Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość masakra z zakupami

no ile to kasy kosztuje

Polecane posty

Gość masakra z zakupami

to jakis zart, mamy jedno dziecko, daje papki w domu, kupuje po prostu owoce:( mleko,pampersy jedna wyplata, wczoraj wydane na zakupy 250zsl co kupilam? 3 kurczaki-porcje do obiadu robie. pampersy-3 paczki jedzenie typu wedlina i żadne to zapasy:( nic nie kupilam. jestem zalamana, jak mozna radzic sobie gdy ludzie maja dwoje dzieci. co kluski robia, placki ziemniaczane?uzywaja w kolo ten sam spalony olej? mam robić pierogi? duzo pozera tez samochód paliwa mam nadzieje, ze w koncu tego samochodu zabraknie!!!bo mamy miasto i wszedzie blisko, nei stac nas na takie wydatki.

Gość nie chce mi sie logowaccc
ja mam dorosle dziecko ale mieszka z nami na jedzenie wydajemy miesiecznie 2000:O

Gość kfsjfsjsdngjkngkjgsfe
no niestety wiekszości rodzin żyje się gorzej w Polsce. Ludzie dziadują, jedzą najgorsze żarcie za dużo kosztuja opłaty typu czynsze w sppółdzielniach, prad, gaz, woda i gówno zaostaje z wypłat!

Gość kfsjfsjsdngjkngkjgsfe
no niestety wiekszości rodzin żyje się gorzej w Polsce. Ludzie dziadują, jedzą najgorsze żarcie za dużo kosztuja opłaty typu czynsze w sppółdzielniach, prad, gaz, woda i gówno zaostaje z wypłat!

Gość Ma.rt.ec.zk.a.........
No niestety, u nas to samo. Też tylko jedna wypłata, dwójka dzieci i na dodatek mąż w szpitalu 30km od domu:( Samochód u nas niezbędny, bo mieszkam u szczytu góry i wszędzie cholernie daleko:( Do przedszkola z córką codziennie 2,5km w jedną stronę, do w miarę normalnego sklepu 5km, a jak na poważniejsze zakupy to trzeba jechać 25km. Więc bez auta by się nie obeszło. Dobrze, że mamy na gaz, ale i tak sporo kasy idzie na paliwo:( Wypłata licha, a teraz to już w ogóle masakra, bo mąż na L4 i kasa będzie tylko 80% z kwoty jaką ma na umowie czyli najniższa krajowa. Jak dostanę 900zł to będzie sukces.

Gość mamabliźniaków
ciężko kochana a co dopiero będzie jak będe musiała wrócić do pracy;/

Gość Ma.rt.ec.zk.a.........
Właśnie sobie obliczyłam, że dostanę tylko 797,50zł. I jak za taką kwotę żyć? Utrzymać dwójkę małych dzieci i dojeżdżać jeszcze do chorego męża przynajmniej 2 razy a tygodniu??? Ten kraj jest chory! Już z mężem doszliśmy do wniosku, że jak tylko wyjdzie ze szpitala i lepiej się poczuje to jedno z nas wyjedzie za granicę i potem ściągnie drugie z dziećmi, bo tu nie ma szans na cokolwiek jak nie masz znajomości albo nie kradniesz:/

Gość uyuyuyuyuyh
U nas 2 osoby dorosle i dziecko,tez niema lekko na jedzenie i chemie idzie ok.1200zl czasem trzeba kupic cos ekstra np.leki;/ na oplaty w kawalerce idzie 800zl miesiecznie

Gość nie chce mi sie logowaccc
u nas duzo na jedzenie ale oplaty mamy normale tzn nie wynajmujemy wiec tylko media i czynsz

Gość masakra z zakupami
widzialam wczoraj co ludzie jedza, szczerbatego faceta kolo30stki: cocacola i pasztetowa fuj i do tego szampon za 3zl. a chcialam kiedys 2 dzieci. drogo kosztuje, a chce miec zdrowe dziecko kpuje tran,witaminki dla nas, zebysmy nie chorowali. ile to kosztuje minimum 10zl na osobe w miesiacu plus inne.

Gość masakra z zakupami
samochód narzeczony trzyma dla wygody swojej i chyba męskiego ego- a także ma rodziców 30km i oni wkółko chca zeby do nich jezdzic(co rozumiem) i wozic ich po zakupach. mamy biedronke vis a vis a jego mama prosila zeby ją zawiezc gdzies tam(10km od wsi), mimo ze 3 razy prosilismy aby powiedziala co potrzeba, wymienialam po kolei rzeczy ktorych uzywa, tojednak wolala jechac sama. nie stac nas na takie wycieczki, klocimy sie z powodu braku kasy

Gość i trzeba bylo glosowac na po
Co polske okrada? I sluchac zaklamanego tvn. Powinni siedziec za to co robia, ale gdziez tam. ...

Gość masakra z zakupami
widok ostatni: mama plus troje dzieci. kupuje makaron na wage, mrozone warzywa na wage i porcje rosolowe. no i zupa codzien ejst...

