Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vffasg

Jak się robi gołąbki? i jak się robi naleśniki?

Polecane posty

Gość vffasg

Postanowiłam dzisiaj na obiad zrobić gołąbki tylko nie wiem jak się je robi. Takie z mięsem,ryżem i grzybami. Oraz naleśniki z serem na deser ale nie wiem jak się robi ten farszcz z sera do naleśników.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fdgdgdgdgdg
poszukaj przepisów w necie ser do naleśników? twaróg, jogurt cuker i mieszasz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
nadzienie z sera robisz jak chcesz...ja np. dziabie ser widelcem razem ze śmietana lub raczej jogurtem, dodaje cukier, cukier waniliowy, rodzynki lub jakiekolwiek owoce do gołąbków obgotowujesz lekko kapuste, parzysz ja tak jakby w goracej wodzie.odrywasz liście po kolej.mozesz nozem odkroic te wystajace z liscia "zyłki" zawijasz farsz w liscia i do gara,podlewasz woda i gotujesz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wredniucha10
ser do naleśników: twaróg (nie kwaśny), żółtko, cukier waniliowy i żadnych jogurtów!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dyskretny urok kierownika sali
to może spowodować nadprogramowe centymetry na ciele Twym :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja bym szukała w google
a nie tutaj na kafeterii gdzie większość pip nie umie gotować.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Co do nadzienia z sera to radzę najpierw dodawać cukier a potem po trochu śmietaną bo cukier rozrzedza ser, zwłaszcza cukier puder i potem zdarzało sie że musiałam ratować sie budyniem żeby masa nie wypłynęła :p

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kiiiiiiiiiiiiiiiii
idź na łatwiznę do naleśników dodaj serek waniliowy dodaj sparzone rodzynki. Gołąbki: ugotuj kapustę, jeżeli nigdy nie robiłam gołąbków radzę wykorzystać kapustę włoską, łatwiej będzie ci zawijać. Farsz: mięso mielone przypraw, dodaj ryż, grzybki i co tam chcesz. Zawijaj gołąbki farszem i gotuj na wolnym ogniu około 1,5H, nawet 2H. Z kremówki plus koncentratu i cukru zrób sos zalej gołąbki na koniec.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ii_la
www.mowimyjak.pl/styl-zycia/kuchnia/jak-zrobic-nalesniki-z-serem-i-czekolada,17_33063.html poszukaj w necie!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość skaiskkaiskakiaks
moge napisac jak sama robie,a swoje uwielbiam :-) i inni rowniez ;-) wiec tak mieso mielone wieprzowe (z lopatki lub szynki-szynka to taki kawalek miesa wieprzowego ;-)) ryz cebula sol pieprz koncentrat pomidorowy vegeta kapusta biala wiec najpierw gotuje w bulionie warzywnym kapuste ( po to aby latwiej odrywac z niej liscie i zawijac golabki ) w tym czasie gotuje ryz (ile uwazasz bo nie wiem ile golabkow chcesz zrobic , ja robie bardzo miesne, a nie sam ryz ;p smaze cebulke na patelni, dodaje cebulke do ugotowanego ryzu oraz mieso (surowe ) doprawiam sola i pieprzem (tutaj dodaje duzo pieprzu bo lubie pikantne) farsz jest gotowy wiec jak juz mam liscie kapusty to nakladam lyzka farsz i zawijam nastepnie w wielkim garnkuna dnie sciele liscie kapusty i na tym ukladam gotowe golabki .... na wierzchu rowniez wyscielam je liscmi salaty (aby sie nie przypalily przy pieczeniu w piekarniku) zalewam to wszytsko bulionem warzywnym oraz robie dodatkowo w naczyniu "mieszanke" z koncentratu pomidorowego (plus szczypta cukru) oraz kilka lyzek smietany (najlepiej 18 %) i do tego rowniez troche bulionu i powiedzmy dwie lyzki maki, to mieszam/miksuje i wlewam do garnka w ktorym jest bulion i golabki tak prawie gotowy gar golabeczkow :P pieke w piekarniku bardzoooo dlugo ... zalezy oczywiscie od piekarnika,kapusty itd ale kilka godzin z pewnoscia plusyt sa takie,ze masz od razu pyszny sos i golabki nie sa w srodku suche sa wspaniale kapustka mieciutrka i sos rowniez bardzo tresciwy bo z aromatem i z miesa i z kapusty polecam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fdgdgdgdgdg
ja nie daję jajka , bo to surowe i jakoś mnie to obrzydza:/

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość skaiskkaiskakiaks
moge napisac jak sama robie,a swoje uwielbiam :-) i inni rowniez ;-) wiec tak mieso mielone wieprzowe (z lopatki lub szynki-szynka to taki kawalek miesa wieprzowego ;-)) ryz cebula sol pieprz koncentrat pomidorowy vegeta kapusta biala wiec najpierw gotuje w bulionie warzywnym kapuste ( po to aby latwiej odrywac z niej liscie i zawijac golabki ) w tym czasie gotuje ryz (ile uwazasz bo nie wiem ile golabkow chcesz zrobic , ja robie bardzo miesne, a nie sam ryz ;p smaze cebulke na patelni, dodaje cebulke do ugotowanego ryzu oraz mieso (surowe ) doprawiam sola i pieprzem (tutaj dodaje duzo pieprzu bo lubie pikantne) farsz jest gotowy wiec jak juz mam liscie kapusty to nakladam lyzka farsz i zawijam nastepnie w wielkim garnkuna dnie sciele liscie kapusty i na tym ukladam gotowe golabki .... na wierzchu rowniez wyscielam je liscmi salaty (aby sie nie przypalily przy pieczeniu w piekarniku) zalewam to wszytsko bulionem warzywnym oraz robie dodatkowo w naczyniu "mieszanke" z koncentratu pomidorowego (plus szczypta cukru) oraz kilka lyzek smietany (najlepiej 18 %) i do tego rowniez troche bulionu i powiedzmy dwie lyzki maki, to mieszam/miksuje i wlewam do garnka w ktorym jest bulion i golabki tak prawie gotowy gar golabeczkow :P pieke w piekarniku bardzoooo dlugo ... zalezy oczywiscie od piekarnika,kapusty itd ale kilka godzin z pewnoscia plusyt sa takie,ze masz od razu pyszny sos i golabki nie sa w srodku suche sa wspaniale kapustka mieciutrka i sos rowniez bardzo tresciwy bo z aromatem i z miesa i z kapusty polecam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×