Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

WomanInTheFog

Jaki waszym zdaniem był największy błąd Hitlera?

Polecane posty

zwiad To, że akurat matka Madzi stamtąd pochodzi nie oznacza, że wszyscy tam są tacy. Z Krakowa pochodził Karol Kot, czy to oznacza, że wszyscy krakowianie są tacy?

WomanInTheFog- Mój dziadek poszedł na wojnę jak miał 18 lat, gonił polaków jak szczurów, uciekali z płaczem, mój dziadek zawsze mówił, że polacy to banda tchórzy, co wiecznie uciekała a on im strzelał w plecy, bo polskie wojsko było ciągle w odwrocie i cięgle się cofało.

Gość njun niezalogg
Ponoć 100 tys dzieci zostało kradzionych z polskich rodzin bo miały ,,aryjskie rysy," To tylko świadczy o idiotyzmie ideologii nazistowskiej, że ponoć jest rasa niemiecka ale Polak może wygladac identycznie i stać się Germaninem . FAKTYCZNIE nie czytałam meinkampf, ale nie czytałam też Marksa, a podobno pisał.że klasa robotnicza będzie dostawać owoce swej pracy, a w praktyce jednak przypadły one elicie partyjnej .:)

njun Właśnie dlatego zostały ukradzione, bo Słowianie to też Aryjczycy. Więc wszystko było w zgodzie z ideologią.

njun niezalogg- Niemcy brali to co było Niemieckie, uwierz mi że Aryjskość wtedy to była przyszłość, dziś jak żydy i araby mają władzy w Europie, to Aryjczycy muszą walczyć aby żyć i ewentualnie przeżyć!!!

njun Ach i nie rasa niemiecka, tylko Aryjska. To nie dotyczyło konkretnych granic politycznych. Ludzie emigrują przeprowadzają się, stąd mogła ta rasa być w różnych regionach. Skoro Słowianie to, też Aryjczycy, to nie mogli być wszyscy na terenach niemieckich :) Hitlerowi chodziło o to aby wszystkich przedstawicieli rasy panów zebrać w jedno państwo nadludzi. Stąd te porwania.

WomanInTheFog- Słowianin różni się nieco od Nordyka, mimo że są podobni, jest mnóswto krojcongów Nordycko-Słowiańskich, głownie na kaszubach, mazurach i na Ślońsku oraz w karpatach.

Zresztą chyba czas skończyć dyskusję na tematy ideologiczne nazizmu, bo zaraz zostanę na forum okrzyknięta nazistką, tylko dlatego, że przeczytałam "Mein Kampf" :P

WomanInTheFog- Ale Aryjczycy to są nad ludzie, tak mówi nauka i nie zamierzam być mądrzejszy od nauki. Ewolucja stworzyła Aryjczyków wybitnymi ludźmi, ich niebieskie oczy świadczą że byli zdolni do przetrania w ekstrymanych warunkach, w mrozach gdzie żaden człowiek nie mógł przetrwać, prócz Aryjczyka. Byliśmy silni, oraz uzdolnieni. Cywilizacja nasza, to cywilizacja białego człowieka, Aryjczyka i tego faktu nie da się podważyć.

zwiad owszem, różni się, dlatego nie wszyscy Słowianie byli wcielani do Niemiec. Jednak u Słowian, właśnie można znaleźć przedstawicieli "rasy panów" Stąd porwania dzieci w czasie wojny.

