Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

WomanInTheFog

Jaki waszym zdaniem był największy błąd Hitlera?

Polecane posty

Francuzi mieli więcej czołgów i lepszej jakości niz niemcy tyle, że uzywali ich do wsparcia piechoty. Ddatkowo doktryna blitzkriegu nie była wówczas zbytnio znana i doceniana więc siłą rzeczy czerpiąc z doświadczeń I wojny świtowej nie dziwi mnie, że weszliśmy w sojusz z anglią i francją. Dzisiaj łatwo być mądrym po fakcie i wytykać polakom i w ogóle wszystkim głupotę

WomanInTheFog- Nie jestem Polakiem, nikt z mojej rodziny nigdy nie był polakiem, nikt nie walczył za Polskę. Polska przyszła do mnie, a nie ja do niej. Polska w 1945 roku trawiła na moje ziemie za sprawą Stalina, to Stalin w nagrodę dla Polaków dał im moją ziemię, a Polacy nas zabijali, stworzyli dla nas obozy koncentracyjne. Polacy robili z nami to samo co Niemcy z żydami. Ale o tym w szkole ci nie powiedzą, że polacy to tacy sami zbrodniarze jak niemcy czy sowieci.

Gość njun niezalogg
Kontrowersyjne osoby są po prostu ciekawe, Najgorsze są nibymeskie bezjajeczne mimozy, więc spoko, nie potrzebujecie obydwaj silki by budzić zainteresowanie.

WomanInTheFog-Swoją drogą ty też rasowo polką nie jesteś. Twoii przodkowie byli zapewne Norydkami a nie słowianami

miszcz kozery-Jedno pytanie, jesteś Słowianinem czy nie? Skoro tak to jak mogłeś nie słyszeć o pierwszym państwie Słowianskim, które już nie istnieje, ale było pierwsze i było naprawdę potężne. Istniało długo przed nastaniem Polski.

Gość njun niezalogg
Ukraińcy weszli w sojusz z Hitlerem i okazało się że tylko ich wykorzystał. To samo byłoby z Polakami więc i tak dobrze wyszlismy z tej zawieruchy dziejowej, że nie stalusmy się republiką rad.

njun niezalogg- Moje wychowanie było ok, ja się cieszę że nie byłem wychowywany w zasadzie " dobra szkoła, dobra uczelnia i łatwa praca" bo pewnie dziś bym był urzędnikiem albo politykiem, a tak jestem mądrym i niezależnym człowiekiem, który nie uzależnił się od luksusu i materializmu a do tego potrafi walczyć i się bronić przed bandą imbycylów.

njun niezalogg- Gówno prawda, to UPA zdradziła Niemcy a nie Niemcy UPA. W Niemieckiej armii był ordung, Ukraińcy z UPA to w dużej mierzy była chołota, tworzyła dzicz, w której Niemcy nie umieli robić swojego ordungu, dlatego zaczęli niszczyć UPA.

Gość zwiadowi powinino
sie podciac gardlo z uwagi ze jest nazista, dziwi mnie ze sluzby poslkie nie robia takich cichych akcji by wytepic robactwo

miszcz kozery- A jednak można cię zmusić do szukania wiadomości historycznych o Słowianach z których pochodzą także polacy...

zmuszać to se możesz swojego ptaka do stawania na baczność jak się przeglądasz w lustrze. Mnie nie możesz zmusić do niczego;) Dobra ide śnić o lepszych czasach:P

zwiadowi powinino- Służby polskie to nawet z smolenskiem nie umieją sobie poradzić, mimo że to sprawa polityczna i propagandowa a ty chcesz aby wchodzili na głębokie wody. Człowieku, polacy wtedy skończyli by gorzej niż po obronie polski w 1939 roku.

zwiad, a Ty sprawdzałeś swoje korzenie? W sumie juz od dawna noszę się z zamiarem sprawdzenia, na tyle na ile to możliwe moich przodków :)

zwiadowi powinino- Musisz być niezłym idiotą i oszołomem aby wierzyć w twój kraj, który od 1920 roku, to nigdy już nie pokazał klasy, nie licząc bestalskiego ataku Czech w 1938 roku i rabunku ich ziem.

WomanInTheFog-Chyba minie powiesz że nie znasz swoich korzeni? Ja znam swoje korzenie z obu stron od lat 1700 roku, mógł bym to udowodnić, według badań gdybym żył w latach przedwojenych i wojennych i miał bym odpowiedni wiek, to został bym przyjęty do Waffen SS. WomanInTheFog- Napisz z jakiego wojewódźtwa jesteś, a powiem ci czy mieszkasz na polskiej ziemi czy też nie.

Miło być "bestialskiego ataku polskiej armii i rabunek Czeskich ziem">

Gość njun niezalogg
Twoja wypowiedz jest wewnętrZnie sprzecZna,BSA. W każdym razie Słowianie byli dla nazistów rasa podludZi,więc jedynie dla doraznego wykorzystania, wyplucia i eksterminacji mogli posłużyć.

Małopolska. Owszem nie znam, nigdy się w to nie zagłębiałam. Wiem tylko do pradziadków. Jednak zamierzam taka wiedzę nadrobić :)

njun niezalogg- Widać że nie czytałaś "Mein Kampf". Hitler uznaje w pełni Słowian za Aryjczyków, ale gdy polacy nie chcieli z nim sojuszu, aby wyzwolić słowian z pod komunistów żydowskich w Rosji, to się wściekł i uznał że polacy to zdrajcy. Podobne odczucia miał do generała Franco, bo ten uratował żydów więcej, niż jakikolwiek inny kraj, do tego był za polakami i sprzeciwiał się, potepiał atak niemców na polskę, mimo że Franco i Hitler to byli sojusznicy i Hitler pomagał Generałowi Franco w wojnie domowej w Hiszpanii.

njun zwiad ma rację pod tym względem, przecież Niemcy brali także polskie dzieci odpowiadające wytycznym rasy panów i wcielali no nich. Ile to historii było, jak się ludzie wypowiadali, że zabrani zostali od rodziców jako dzieci i teraz są Niemcami, mają odpowiednie nazwiska itd.

] WomanInTheFog -Jesteś bardziej z zagłębia czy z Krakowa? Nie lubię ludzi z zagłebia, to chołota nad chołoty :O

Dokładnie, według "Mein Kampf" Słowianie to też Aryjczycy. Muszę przyznać rację zwiadowi. Tylko myślę zwiad, że abyś mógł być wcielony do Waffen SS, to musiałbyś być dużo młodszy, aby mogli Cię odpowiednio ukształtować.

WomanInTheFog-Matka madzi jest z Sosnowca, to jest zagłębie, tam nie mieszkają ludzie, tam żyją dzikie i wściekłe zwierzęta, to jest bydło, nie nazywajmy ich luźmi, w Sosnowcu i w Będzinie, oraz Czeladzi były całe masy żydów, te miasta nie są Aryjskie, to jest zagłębie, miasto szczurów i chołoty!!!