinno być wyjaśnisz że jesteś ofiarą losu i gdy rezerwowałaś bilet to nie pomyślałaś aby w bilecie powrotnym wybrać inne nazwisko. nie wiem też czy nie jest tak że odcinają róg dowodu a nie zabierają go z powrotem. stary ten zielony dali mi z powrotem tylko odcięli róg.

ale to ci tlumacze ze mozesz teraz kupic w obie strony. tylko na DWA NAZWISKA. lapiesz? z UK mozesz zarezerowowac juz powrotny. Chyba ze nie znasz daty powrotu. Ale wyciagam wniosek ze wiesz kiedy chcesz wrocic. Wiec poprostu kup dwa oddzielne jeden na terazniejsze nazwisko. drugi na to drugie nazwisko. Przeciez nie musisz kupowac biletu lotniczego bedac na terytorim polski. Rozumiesz o co mi chodzi? Prosze odpowiedz.

Gość Agaaaaaaaaaaaaaaa
amierc - z tego co wiem, to nie. A przynajmniej nie we wszystkich liniach, np. Lufthansa nie, dopiero przy check inie. Sprawdzic nie zaszkodzi :)

albo poprostu kup bilet w jedna strone, a potem bedziesz sie martwic. ceny biletow do uk nie sa teraz kosmiczne. bilety naprawde potanialy. Czesto nawet za 50 zl mozna kupic z ryanaira , albo vizzaira.

mi przy nowym dowodzie odcieli rog i oddali w urzedzie.

mi w starym dowodzie odcieli rog i oddali w urzedzie. i nie trzeba wpisywac numerow dowodu. zreszta sprawdzisz przy rezerwacji.