Gość megggi80..
U nas jedno dziecko w dodatku z problemami zdrowotnymi a co za tym idzie rehabilitacja zarówno na nfz jak i prywatnie . O pieniądzach wolenie wspominać. Przydała by się jeszcze godzina więcej prywatnie ale nie damy rady finansowo. Na powrót do pracy nie mam co liczyć przynajmniej przez parę najbliższych lat kiedy intensywnie ćwiczymy co dzień. Doceniajcie dziewczyny zdrowie bo kasy można nie mieć ale jeśli zdrowie jest to zawsze można iść do pracy ( o ile taka jest) lub wyjechać. Kiedy pojawia się choroba to można tylko na śmierć czekać w tym zas**nym kraju. Wiem co mówię.

Gość masakra z zakupami
tak mam nadzieje ze samochod padnie, za duze te wydatki

Gość eciupeciubum
Masakra to gotuj te zupy i lep pierogi skoro nie pracujesz. To zły obiad codziennie zupa? Ja po pracy wieczorem, po nocach przy garach stoje, żeby rodzina miałą zupę codziennie na obiad, tylko ja gotuje na mięsie. Żadne porcje, żadne kości. Gotuje wielki gar i wekuje, zawsze w lodówce coś do szybkiego przygotowania na ciepło jest. Nie kupuj wędlin tylko upiecz mięso na kanapki, za jednym zamachem upiecz więcej, poporcjuj i zamrażaj, wyjmuj sukcesywnie. Taniej i zdrowiej. Ja bardzo mało wydaje na jedzenie. Zdrowe jedzenie jest tanie. Dziś będzie zupa na łbach z karpii wigilijnych, mniam. Jutro na zawekowanym rosole coś ukręce. No trzeba sobie radzić.

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaniknl
by żyło się lepiej rząd podatkuje wszystkie drogi. VIVAT DONALND!!! ŻYJ NAM WIECZNIE!!RZĄDŹ PO KRES CZASU!!

Gość zycie coraz
drozsze

Gość ffffffffffffffffffffffffffff=h
fsf

Gość aliccccja
my 2 doroslych i dziecko wydajemy ok 300zl na tydzien na zakupy ,nie wliczam w to pieczywa ,a jak trzeba uzupelnic zapasy chemi typu szampon ,krem itp...to kolejne 200zl to jest poprostu szok....nasze panstwo sie osmiesza ,zeby dostac marne grosze rodzinnego nie ma szans bo mamy za duzy dochod na rodzine....te minimum ktore oni liczana rodzine to my wydajemy na samo jedzenie a gdzie oplaty ,opal nie mowie juz nawet o lekach(a wiadomo jak jest jak jest dziecko)......

Gość zycie coraz
nie bedzie drugiego dziecka

Gość wolontariat społeczny
rzadza nami zydzi niestety barany, jeszcze z czasow komuny, ale komu to tlumaczyc jak same debile w tym kraju, wszedzie zydzi pod polskimi nazwiskami, ale polska holota twierdzi ze jest ok, no tak to zyjcie w biedzie

Życie jest cholernie drogie. Mój mąż dopiero zobaczył ile co kosztuje, jak od dwóch tygodni sam robi zakupy, bo się dzieckiem pochorowalismy. Byle jakie zakupy to min.50zl... Drobne produkty. Bezrobocie rośnie, ludzie nie mają kasy na życie, a rząd finansuje dopłaty do in vitro:o Pomoc ten rok będzie jeszcze gorszy, bo kryzys urośnie w skali...

Gość nie byłam na zakupach 10 lat
masakra-ta Polska schodzi na psy.wprawdzie jestem sama z 2 dzieci ale charuje po 8 godz i kazda sobote i ubrania to kupuje tylko w lumpeksach-w normalnym sklepie to tylko majtki i skarpetki. Dzieci jedza w szkole objady a w domu tylko w środy i niedziele gotuje cały objad. A tak to jakac zupa,parowka ,nalesniki , Mam 34 lata od 16 roku pracuje a nigdy nie byłam w sklepie kupic sobie cis do domu-wszystko używane albo darowane-jak wchodze do sklepu spożwczego to tylko na ceny patrze a nie na jakość produktów. LUDZIE OBALMY TEN RZĄD

Gość fsafsafsa
i co dalej? ja tez tylko lumpeksy, nie ma innych jak lumpy;( jedzenie takie drogie, ze...

Gość balabym sie , ze dziecko
nie wiem czy moze byc jesczze gorzej. Autorko, ja zamiast oryginalnych pampersow uzywam tych z lidla , porownywalne jakosciowo a kosztuja nie 55zl tylko 28 :)

Gość Garnier021
Wszedzie lepiej gdzie nasz nie ma. Mieszkam w Se i tutaj nie jest duzo lepiej.

Gość Garnier021
Wszwdzie dobrze gdzie nasz nie ma. Mieszkam w Se i tutaj nie jest duzo lepiej.

Gość balabym sie , ze dziecko
a co to jest za skrot se- bo nawet google nie wiedzialo.