Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no nie wioem

Ile wkładacie pieniędzy do koperty dla księdza po kolędzie

Polecane posty

Gość nigdy nie miałam kolędy
A jak bym nie miała to by ksiadz nie odprawił kolędy? Kojarze że u ciotki widziałam taki metalowy krzyż jak w kościele i sie zastanawiałam po co im to w domu ;)

Gość jhjdfhdfjh
W zasadzie koperta by wystarczyła ale jednak nie wypada tak obcesowo :).

Moi rodzice dają 100 zł do koperty, a po 5 zł ministrantom Kiedy przyjmowalam kiedys kolęde dawalam 50 zł, i po 5 zl ministrantom

Gość fdfdssdfsf
wiecie co? a nie lepiej dać więcej ministrantom a księdzu mniej; chodzi mi o takich małych chłopców, którzy ubiegają sie do kościoła i fige z tego mają, a jeszcz emuszą w śniegu po kolędzie brodzić - 5 zł do trochę obciach

Gość mój chodził po kolędzie
Jak syn był mały ,był ministrantem i chodził z księdzem po kolędzie,jak oni się cieszyli jak mogli mieć parę groszy?Mi to nie odpowiadało bo u nas jest tak! ksiądz siedzi w domu a dzieciaki przechodzą do następnego domu i czekając na księdza stoją na mrozie.Ksiądz ,różnie u jednego 10 minut ,u drugiego 30 min ,a oni na tym mrozie czekają.Zawsze daję 50 zł księdzu a dzieciakom drugie tyle.

Gość no nie wioem
No po kolędzie, ksiądz koperty nie wziął. Ministrantom dałam 10zł

Gość daj mu pepsi
u nas ksiądz "zbiera" po 10 zł na kościół za każdy miesiąc roku, czyli 120 zł, i osobno za kolęde tak 20-50 zł. na szczęście chodzi sam.

Gość precz z czarną sotnią
trzeba być kretynem,żeby przyjmować we własnym domu tych zakłamanych zboków,pazernych na kasę

Gość My raz nie daliśmy
księdzu żadnych pieniędzy na kolędzie i od tamten pory omija nasze mieszkanie. W tym roku drugi raz z rzędu do nas nie zapukano ;)

Gość aha123456
te wizyty po koledzie to pic na dupe aby ylko kase wyciagnąć, jutro mamy od 9, jedyny dzien by sie wyspac a potem pojsc na zakupy ...masakra:/

Gość musiaaaalkaaaaa
Dałam księdzu 50 zł a ministrantom 4 zł.

Gość oreoresisbsbsaba
To po chuuuj piszecie o kolędzie, jak nie przyjmujecie, bo ksiądz pazerny na kasę. Jesteście żałosnymi hipokrytami !!!

Gość oreoresisbsbsaba
My raz nie daliśmy---> jak jesteście skąpcami to czego byście chcieli? Zbawienia?

Gość ksieza to mafia
W mojej dawnej parafii (a więc tym samym parafii rodziców) ksiądz jest totalnym palantem ma taką specjalną książkę tam sobie wpisuje ile co roku, kto daje , a jak się zaczyna kolęda, to co niedziele na ogłoszeniach parafialnych czyta kto ile dał i kogo nie wpuścił. Raz się zdarzyło, że moi rodzice z siostrą po świętach wyjechali, a domu pilnowała moja babcia, dzwoni do mnie przerażona o 21 że jakiś facet do drzwi się tłucze, więc ja na to, żeby nie otwierała, teraz takie czasy, że nie wiadomo kto, a może ktoś zobaczył, że ona sama w domu. Okazało się, że to księżulo, na dodatek w następną niedzielę na mszy zbluzgał moich rodziców, że księdzu nie otworzyli -.- .

Gość zsxcvbnmmnjbgvfcxz
jak ktoś nie chce przyjmować księdza i nie respektuje zasad Kościoła, niech podda się apostazji i problem z głowy, i sumienie czyste przy okazji

Gość gość
gfhkty www.youtube.com/watch?v=BiPJAlBwD_Q

Gość gość
A ja nie daje nic. I nie zamierzam. Za co? Za to ze ksiadz wykonuje swoja prace ja mam mu dawac napiwek czy co?

Gość gość
nie przyjmuje ksiedza, nie chodze do swojej parafii i nigdy nie wiem kiedy koleda

Gość gość
co za ciemnogrod! ksiadz,kolęda, koperta opamietajcie sie ludziska! nie wspomagajcie tych złodzeji i pedofilów

Gość gość
Nigdy zadnej koperty ksiedzu nie dalam i nigdy nie dam.Daje ministrantom po 5zl do skarbonki bo wiem ze to dla nich do podzialu.

Gość gość
TO KSIADZ POWINIEN PRZYNIESC KOPERTA MAJA DOSYC Kasy , tylko chodza na d***** kupuja samochody molestuja dzieci i wy jeszcze im dajecie to jest chore , lepiej dajcie swoim dzieciom na czekolade lub na dom dziecka wiekszy pozytek z tych pienidzy jak dawc tym pana w sukienkach

Gość gość
Nie przyjmuję księdza.. a jak jest kolęda (sprawdzam na stronie kościoła, jak nie zapomnę) to staram się nie być w domu, żeby nie słuchać jak mi się dobijają do drzwi, albo jak ministranci wariują na klatce schodowej, gdy ksiądz jest u kogoś (jakoś ostatnio nie wiedziałam, ze jest kolęda i byłam w domu, to starsi ministranci obracali małego do góry nogami- widzialam przez wizjer, łaskotali go.. w ogóle straszliwie hałasowali, biegali po schodach- od drzwi wejściowych na parter, czyli pod moje drzwi.. zachowywali się skandalicznie... I a tacy jeszcze kasę dostają.. przesada.

Gość gość
-ile dajesz księdzu ? -3 minuty, później spuszczam psy :D

Gość PaniDomku31l
Ja daje zawsze 100 zł

Gość gość
nic tym pedofilom nie dam! a kysz

Gość manul
ja nie przyjmuję, bo ich nie akceptuję i nie szanuje. Ale jak ktoś przyjmuje to myślę, że nie ma co przesadzac, ma sporo domów do przejścia nazbiera tej kapuchy na nowe auto.

Gość gość
50 zł a i tak mi szkoda

Gość gość
daję 2x100.00/w tym na remont kościoła/