Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sohhokoko

Karmić butelką czy niekapkiem?

Polecane posty

Gość sohhokoko

Prosze o porady. Dziecko skończone 6 mcy i nie potrafi pić z butli choć wypróbowałam już mnóstwo smoczków i butelek zwyczajnych i tych podobnych do sutka matki,ale nic, dziecko nie lubi żadnych smoczków, ani w butlach ani uspokajających. Nie chce pić z butli ani soczków, ani herbatek ani mojego mleka. Muszę nauczyc je pić z czegoś innego niż moja pierś, bo zaraz wracam do pracy i bedzie problem dla siostry, która przejmie opiekę. Dziecko do tego czasu nie nauczy sie jeść stałych pokarmów więc to nie rozwiązanie. Nie wiem czy dalej walczyć z butelką czy w tym wieku można już podawać np niekapek z miękkim ustnikiem? Ale czy jest sens, czy można przy dziecku które nie siedzi i czy w ogóle jest szansa , że załapie skoro nie umie ssać z butelek?

Gość Mama 9 miesiecznego dziecka
moje nie umiało z butelki ale trochę nauczyłam, z niekapka pije bez problemu tylko bawi się nim tak jak i butelką ssie i część wypluwa ale to może być wina ząbkowania. Od 7 miesiąca nauczyło się przez słomkę.

Gość katastrofffa
W tym wieku to juz niekapek.

co tydzień próbuję małą nakłonić do niekapka ale nie umie z tego korzystać. Będę próbować z bidonem ze słomką.

probuj z niekapkiem. ale moj z niekapka stanowczo odmawia. nie chce i tyle! juz pol roku probujemy i nic. z treningowego pije bez problemu, slomke tez lapac zaczyna niekapka nie chce. pije mleko z butelki, picie poza domem tez z butelki, w domu ze zwyklego kubeczka.

Gość up............................
up

Gość brrrrrrrrrrrrrrrzimnoooooooo
Moja od 9 miesiąca pije wodę i soki w kubka niekapka (taki w waskiem dziubkiem Nuk) ale mleko pije z butelk i silikonowego sziubka niekapka. Moje dziecko piło mm z butelki i smoczka i jak skończyła 6 miesięcy to zaczęłam ją powoli przestawiać na przeróżne dziubki niekapki w czym udało się ją zachęcić na dobre w miesiąc. Skoro twoje dziecko wogóle nie piło z butelki to po co wogóle przyzwyczajać? Bo przeciez nie po to by potem znowu mozolnie odzwyczajać. Masz już spore niemowle więc podawaj mleko i napoje z kubka niekapka. Tu gdzie mieszkam zaleca się przyzwyczajać niemowle 9 miesięczna do picia z kubka ( i to takiego zwykłego) przytrzymując stale i kontrolując ale ja nie miałam cierpliwości za to w tym wieku córka piła już tak jak pisałam z kubka niekapka :).