Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vicebrolka

czy ginekolog może stwierdzic ciązę po bad ginekologicznym?

Polecane posty

Gość vicebrolka

test wyszedl pozytywnie ale zastanawiam sie czy badając ginekologicznie -bez usg moze to stwierdzic? i czy po czyms tam w srdoku poznac?

Gość grace.
Tak, macica jest wieksza, tez za pomoca wziernika jakos to stwierdza. Ale pytanie - PO CO zaraz po testowaniu masz leciec do lekarza????

Gość vicebrolka
muszę isc i dostac zaswiadczenie do pracy ze jestem w ciazy

Gość fuhffjf
Żeby sprawdzic czy to nie ciaza ektopowa. MI GIN KAZAL PRZYJSC ZARAZ PO TESCIE

Kiedyś nie było badania USG podczas stwierdzania ciąży. Lekarz stwierdzał ciążę i jej wiek po ocenie wielkości macicy i po kolorze. Podobno macica kobiety w ciąży jest rozpulchniona, powiększona a szyjka macicy zmienia kolor na ciemny.

Gość albabetaomega
Ale kiedyś kobiety nie chodziły do ginekologa w 5 czy 6 tc. Chyba w każdym gabinecie jest obecni usg to dlaczego nie miałby ci zrobić tego badania? Przede wszystkim musi potwierdzić czy jest echo zarodka, a tego nie zrobi bez usg.

lekarfz yda takie zaswiadczenie dopiero jak bedzie widac na usg zarodek. ja w pierwszej ciazy tez chcialam od razu zaswiadczesnie to nie wystawili dopoki nie widac zarodka czyli ok 6 tygodnia najwczesniej.

Gość Może masz ciąże
pozamaciczną a już chcesz iść na zwolnienie? :o Dokładnie jak ktoś napisał pójdziesz do ginekologa w 5-6 tygodniu a tam zarodka może jeszcze nie być co się równa z brakiem zaświadczenia.

Gość olk
No nie wiem moja koleżanka dowiedziała sie że jest w ciąży w 15 tg ,miała problemy z tarczycą ,troszkę tłuszczyku i nie kapnęła się była u lekarza w poniedziałek na badaniu i pani doktor nic nie zauważyła ,badając ja ,ale ona poszła do innej lekarki dwa dni później to lekarka zbadała ją ,zrobiła usg i okazało sie że 15 tc . Ja z kolei poszłam do lekarza do przychodni ,zbadał mnie bez usg ,kazał zrobic test i wrócić w razie po tabl na wywołanie okresu lub prowadzenia ciąży ,zrobiłam test ,pojechałam na samo usg gdzie indziej i wyszło że 10 tc ..