Gość njun niezalogg
Aryjskie dziecko wg nazistow to nie był Polak tylko znaleziony wśród słowian germanin, porywany. Z powrotem do swoich niemieckich braci. Wierzysz w to pitolenie z meinkampfu o slowianach aryjczykach, jak pożyteczni idioci w tezy Lenina. Patrz na fakty. Polak musiał się niemcowi klaniac kiedy spotkał go na ulicy, takie było prawo w GG.

njun Dlatego tez mówię, że nie było granic politycznych. Różnica w patrzeniu czy rozumieniu pewnych rzeczy, nie musi oznaczać, iż masz być agresywna w stosunku do mnie. To czy wierzę i w co wierzę, to zostaje dla mnie. Ja tylko mówię, co było zawarte w danej publikacji takiej czy innej i moja wiara nie ma tu nic do rzeczy. Mówiłam o tym, że na naszych terenach również byli przedstawiciele Aryjczyków, a nie, że był Polakiem, czy kimś innym. To jakie były realia, i jakie Polak miał prawa, a w zasadzie prawie ich nie miał, to wiem. Zresztą nie każdy Polak jest Słowianinem, od tego należałoby zacząć. Dwa posty temu napisałam, że należy zakończyć tą dyskusję. A to w co wierzę, to zostawię dla siebie i osób mi bliskich :)

WomanInTheFog Zresztą chyba czas skończyć dyskusję na tematy ideologiczne nazizmu, bo zaraz zostanę na forum okrzyknięta nazistką, tylko dlatego, że przeczytałam "Mein Kampf" Masz rację ,w naszych więzieniach może i jest ciasno.ale dla jednej Woman miejsce z pewnością się znajdzie :D Szerzenie ideologii nazizmu ,jest jak najbardziej karalne ;)

Gość njun niezalogg
Nie było granic politycznych? To ciekawe ze każdy Niemiec był aryjczykiem, nawet zielonooki brunet Adolf. Ciekawa jestem na ile popieralabys meinkampf mając brązowe oczy. Ale akurat masz niebieskie i w ogóle podchodzisz pod te ich Aryjke, prawda? Nie doszukuj się agresji, to tylko punktowanie oczywistych błędów myślenia.

Przykro mi ale nie popieram ideologii Hitlera, ani nie uważam się za Aryjkę. Widać źle zrozumiałam co napisałam. Ja tylko pisałam o wyznawanej ideologii, nie prze ze mnie ale przez nazistów. Więc bardzo Cię proszę abyś ze mnie nazistki ani Aryjki nie robiła. Jestem Polką, co podkreśliłam już parę stron wcześniej i jestem patriotką, dlatego nie mogę być jednocześnie nazistką. Minty Man 41 No właśnie o to chodzi, że nie szerzę, dyskusja zeszła na taki temat, to powiedziałam, co czytałam o tym i tyle :)

O mojej aryjskości jest przekonany jedynie zwiad. Nigdzie też nie napisałam, że popieram "Mein Kampf", napisałam tylko, iż to przeczytałam. Jako, że czytałam biografię Hitlera, to byłam ciekawa też tego co sam napisał i myślał, a nie tylko wiedzę podaną przez historyków. To się tyczy wszystkich osób, których biografię zgłębiałam, nie tylko Hitlera, bo zaraz pewnie mi powiesz, że jestem nim zafascynowana.

Minty Man 41- Jest karalny nazizm, bo takie imbecyle jak ty, to nie wiedza że nazizm był to sztuczny system polityczny. Tłumacząc na polski, to nazizm oznacza narodowy socjalizm. Gdzie Hitler zapytany o rozumienie socjalizmu odpowiedział(pisze z pamięci) " Socjalizm, to jest jak ludzie mają pracę i trochę przyjemności po pracy, to wtedy mają socjalizm". Mówiąc wprost, to było to poedjeście polityczne, aby komunistwów i wszelkich komunizujących robotników przyciagnąć na swoją stronę i odciągąć od komunizmu. Takie czasy to były, że socjalizm i komunizm był ogromnie w modzie, tak jak dziś jest w modzie puszczanie się i kurwienie przez młode dziewczyny.

