Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lalalala738744

Podoba mi się imię Ludwika ....

Polecane posty

Gość lalalala738744

I to nawet bardzo, ale wiem że dziecku mogłoby się nie spoodbać, więc niestety rezygnuję z pomysłu nadania takiego imienia naszej córeczce. Natomiast ciekawi mnie czy wam się podoba czy nie bardzo?

Gość Izkaaaaaaaaaaaa
okropne imie

w sumie bardzo ładne, chyba kazdy je słyszał, ale jednak bardzo rzadkie - same plusy:)

Gość miss parnassu
Mialam w szkole dziewczyne o pieknym imieniu Ludwina. Byla ladna i mila, a imie zawdzieczala rodzicom, profesorom polonistyki. Mimo, ze sama jestesm z pokolenia Kasiek, Asiek i Agnieszek, to i tak NIKT sie nie smial z Ludwinki. Choc wtedy bylo to bardzo nietypowe imie i do dzis jest. Niestety, dzieciaki sa teraz inaczej wychowane i pyskate, poza tym skoro slysza wlasnych rodzicow wysmiewajacych cos, to potem to papuguja. Ja tam zazdroscilam Ludwinie takiego imienia, a w dodatku dziewczyna naprawde fajna, sympatyczna, usmiechnieta i miala cudne miodowe geste wlosy.

Gość lajkdwqdwqd
Mnie się wydaje ze jak dziecko jest przebojowe, koleżeńskie i z charyzmą to nawet nabrzydsze imię będzie się podbało. Mam kuzynke Józefine i nikt nigdy sie z niej nie śmiał a wrecz przeciwnie! no i znam tez 6letniego Ludwika chłopca :) a imie bardzo ladne.

Gość miss parnassu
Zgadzam sie. Moze nasza Ludwisia nie byla takim wyszczekanym szczytem prezbojowosci, w dodatku jak na tamte czasy byla troche przy kosci, ale byla tak fajna, mila i bezproblemowa, zero konfliktu, ze doslownie najgorsze pipy nie mialy sie czego czepic. W moich czasach dziewczyny chcialy nazywac sie Sylwia, Wioletta i Andzelika, to byly takie "wypasione" i "Zachodnie" imiona. Niestety, osoby je noszace to zazwyczaj dzieci jakichs badylarzy i cinkciarzy, taka prawda. Zwykle tez te dzieci byly chamskie, slabe w nauce i bezmyslne, taki typowy "Wladca Much" podstawowkowy. Jozefina super, moja mama ma tak na imie! Niestety, zawsze byla niesmiala i wstydzila sie tego, przynajmniej dopoki nie poszla na studia, tam juz byl inny klimat.

Gość pipipipipoo
Lutka/Ludka jak dla mnie rewelacja:)