Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Oliv0000090

Jak zabezpieczyć cycki po porodzie w szpitalu

Polecane posty

Gość Oliv0000090

Chodzi o to że nie wolno mieć biustonoszy i gdzie ja zamocuje te wkładki laktacyjne? Jakie macie doświadczenie w tym temacie?

Gość Oliv0000090
Pomocy naprawdę chciałabym wiedzieć

Czizes, a czemu nie wolno mieć biustonoszy?! Ja miałam, nie miałam też tyle pokarmu aby zakładać w szpitalu wkładki, dopiero po kilku dniach była masakra z mlekiem.

Gość Oliv0000090
Pomocy

Gość bvgfdbgfdbg
fvfhb

Gość Oliv0000090
W szpitalu gdzie bede rodzić nie wolno :/ a już teraz siara mi leci z cycków więc wole się zabezpieczyc

Gość malasumi
Jestes osobą ubezwłasnowolnioną? Chyba tak skoro nie potrafisz decydowac o swoim postępowaniu :O

no właśnie, czemu nie można mieć biustonosza? ja normalnie miałam taki do karmienia biustonosz, ale za to nie można było nosić majtek :D może co szpital to inne zwyczaje ;)

Gość jak nie mozna,co ty gadasz
U nas nawet trzeba miec stanik laktacyjny.koniecznie.i jak to powtarzaja w szkole rodzenia,trzeba miec odpowiedni zapas bo to rzecz z ktora od dnia poroodu nie rozstaniemy sie zbyt predko (o ile planujemy karmic piersia)

Gość Oliv0000090
Tam gdzie będe rodziła nie wolno :/ lekarz dre morde po takich babach co mają biustonosze. Wiem bo koleżanki rodziły tam ale nie wpadłam na to żeby zapytać co robiły żeby mlekiem koszulek nie zabrudić

u mnie mozna bylo nosic jedno i drugie, ale zachecali do nienoszenia majtek przynajmniej w lozku.

Gość Opanujta się
ja też pierwsze słyszę o tym że nie można stanika, może autorka pomyliła z majtkami... których nie wolno i się nosi po kryjomu, tzn wizyta idzie i każda majciochy ściąga :]

Gość bzdura jakaś
Do porodu nie można mieć biustonosza- po porodzie- hulaj dusza piekła nie ma. Możesz nosić co tam chcesz byle Tobie wygodnie było.

Gość Opanujta się
nienoszenie stanika jest niezdrowe!!! po za tym zależy jakie staniki miały koleżanki ale laktacyjne są zalecane a może one zwykłe push upy nosiły?? albo źle dopasowane??

Gość to jajajaja
Zastanawia mnie jedno, gdzie ty będziesz rodzić? W więziennym szpitalu czy co? Czemu piszesz, że nie można w szpitalu mieć biustonosza? Rodziłam 2 razy i takiej głupoty nie słyszałam. Biustonosz kupuje się specjalny do karmienia. Bawełniany bez fiszbin. Jest to wydatek ok 30 zł a za ładny i firmowy to już ponad 100 zł. Ja na twoim miejscu martwiłabym się raczej o ból przy karmieniu bo pierwsze tygodnie nie należą do najprzyjemniejszych i tu należy się zabezpieczyć. Proponuję na początek zamiast wkładek laktacyjnych kupić muszle laktacyjne firmy np. NUK lub Medela. Muszle to takie wkładki plastikowe wykończone sylikonem z wycięciem na sutek. Początkowo twoje brodawki będą mocno poranione dlatego by dobrze się goiły pomiędzy karmieniami nie wolno ich przyciskać wkładką zwykłą. Muszlę wkładasz do biustonosza, sutek w dziurkę w muszli, brodawka się wietrzy i będzie goiła, mleko będzie wypływało z piersi do zbiornika w muszli i dzięki temu nie będziesz miała zastojów, do tego muszla ma takie wypustki w sylikonie które masują kanały mleczne i nie tworzą się grudy w piersiach. Polecam te muszle mnie przydały się bardzo przez 2 tygodnie karmienia i nawale pokarmowym na 3 dobę po porodzie. Do tego bardzo polecam w celu ochrony brodawek kupić sobie maść z Medeli purlean czyli naturalną lanolinę. Ja z uwagi, że maść była droga poszłam do apteki i farmaceuta sprzedał mi naturalną lanolinę w ich opakowaniu, którą używa się do maści aptecznych robionych. Za 150 g zapłaciłam 25 zł. Maść z medeli kosztuje za chyba 8 gram ponad 20 zł ale dokładnie nie pamiętam. Lanolina super chroni i leczy brodawki, smarujesz brodawkę przed i po karmieniu a co najważniejsze nie musisz zmywać maści przed karmieniem bo jest to zupełnie bezpieczne dla maluszka. Mam nadzieję, że pomogłam :). Powodzenia

