Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no nie wioem

Ile wkładacie pieniędzy do koperty dla księdza po kolędzie

Polecane posty

Gość gość
jestem dumna z tego ze tylu ludzi przejzalo na oczy w sprawie księży. Nigdy ich nie tolerowałam, jako dziecko się ich bałam, kojarzyli mi się tylko z wyciąganiem kasy, karaniem i zarozumialstwem. Teraz to juz tylko z pedofilią i limuzynami. Szanuję Papierza Franciszka za to, ze uciera nosa tym wyłudzaczom. Też jestem zdania ze to oni powinni przyniesc kase dla ubogich a nie zbierac napiwki.

ja nie zrozumiem nigdy, jak można stawiać pomniki, jakieś świątynie, jakieś mega giga wielkie Jezusy za straszliwie ciężką kasę, podczas gdy w kraju bieda z nędzą :/ co za baranie łby to sponsorują? Każdy z tych kleszków będzie się palił w piekle (o ile istnieje) za to bałwochwalstwo. oraz z ******ie dziwek i dzieci , wożenie się drogimi samochodami itd,

Gość gość
kiedy wy dewotki oświecenia doznacie, że cały wasz katolicyzm nie ma nic wspólnego z jezusem a wasi księza to obleśni pedofile. wstydzili by się kasę brać!!! ciekawe czy jezus tak robił

Nic nie daję, nie będę sponsorować nierobów i pasibrzuchów, wolę dać ubogiemu niż jakiegoś czarnucha utrzymywać.

Gość gość
nie wierzę że wogóle ktokolwiek daje tym czarnym s*********m, pedofilom, nierobom, hipokrytom!!! Naprawdę dajecie nawet 20 zł|???? ja pierdziele nie obracam się w takim towarzystwie co daje, ale skąś potęga maryji radia się bieże...nie wierzę że tyle ludzi żyje w takiej ciemnocie!!

Gość vega9
ja nie wpuszczam wcale

Gość gość
Przyjmuję księdza po kolędzie. W tym roku już 6 raz będzie jako smodzielna rodzina,wcześniej u mamy mieszkaliśmy. Ani razu nie zostawiłam koperty. Nie, w sumie na pierwszej mąż włożył 20 zł,mnie nie było bo byłam na uczeli. Ksiądz nie wziął bo widział że małe dzieci i wgl.

Gość gosciowa z miasta
ale dawanie kasy dla ksiazy to nie przymus tylko jak kto chce:D ja daje 100zł nie zbiednieję

ty nie zbiedniejesz, a kleszka się wzbogaci :o lepiej byś dała komuś, kto naprawdę potrzebuje i nie ma za co np. dzieciom lekarstw kupić. Taki przykład akurat, ale potrzebujących jest wielu. Ja np. wolę tę kasę dać na zwierzęta :)

Gość gość
150 zł, tyle samo co rok, u nas chodzi tylko ksiądz także 150 w koperte i tyle, ale tak na prawde nie trzeba dawać przecież wcale

Gość gość
Dlaczego obrażacie wierzących? Nie wierzysz Twoje prawo,ale uszanuj,że ktoś wierzy. Nie każdy wierzący to nawiedzony katol od Rydzyka i nie każdy ksiadz to pedofil. Na też znam księży oszołomów nawet ostatnio się z jednym pokłóciłam, ale znam też wielu wspanialych,pomocnych, którzy naprawdę chcą ludziom pomóc. Myslicie, ze gdyby pedofil nie był księdzem, a np. lekarzem to nie byłby pedofilem?

Tez wole pieniądze przeznaczyć na zwierzęta w potrzebie, ale ludzie wierni, wierzący w Cuda Boskie wyznający katolicka wiare dają po kolędzie bo taka u nich tradycja jaka akceptują

Gość gosciowa z miasta
widzisz.... nie znasz mnie a produkujesz sie ja i dla schroniska kupuje rozne rzeczy i paczki robie na swieta i 1% podatku tez przekazuje:)

Gość gosciowa z miasta
widzisz.... nie znasz mnie a produkujesz sie ja i dla schroniska kupuje rozne rzeczy i paczki robie na swieta i 1% podatku tez przekazuje:)

Gość gość
Miało być "ja też znam".

Gość gość
Wiecie co tak sie zastanawiam ile z was dało faktycznie kaske dla zwierzakow lub biednych.....pewnie nikt-lepiej wydac na siebie. W tym roku mój syn byl u komunii i sie rodzice zdziwili jak sie dowiedzieli ze tych ktorzy koledy nigdy nie przyjmowali ze tych dzieci nie dopusci........tylko co te dzieciaczki winne ze maja takich rodzicow-kazdy drwi mowi ze nie wierzy ale jak jakis sakrament ....to sie robi problem. My dajemy 20 zł i po piątaku dla ministrantów-znam małrzenstwo ktore do koperty dla ksiedza wkladali fotke gołej laski-można i tak pewno sie ksiadz tez ucieszył;)

ja daję na zwierzaki co jakiś czas i zawsze oddaję 1% . Dziecka swojego nie ochrzciłam i do komunii nie poślę. Problemu nie mam :D

Gość gość
No patrz nie podkresliło -ale chyba nie taki jest temat ? :)

Gość gość
Czyli nikt nie daje księdzu kasy, dużo nie wpuszcza. Jak wyście dzieci ochrzciły??

Ksiądz powinien dziecko za darmo ochrzcić, a nie jakieś k***a cenniki. Kolęda to samo - jemu się należy, bo on wielki kaznodzieja. Ale to Wy nauczyliście ich tego cwaniactwa. Zobaczcie jakie mają telefony, jakimi samochodami jeżdżą, co 2 ma babę na utrzymaniu, a co 4 babę i dzieci!

Gość gość
ok -ja tez nie jestem zachwycona tym co sie dzieje w naszych kosciołach -jestem osoba wierzaca-ale w Boga nie ksiezy -tyko jak pisałam potem zale i pretensje sa ze do komunii nie chce dopuscic Jak zaczelismy sie buntowac bo kazał nam jakies ksiazki kupowac jakis modlitewnik-to powiedział ze on wcale nie musi dla naszych dzieci komunii robic ze zrobi na zwykłej mszy np w czwartek a jak komus nie pasi to do widzenia.Mamy 1 koscioł i jakie mielismy wyjscie ?wozic młodego km? Teraz to podkresliło mi wszystko ;)

Gość Maria348
A trzeba cos dac?

Gość gość
Księdzu 50 zł a ministrantom po 10 na głowę [chodzi 2]

Gość gość
a ja nie daję bezpośrednio na kolędzie, bo nie bede dawać 2 razy przecież daję juz raz jak płacę podatki, idą one m.in. na konkordat, dzięki niemu ksieza mają m.in. leczenie i emerytury, chociaz nie płacą składek poza tym mnie ksiadz nic nie dał za darmo, za slub musiałam zapłacic, nawet upomniał sie 20 zł za samo wywieszenie karteczki z zapowiedziami!!!

Gość gość
10/10 nic dodac nic ujac to było do osoby z 12:14

Gość gość
nie wpuszczam ksiedza do domu :)

Gość gość
50 zł i ministrant om po 5