Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Smerfiatka

Dobra rasa do pilnowania domu na odludziu

Polecane posty

Gość
01:03 [zgłoś do usunięcia] znowu 10 osób pisze..,,, ta rasa nazywa się alarm zintegrowany z firmą ochroniarską. szczekający alarm niezależnie od rasy to głupi pomysł. ................Umiesz czytać ? ..................... Jeżeli ona do najbliższej wsi ma 7km, to do miasta gdzie ta firma się znajduję jest pewnie niezły kawałek........... Zanim oni przyjadą ................. Zresztą poziom wyszkolenia "ochrony" i ich IQ zostawia wiele do życzenia........

Gość lajlajlajkallllllaaaaaaajjjjjj
,,Zresztą poziom wyszkolenia "ochrony" i ich IQ zostawia wiele do życzenia........" Są to zwykle emeryci, renciści. Pracują za 3-4zł/h, więc nie można cudów oczekiwać.

Gość
Licencjonowani ochroniarze, jeżdżący w patrolu to nie renciści i emeryci....... To po prostu typowe wały, wygolone, o dużych gabarytach, jednak nie za bardzo wiedzą do czego im służy siła, no i obchodzenie się z bronią to dla nich czarna magia.......................

Gość znowu 10 osób pisze..,,,
oni mają płacone za to że jeżdżą a nie siedzą w mieście i czekają aż alarm się właczy(jest określony czas dojazdu i mają być jak ich nie ma to ich strata kasę dostaniesz z ich polisy ubezpieczeniowej) poza tym sam fakt odstrasza i syrena jak dobra. niezmiernie rzadko się włamują komuś do domu gdy on w nim jest, a ci którzy tak robią na pewno psa się nie wystarszą skoro ludzi się nie boją. jeśli ich nie ma to nie ukradną im wszystkiego w 10 czy 15 minut zanim patrol przyjedzie poza tym od tego jest ubezpieczenie. w przypadku psa za wyjątkiem tego co złodziej ukradnie stracąjeszcze psa. pies nie jest od pilnowania domu.

Gość kaaaaaalinaaaaa aaaa
wiec wlasnie kazdy pies jest inny ma swoj carakter qratuluje i psow widzisz poprostu mam zal ze nie moqe teo swojeqo czarneqo diabla zabierac na spacery ona jest kocana na swoj sposob jednak ja marzylam o ulorzonym sznalcerze moj byly mial sznalcerke od tamtej pory zakocalam sie w tej rasie i to o to codzi nie mam nic do amstafow czy innyc ras

Gość kaaaaaalinaaaaa aaaa
nie codzi tylko o zlodzieja asoweo co zna sie na rzeczy wrtedy i ocrone obejdzie codzi o poczucie bespieczenstwa o pewnosc ze byle pijaczek na podworko nie wejdzie

Gość To jest nie dopuszczalne
Ludzie którzy cały rok trzymają psa na dworze są okropni! Co psowi da ocieplana buda. Sami niech sobie tam śpią. Wystarczy że psa dadzą do garażu gdzie idzie ciepło z domu a nie trzymać na zimnym dworze kiedy to w zimę po minus dwadzieścia stopni jest...

Gość To jest nie dopuszczalne
Żeby pies pilnował domu trzeba go do szkoły jakiejś wysłać bo złodziej może mu dać kość czy tam kurczaka i pies zajęty jest tym a złodziej robi co chce. Pies jest łakomy na mięso itp. Sama mam labradory tylko to są dopiero żarłoki. :)

"To jest nie dopuszczalne "- owszem zgadzam sie z tym co piszesz, ale polecilam Mastify z tego wzgledu ,ze są raczej oddane rodzinie, ale do obcych to nie są duze miśki przytulanki, jakos z rezerwą podchodzą i ich masa i postura wszystko za siebie mowi :)

Gość
To jest nie dopuszczalne - bez urazy, ale nie masz pojęcia o czym piszesz............. Są rasy stworzone do życia na zewnątrz................. znowu 10 osób pisze..,,, ---------------------> masz pojęcie o czym piszesz?............. Jaka firma ochroniarska, będzie zapierdalała pół godziny do celu......??? Wystarczy śnieżyca, ulewa............ Dwa odpowiednie psy........i nie ma złodzieja który wejdzie.........

Gość
ToksycznaKobita - o jakich mastifach piszesz ??