Gość fdfdssdfsf
no więc stanik można mieć; tylko że jak mój synek nie umiał ssać i mi cycki pokaleczył to sama w staniku nie chodziłam, żeby to szybciej się zagoiło; było to strasznie niekomfortowe, bo ciagle miałam koszule ulaną od mleka, ale jakos przeżyłam

Gość załamka;(
jak to nie można nosić majtek? to krew ma mi lecieć po nogach, czy mam ją w ręce łapać. Nie mieści mi się to w głowie.

Gość MMM333
Jak urodzisz to najpierw martw się,żeby pokarm naszedł a wtedy będziesz się martwić o biustonosz. Przeciętnie nawał pokarmu jest po trzeciej dobie więc możliwe,że będziecie z dzieckiem już w domu.

Gość to jajajaja
Jak kupisz sobie koszulę do karmienia i założysz bawełniany biustonosz to lekarz się nie kapnie. Swoją drogę dziwny ten lekarz bo każda karmiąca wie, że mleko się wylewa z jednej piersi jak karmisz drugą. Koszule będziesz miała mokrą a zaschnięte mleko strasznie śmierdzi. Zero higieny. Jakiś dziwny szpital

Gość malasumi
Wymagajcie od lekarzy kultury, nie dawajcie sobą pomiatac!!! Co najwyżej może zwrócić uwage ale nie drzeć japę!!! A jak założysz stanik to co ci na siłe ściągnie czy jak? Chyba jest coś takiego jak nietykalnośc osobista.

Gość kuzwa jaja jak berety
przede wszystkim to nie karmic, ale ty wolisz karmic wiec do siebie problem

Gość ja miałam i biustonosz
do karmienia i gacie. Nikt sie krzywo nie patrzył nikt nic nie gadał. Jak szłam na badanie to gacie chowałam do kieszeni szlafroka.

A po porodzie chodziłam cały czas w majtkach z siateczki, ktore trzymały podpaski.

A po porodzie chodziłam cały czas w majtkach poporodowych z takiej siateczki, ktore trzymały podpaski.

Gość natusia :)
A czemu nie wolno mieć majtek? Przeciez po porodzie krwawienie może być silne i co "to" ma lecieć tak na podłogę? Niech mnie ktoś uświadomi :)

Gość jak to będzie?
powiedzcie mi czy to badanie jest o stałej porze, czy mówią wcześniej żeby sie przygotować? Jest czas żeby się podmyć? Jakoś niewyobrażalne jest dla mnie iść na badanie cała zakrwawiona.

Gość natusia :)
Naprawdę wyjaśnijcie jak to z tymi majtkami wygląda, bo myślę, myślę i nic nie wymyśliłam, pewnie mnie zaraz zjedziecie, że głupia jestem no , ale trudno.

Gość do natusi
podpaski bella specjalne na okres połogu masz miedzy nogami i może cięzko uwierzyć ale ja 2 dni chodziłam bez majtek... tzn tylko do łazienki i spowrotem i przewinąc dziecko ale tylko noca bo całymi dniami był przy mnie mąż. Żeby nie było, byłam po cc i po prostu bałam się majtki założyc ;) a podpaske jakoś miedzynogami udało mi sie utrzymac ;)