Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość skitrany

nadcisnienie

Polecane posty

Gość skitrany

witam wszystkich, wykryto u mnie rok temu nadcisnienie (obecnie mam 27 lat) cisnienia mam jesli chodzi o gorne wartosci od 140 d0 165 dolne rozkurczowe nie przekracza 90, wczesniej przez 7 lat cwiczylem na silowni (bez zadnych odzywek i sterydow itp) oraz mialem etapy zwiazane z judo i mma i nigdy nie czulem zadnych dolegliwosci aczkolwiek musialem przerwac treningi z powodu zlamania reki w lokciu i od poltora roku nie kiwnalem nawet palcem bo nie moge z powodu problemow z reka, w nocy mam cisnienie srednio ok 110 na 60 bez zadnych skokow jednak w dzien sa duze skoki, ekg echo serca wykazuje wszytsko wporzadku, nerki tez badane wszystko ok, bylem u lekarza ale chcialbym tez poznac Wasza opinie na ten temat, pozdrawiam

Miałem podobny problem kilka lat temu.też ćwiczyłem i dbałem o siebie a jednak ciśnienie była za wysokie.Leki na obniżenie ciśnienia nie działały.Wtedy mój lekarz wpadł na pomysł, że to może być nerwica i miał rację.Miesiąc brałem Xanax i przeszło od ręki

Gość do autora topikuuuuuuuuu
na 100% masz nadciśnienie skurczowe niechorobowe/stresowe, a może utwaliłaś nadciśnienie zatrzymywaniem oddechu podczas ćwiczeń na siłowni?. Ważniejsze, bo rozkurczowe masz w normie. Kolega szału dostawał, bo w szpitalu byli bezradni, miał 180/100, dopiero uregulował nadciśnienie po poleceniu mu pełnej terapii Gersona i jeszcze kilkoma rzeczami. Masz tu kilka linków, wybierz coś dla siebie. Po kilku miesiącach dostosowania się do proponowanych punktów, napisz o efektach. Adres znajdziesz na vademecum. 🖐️ MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM Notabene, nie ma leków/sposobów cud na zdrowie, zatem jedyną radą, to realizacja 5. punktów : 1.prawidłowe odżywianie, postudiuj dokładnie t. „Chudnij bez wyrzeczeń, „Zasady dietetyczne, W walce z chorobą i w profilaktyce należy wzmocnić organizm prawidłowym odżywianiem - najlepiej dietą surową warzywno-owocową http://www.wellness.pijnazdrowie.pl/artykuly/jedzenie_ma_znaczenie/ http://www.youtube.com/watch?v=sNcF_f5sdoo 2.wysiłek fizyczny-rekreacyjny na poziomie potu i sauna sucha raz/tydz. To i wiele innych wiadomości znajdziesz pod linkiem: WWW.vademecum.zdrowia.prv.pl 3.higiena w pełnym tego słowa znaczeniu 4.pozytywne nastawienie psychiczne, w tym trening autogenny wg Mironskiego, szczegółowo postudiuj temat z www pn.STRES 5. systematyczne oczyszczanie organizmu z toksyn, tu masz linki do filmów http://www.gerson.yoyo.pl/film.html http://www.youtube.com/watch?v=YsT6qNk8_qQ&fe ature=related http://www.vismaya-maitreya.pl/naturalne_leczenie_lewatywa_-_jak_to_zrobic_cz2.html

Gość hey skitrany
zawracasz dupę i znikasz, co z Tobą, żyjesz?

Gość skitrany
gdzie znikłem? żyje :), dzięki za zainteresowanie i porady. Do całej tej sytuacji mogę dodać jeszcze fakt że od jakiegoś czasu biorę lek który nie działa. Też myślę że w sporej części to przez stres, do tego dochodzi brak ruchu bo jedyny ruch od roku jaki mam to teraz jak dom odśnieżam, pare innych rzeczy również wypadałoby w życiu zmienić, pozdrawiam i postaram się nie znikać już na dwa dni :)

Gość skitrany
gdzie znikłem? żyje :), dzięki za zainteresowanie i porady. Do całej tej sytuacji mogę dodać jeszcze fakt że od jakiegoś czasu biorę lek który nie działa. Też myślę że w sporej części to przez stres, do tego dochodzi brak ruchu bo jedyny ruch od roku jaki mam to teraz jak dom odśnieżam, pare innych rzeczy również wypadałoby w życiu zmienić, pozdrawiam i postaram się nie znikać już na dwa dni :)

Gość marcin Trx
spróbuj naturalnych sosobow na uregulowanie cisnienia. przede wszystkim zwroc uwage na potas w diecie. jesz moze za duzo soli? duza ilosc sodu=mała ilosc potasu. postaw na soki funkcjonalne (owocowo-warzywne)z duza iloscia potasu, nie siegaj od razu po tabletki. zacznij od Rabenhorsta, ma naprawde w porzadku oferte.

Gość gimllik

Z nadciśnieniem nie ma żartów, trzeba je leczyć bo może zagrażać zdrowiu czy życiu nawet. Co do dobrego lekarza to mogę doradzić dr doktor Bogacką, która przyjmuje na Garncarskiej w Szczecinie. Bardzo dobra lekarka z powołaniem.

Gość anna

Jeżeli potrzebujesz monitorowa

ciśnienie codziennie to zdecydowanie warto mie

w domu urządzenie. Ja wybrałem dla siebie Easy Med i jestem zadowolony. Szeroki rękaw, który nie uciska mocno to wielka zaleta.

Gość sara

Osobiście używam ciśnieniomierza SmartCardio. To co mnie przekonało to jakość. Sam osobiście sprawdziłem odczyt z ciśnieniomierza z badaniem u lekarza. Wyniki były bardzo podobne, to zdecydowałem się na zakup i nie żałuję.

Gość anna
Dnia 13.06.2019 o 13:24, Gość sara napisał:

Osobiście używam ciśnieniomierza SmartCardio. To co mnie przekonało to jakość. Sam osobiście sprawdziłem odczyt z ciśnieniomierza z badaniem u lekarza. Wyniki były bardzo podobne, to zdecydowałem się na zakup i nie żałuję.

tez polecam

Gość mijjj

Ogólnie, jeśli szukasz ciśnieniomierzy to zdecydowanie zobacz sobie ofertę Sanity to, bo na tym polu marka wiodąca, mają sporo propozycji. Takim poręcznym sprzętem będzie SmartCardio, mały i wygodny w obsłudze ciśnieniomierz, więc można mieć go zawsze pod ręką.