Gość lajlajlajkallllllaaaaaaajjjjjj
Moje są na dworze, ale legowisko mają w kotłowni, więc im ciepło. Do kotłowni drzwi otwarte. Wchodzą i wychodzą kiedy chcą. Jednak z moich obserwacji wynika,że ten długowłosy woli być na mrozie, bo często wychodzi i tarza się w śniegu.

Gość gsfgssssz
.,,.,m,m

Gość
Ja za to nie wyobrażam sobie kaukaza, azjaty czy molosa górskiego w bloku czy domu................To rasy od setek lat wychowane w trudnych warunkach........stworzone do życia na zewnątrz i pilnowania...............

Mastoff Aniegielski z tego co dobrze pamietam,(przy najmniej tak mają wpisane ) piaskowe Mielismy kiedys Akite tez pies dosyc dobrze strózujacy tylko ze on wymaga juz naprawde dosyc "twardej reki" aby zbytnio dominacje nie poczula nad wlascicielem .Akita to swietny pies,budzacy respekt, ale do uleglych nie nalezy

Gość swe32
Ja mam dwa dobermany sa extra

Gość ..,.,,.mnmjhhj
..,,.,..,

Gość
Tak akita jest.....................extremum swojego widzi mi się :P:P :P i ma cholerny instynkt myśliwski................. Mastify angielskie budzą respekt :D, fakt że sa przeważnie dobrodusznymi, wielkimi misiami, ale sam ich wygląd :D......... Wrzuć jakieś foty swoich mastifów.......... Dawniej chciałem mieć pręgusa mastifa.........no ale życie potoczyło się inaczej i mam inne rasy.,,,,jak i mieszańce ze schroniska...........

Tu masz troszeczke wiecej o Akicie ,lecz w 100% potwierdzam ///////Oprócz bezgranicznego oddania opiekunowi, akita jako pies myśliwski znany jest z uporu, zawziętości, bezwzględności w walce, a także silnie rozwiniętego instynktu łowieckiego. To pies dumny, niezależny, mający mocny i zdecydowany charakter. Cechuje go skłonność do dominacji oraz potrzeba wyraźnej hierarchii w grupie. Stąd też wymaga konsekwentnego, ale równocześnie łagodnego prowadzenia, odpowiedniego wychowania i socjalizacji od najmłodszych lat. Prawidłowo ułożony akita jest łagodny dla ludzi i dzieci. Nieufny i zdystansowany do obcych. Doskonale sprawdza się w roli stróża i obrońcy swojej rodziny. Może mieszkać na zewnątrz, lecz bezwzględnie potrzebuje bliskiego kontaktu z rodziną. W przeciwnym wypadku zdziczeje i stanie się psem niebezpiecznym. Wobec innych zwierząt akita jest mało tolerancyjny////////

Gość znowu 10 osób pisze..,,,
o pewnosc ze byle pijaczek na podworko nie wejdzie - męża nie masz ?

Tz powyzszy opis jets do autorki tematu, bo widze ze Sacryficial Suicide ma obszerna wiedze, Sacryficial Suicide byles kiedys treserem/szkoleniowcvem psów? mój mąz kiedys w wolnym czasie sie tym zajmowal jako szkoleniowiec psów ,i tez taki wszechwiedzacy,widze ,ze rowniez kompetencji w dogomani Tobie nie brak :)

Gość
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Gość
Tak kiedyś zajmowałem się psami dla WOP.......... Z akitami miałem do czynienia...................gehenna :D Teraz mam wilczaka czechosłowackiego. Filę, mieszaniec harta i owczarka ze schroniska ---------> suczki mastif hiszpański, beauceron, i wielki mieszaniec ------------------> psy

mam od cholery zdjec naszego zwierzynca ,nie tylko psiakow ,ale niestety nie na tym kompie,są zaladowane na lapcioku córy,dorwe sie niebaem na jej dysk to sobie wrzuce,bedzie najblizsza okazja to wysle zdjecia,akurat zwierzyncem to sie lubie chwalic :)

Gość
W?rzuć kiedyś foto mastifów.............uwielbiam molosy................

Gość
O widzisz...........co tam jeszcze masz w swoim zwierzyńcu????????

Gość Dog i Bernardyn
Witaj Smerfiatka Dog niemiecki lub Bernadryn, grozne psy ,moga pilnowac podworka Dalmatenczyk tez jest grozny