Gość njun niezalogg
FaktyczNie nie zrozumiałam, że niezwolenniczka nazizmu może powoływać się na zapisy meinkampfu jako obowiązujące procedury działania nazistów. Skoro nie mialo to zastosowania w praktyce SS czy gestapo to można sobie tym jedynie coś podetrzec, co gorąco polecam:)

Zwiad co z Tobą ? Ochloń chłopie ,moja uwaga była ironiczna(patrz emotki) Twoje wynurzenia to dla mnie może nie abstrakcją ,ale są mi raczej obojętne,to nieszkodliwe przemyślenia bo nic z nich nie wyniknie ,takie mamy czasy i ludzi .Też czytałem Main Kampf ,bo nie oceniam czegoś czego nie znam.I przestań do mnie pisać imbecylu ,bo nim nie jestem,mądrzejszy z pewnością nie jesteś

njun niezalogg- Jakie granice widzisz dla III rzeszy? Przecież Austriacy byli w III rzeszy, Ślonzacy Kaszubi, Mazury, wszyscy oni byli w III rzeszy, pewnie dużo pominąłem, bo i Czechosłowacja a także sojusznicy itp, więc o Niemcy to tylko mała cześć III rzeszy. Hitler ludność Europejską uważał za Aryjczyków, Angików uważał za swoich, ale polityka względem rasowym i sojuszniczym się mu nie podobała, podobnie jak w innych krajach. Francuzów nie lubił z powodów osobistych(I wojna) ale ich cenił o ich nie tępił. Ty mylisz Volkizm z polityką, moja ideologia to Volkizm, nienaiwdzę zasrnej polityki, bo ona zniszczyła całą Europę i wprowadziła syf do Europy zachodniej, a teraz wprowadza go do wschodniej.

njun Powoływałam się w celu, potwierdzenia w ich ideologi faktu porywania dzieci, czy tego, czy zwiad mógłby być wcielony do ss. Choć o tym czy mógłby można wyczytać w każdej pozycji historycznej poświęcone Waffen SS. Co też czytałam, dlatego powoływałam się na wiedzę, a nie na moją wiarę, to tyle. Myślę, że ten temat wyczerpałyśmy i wszystko już Ci wytłumaczyłam odnośnie moich poglądów. Starałam się uniknąć zejścia na takie tematy właśnie dlatego, że wiedza w pewnych obszarach może zostać mylnie odebrana jako wiara.

Gość njun niezalogg
Ok, przepraszam. Nie posadzalam Cie o nazizm, ale pisząc o rownaniu przez hitlera niemców i polakow zabrzmiałas dwuznacznie, więc chciałam Cię sprowokować do jasnego oświadczenia.

njun niezalogg- Mein Kampf jest pisany z Volkizmu, a dalsza polityka Hitlera bardziej przypomina nacjonalizm, niż idee Volkizmu. On z Volkizmu przeszedł na nacjonalizm i to go zgubiło, bo Austriacy ,Skandynawia, Jugosłowia, Węgry,Rumunia czy Inni, zaczynali mieć go kompleks drugorzędny, czyli Niemcy tak a inni na drugim planie i większość olała Htlera-nacjonaistę.

njun No to dałam się sprowokować, wystarczyło zapytać :P Nie masz za co przepraszać, to jest właśnie minus internetowych rozmów, że pewne rzeczy można mylnie odebrać. Także luz :)

WomanInTheFog-Czemu usunełaś swoje foty? Nie wiem teraz czy ty to ty, ja po twarzy pozjanje osoby a nie po nicku. Ktoś mi pisze na maila że ty to stara baba jesteś i że cie z kimś mylę.:O

No dobra zwiad. Pospałem a teraz dla rozrywki i sprawdzenia stopnia w jakim wyprano Ci mózg zapytam: Czy skoro słyszałeś o państwie wielkomorawskim to słyszałeś również o wenetach?

Gość fogowi daje max
30 lat ale i tak o niebo lepiej wyglada niz przcietna 20 latka ;)

Gość njun niezalogg
Jacieeee, polska Kate Winslet:) Ale piękne oczy i brwi, teraz się chłopcy zatluką;)