Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fsdiuyie

PNEUMOKOKI

Polecane posty

Gość fsdiuyie

Szczepił ktoś dzieci na pneumokoki??

Gość fsdiuyie
Pytam bo tak straszą tymi szczepionkami.Czy po szczepieniu nie ma żadnych sensacji?

Gość mabelinka
i ja , mój urodził się wcześniakiem ... i nie żałuję że zaszczepiłam

Gość mabelinka
nie nic nie było, wszystko jak najlepiej , mało tego mały ma 2 lata 3 miesiące i raz tylko chorował poważniej, znaczy na zap. oskrzeli

Gość gddfvv
nie ma nie ma, szczep śmiało na malarię też zaszczep, bo moskita widziano już w polsce

Ja nawet jako dorosła szczepię się Pneumo23 i jako osoba z astmą od 6 lat nie wiem co to zapalenie oskrzelli, a kiedyś - 5-6 razy w roku antybiotyki.

Gość fsdiuyie
gddfvv-ŚMIESZNE. Moja córka 12 mies. miała niedawno bakteryjne zapalenie opon mózgowych.Tak więc jest potencjalnie w tzw.grupie ryzyka.Pediatra zasugerował by ją zaszczepić,więc się zastanawiam

Gość aha123456
ja szczepilam ale potem zalowalam, nie ma sensacji wiec chyba jest ok

ja szczepilam, sporo chorowała no bo żlobek sie zaczal to i choroby, ale ma 3 lata i nigdy nie miala zapalenia oskrzeli czy płuc, zawsze jakies wirusówki. szczepienie zniosła normalnie jakby go nie bylo

Gość ja szczepilam,.
moje dzicko bedzie szlo do przedszkola i nie wyobrazam sobie nie zaszczepic. dziecko dostalo 2 dawki.po pierwszej dawce,syna bolala raczka na nasepny dzien,a po 2 dawce nic mu nie bylo.

Gość fsdiuyie
Bo podobno jest kilka odmian bakterii i szczepionka nie chroni przed wszystkimi.No ale chyba w przypadku córki lepsza taka ochrona niż żadna

Gość aha123456
a te szczepienia na pneumo chronia przed zapaleniem pluc?

Gość mamazwariowana
Ja szczepiłam i żałuje....kolejne dziecko w drodze i za cholerę jasną nie zaszczepie....niestety u nas wszystkie możliwe skutki uboczne i dziecko omal nie zeszło...

Gość Misioszynek
Ja szczepiłam Prevenarem 13. Do tej pory 3 dawki, czeka nas jeszcze 1 przypominajaca. Wszystkie 3 dawki bez powikłan, nawet gorączki. Wszystko w porządeczku.

Gość malinowkaaaaaaaa
a szczepienie na pneumokoki chroni przed zapaleniami pluc i oskrzeli???????????????????? wow to ja nie wiedziałam a jestem mikrobiologiem..... ja swojego dziecka nie zaszczepilam nie choruje, jak pojdzie do przedszkola i tak kontakt z rowiesnikami odchoruje nie rozumiem ludzi, ktorzy szczepią dziecko wszystkim i na wszystko.... :-0

Gość sabamaba
dziwicie się,że tyle tych chorób jak tylko te chemitralse wypuszczają w powietrze z jakimiś świństwami które tylko trują ludzi,jak sztucznie wywołują jakieś wirusy i inne świństwa pneumokoki to też sztucznie wytworzone, jakoś kiedys tego nie było i nagle się pojawiło

Gość malinowkaaaaaaaa
kolezanka zaszczepila na pneumokoki a dzieco w przedszkolu zalapalo mycoplasme

Gość fsdiuyie
te całe pneumokoki to jakieś dwoinki zapalenia płuc,więc może coś w tym jest

Szczepiłam póki co 2 dawki za rok przypominająca. Nie jestem w sumie mikrobiologiem, ale co ma mycoplasma do pneumokoków?

Gość Izabellaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
ja szczepiłam córke rok temu jak poszła jako 5 latka do zerówki, przestała mi chorowac, 70% wszystkich chorób przedszkolnych powoduja pneumokoki,po takich przejsciach na Twoim miejscu autorko zaszczepiłabym dziecko

Gość fsdiuyie
Moja mała jest ogólnie bardzo chorowita.Mam starszego syna (6 lat) i pediatra twierdzi że to właśnie on przynosi bakterie do domu chociaż sam nie choruje tak często.Ja właśnie skłaniam się ku zaszczepieniu jej.chociaż jak się człowiek naczyta to strach..

pneumokoki powoduja przede wszystkim zapalenia ucha, zatok, sepse ale równiez zapalenie płuc, wiec zeby moja wczesniejsza wypowiedz uzupełnic dodam ze na powyzsze choroby takze nie chorowała. a jest mega chorowitym dzieckiem, jest nosicielem pneumokoków od urodzenia ale dzieki szczepieniu nie uaktywniaja sie przy chorobach, przynajmniej takie zdanie mojej lekarki