Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dgajp

Mam rzs-decydowac sie na dziecko?

Polecane posty

Gość Dgajp

Choruje 10 lat a mam30

Gość Laurka81
A dlaczego nie? Moja teściowa miała, niestety już nie żyje. Ale to było kupę lat do tylu. Jak masz odpowiedzialnego partnera to śmiało!

Gość cinamonic
bedziesz musiala odstawic leki na czas ciazy, dasz rade?

Gość Dgajp
Nie wiem:(kilka lekow moich mozna brac w ciazy -sterydy ale na bol juz nie:/

Gość Lilou_28
Autorko, ja mam rzs i właśnie jestem w 14 tygodniu ciąży. Encorton to jedyny lek który możesz brać w ciąży (i przed ciążą). On także podtrzymuje ciążę. Z doświadczenia wiem że na wagę złota jest dobry ginekolog znający problem i oczywiście reumatolog który zna sie na rzeczy. Moja poprzednia ciąża zakończyła się poronieniem prawdopodobnie dlatego że głupi ginekolog kazał mi odstawić encorton (że niby bardzo szkodzi) i dostałam takiego stanu zapalnego że nie mogłam chodzić. Teraz trafiłam na mądrych ludzi. I naprawdę nie ma się czego bać. Jeśli chodzi o męża- jest medykiem i wie co to za choroba. Wiedział przed ślubem, a mimo to nigdy nie zastanawialiśmy się czy chcemy. Chcieliśmy mieć dzieci od zawsze:) powodzenia!

Gość Dgajp
ja biore metypred od lat a mozesz mi polecic swojego ginekologa? jestem z wielkopolski a ty?boje sie ciazy:/ mam bardzo agresywny przebieg choroby i niechce zostac kaleka ale pragnienie bycia matka tez jest silne

Gość nie i nie i nie
chyba jesteś nienormalna !

Gość nnn67cudny torcik
co toza choroba?

Gość Dgajp
czemu nienormalna? ja nie mam prawa byc matka?

Gość Lilaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
moja siostra zachorowała po porodzie i planuje kolejne dziecko, jesli Twój stan na to pozwala to sie decyduj ;)

Gość moja sasiadka choruje
rowniez na rzs ma 34 lata w tej chwili lekarze a była naprawde u dobrych specjalistow w kraju odradzili ciaze , ale ja tylko przekazuje jedna opinie

reumatoidalne zapalenie stawów

A jeździsz na okresowe wlewy? jeśli jeszcze Ci ich nie włączyli do terapii to porozmawiaj z lekarzem prowadzącym i niech on się wypowie jakie konsekwencje może nieść przerwanie terapii. Ale jak potem dojdą wlewy to już będziesz wtedy mogła zapomnieć.

ZAJEBISCIE pojebana jestes !!!!!!! Wszystkie choroby układowe mają podłoże genetyczne. Jeżeli w najbliższej rodzinie występowało reumatoidalne zapalenie stawów (RZS), to prawdopodobieństwo zachorowania na RZS jest u Pani większe niż w populacji osób zdrowych. Oczywiście nie oznacza to, że każda osoba z predyspozycją genetyczną zachoruje na RZS.

Gość Dgajp
w mojej rodzinie nikt nie jest na to chory tylko ja

Gość Dgajp
czyli co mi radzicie? zaadoptowac nie moge-osobom z niepelnosprawnoscia nie przyznaja dzieci urodzic nie bo choroba wiec co?

Gość Dgajp
cos posty nie wchodza

Witam! Jestem studentką fizjoterapii. Piszę pracę magisterską na temat "Ocena skuteczności zabiegów fizykoterapeutycznych pacjentów z RZS". Jest to praca badawcza dlatego też, potrzebuję chętnych do wypełnienia ANONIMOWEJ ankiety. Warunkim jest tylko, że ankietowany musi być chory na RZS. Moje 2 ankiety, które mają po 10 pytań każda, znajdują się na 2 nizej podanych stronach. 1. www.ankietka.pl/ankieta/110745/ocena-skutecznosci-fizykoterapiiw-leczeniu-reumatoidalnego-zapalenia-stawow.html 2. www.ankietka.pl/ankieta/110759/praca-magisterska-o-rzs.html Służę również swoim mailem edytka_89@vp.pl BARDZO PROSZĘ O POMOC i o wypełnienie obydwu tych ankiet, ponieważ obydwie te ankiety, z tych dwóch stron internetowych tworzą dla mnie całość w sumie 20 pytań, będę naprawdę Wam wdzięczna za poświęcenie mi 5 minut. Potrzebuję 100 osób do obydwu ankiet, więc każda jedna uzupełniona przez Państwa ankieta spowoduje że o jeden krok zbliżam sie do ukończenia mojej pracy magisterskiej. Edyta B.

Gość autoimmunology
do zajebiscie: pierwsze slysze ze choroba autoimmunologiczna = genetyczna

Gość aaaaahhhjjkkll
Najlepiej zapytaj sie swojego lekarza niech poinformuje cie o mozliwych konsekwencjach....nikt ci tu nie pomoze....to tylko ty wiesz na jakim stopniu zaawansowania choroby jestes...co jest dla ciebie najwazniejsze....tyle co ci moge odp to ze rzs zazwyczaj wycofuje sie w ciazy....mozesz wtedy lepiej sie czuc ale ciaza tez ma swoje dolegliwosci czy to wytrzymasz w polaczeniu?nie bierzesz metotrexatu?

Gość madziq1
Może komus to pomoże.....koleżanka cierpiała na RZS. leczono ja przeróznymi lekami i sterydami. Któregos dnia przypadkiem trafila do innego lekarza, który przepisal jej inny lek.Wkrótce "urodzila" ogromnego tasiemca, którego poraził nowy lek. Za jakis czas kolejny tasiemiec. Lekarze nie mogli uwierzyć, że miała tak duże osobniki w sobie. Odrobaczyła sie i od tego czesu żyje jej sie dużo lżej.

Gość gość
Mam RZS od 7 lat, a mam 14