Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wiosenna burza

Kiedy Wasze dzieci przestały pić butelki?

Polecane posty

Gość nunkowatek
Herbatkę i wodę w wieku 6mcy. Mleko w wieku 13mcy.

Gość brrrrrrrrrrrrrrrzimnoooooooo
Moja od 9 miesiąca pije wodę i soki z kubka NUK z dziubkiem niekapkiem a mleko do tej pory pije z butli i niekapka silikonowego NUK (córka ma 2 lata).

a moja córeczka ma 2 latka równe i nadal pije mleko z butelki raz dziennie tzn przed spaniem :) natomiast soki i inne napoje pije z "doroslego" kubka

Gość rommusia
Moja corka tez ma dwa lata. mleka modyfikowanego nie chce znac od prawie roku,a tak to pije z butelek z rurka,wszystko. dajebjej wieczorami w kubku dla pocwiczenia,to powstaje powodz. A z butelek zrezygnowalismy -dla woey w wieku jakies 8 mcy,a do mleka so 14 miesiaca,bo wtedy przestala je pic

Moja ma 20 mcy i mleko pije z butelki, inne napoje z kubka z dwoma uchwytami. Za jakiś miesiąc może zacznę w ogóle odzwyczajać od butelki.

Gość asdsf
Mój jak skończył 2 tygodnie, przerzucił sie na mleko matki w oryginalnym opakowaniu. Wcześniej w szpitalu pil moje ale podawane butlą, bo leżał w inkubatorze.Potem kubek, łyżeczka, nie pasował mu sztuczny cyc.

Gość moja corka po za mlekiem
Nigdy nic nie pila z butelki, wszystko z kubkow, na poczatku z slomka a odkad skonczyla rok to z normalnego otwartego kubka. Mleko w butli dostawala do 8 miesiaca, potem z kubeczka pila

Gość MamusiaMaksika
Mój syn ma 2 lata Mleko pije tylko wieczorem z butelki z sylikonowym dziubkiem Inne naboje pije z butelek water lub z normalnego plastikowego kubeczka

Gość marcelkowamama
mój jak skończył 5 miesięcy to kaszki je łyżeczka a pije z niekapka.

Gość takie male dziecko nie kuma
moj synek nauczyl sie dopiero pic z butli wiec ciezko powiedziec czy skonczyl jak nie zaczal hehehe.ale mleko tylko z piersi do dzis,a z butli wode np w samolocie podczas lotu

Gość no tez bym byla wkurzona
moja niegdy nie pila zbutellki, najpierw piers, potem niekapek

Dzięki dziewczyny, moja ma rok i picie pije z kubeczka (taki jak niekapek, tylko że bez dozownika, czyli leje się jak z kranu) a mleko z butelki. Córka nie jest przyzwyczajona do butelki ale ja jestem:) Przyznaję że jest to bardzo wygodne bo daję jej do rączki butlę i ona sama pije. Ma już sześć zębów i boję się czy ta butla jej nie zaszkodzi.

Gość Kacprowa
Mój synus na początku miał tylko cyca o zadnych herbatkach nie chciał słyszeć a zreszta mleko matki wystarcza więc butelki smoczki itp poszły do pudła i na strych. W szóstym miesiącu jak zaczęłam wprowadzać stałe dawalam mu pić z kubka bo o butelce czy o niekapku nie chciał nawet słyszec. Teraz ma roczek je łyżką wszystko i pije tylko z kubka bez ulewania, czasami tylko cos kapnie. Oczywiscie najlepiej smakuje mu z rodzicow kubkow:)Jak mi zaczęły wmawiac ciotki babcie i rożne inne takie mądre żebym go nauczyła z butelki w 10m bo dziecko w tym wieku powinno z butelki to mało kopytami sie nie nakrylam. To jest uwstecznianie dziecka!!! Chyba niektóre to karmily swoich synusi butelka az do 18stki he he:)

Gość Kacprowa
Jeszcze tylko dodam ze najlepiej jest zacząć od kubków z ukosnymi ściankami,takie specjalne dla niemowląt do nauki picia. Gora kubka wtedy nie uciska na czoło dziecka i widać czy nie za dużo sie wlewa, zeby dziecko sie nie zachlysnelo. Przez pierwsze 2-3 tygodnie trzeba sie troszkę pomeczyc a pózniej maluch pięknie pije. Uwielbiam ten widok białych wasow pod noskiem Kacpra kiedy raniutko obala pierwszy kubek mleka!

Gość ffffffffffffffffffffffff
ma 11miesięcy i nie pił wcale i nie zamierzam uczyć.