Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaZAWIEDZIONA:(

Butelki AVENT. Co z nimi??? Zmieniły się?

Polecane posty

Kupiłam wczoraj butelkę Avent 260ml i CIEKNIE:O O co chodzi? Jest nieco inna niż butelki, które kupowałam ostatnio, pewnie z dobre 2 lata temu (dla starszego dziecka). Jest jakby z innego materiału zrobiona i ma inny kolor, ale te butelki zawsze były niezawodne, a tu takie coś? O co chodzi? Czy jakiś felerny egzemplarz mi się trafił?:(

Gość dobrze założyłaś pierścień
uszczelniający?

Jaki pierścień uszczelniający?

Gość marcyska89
zakrecaj z wyczuciem i nie za mocno, tez mi sie przytrafiła taka butelka.

Taki plastikowy krążek, który nakłada się na butelkę i dopiero wtedy daje się smoczek na to. Trzeba wtedy butelkę zakręcić nie za mocno ani nie za lekko. Ale nie wiem czy w tym problem, bo ja mam też takie butelki co mają już 1,5 roku :)

Gość jdijidioqdpo
no wlasnie napewno wyrzycilas ten pierscien ja tez tak zrobilam potem szukalam w kartonach haha

mojemu obecnie 4,5-letniemu synkowi kupowałam cały czas butelki Avent i nigdy nie było żadnego pierścienia i również nigdy nie przeciekały a te złote mieliśmy kilkanaście razy i były rewelacyjne, ale teraz, gdy chciałam kupić taką samą dla córeczki, to nie było takich w Rossmannie więc wzięłam zwykłą taką mleczno-przezroczystą i jest do bani:(

kurczę, faktycznie było jakieś kółko plastikowe, ale wywaliłam:( zajebiście:O 32zł wydałam na marne w takim razie?:O

można gdzieś dokupić te uszczelki?

Może spróbuj napisać do firmy z zapytaniem czy można dokupić u nich bezpośrednio sam ten pierścień, choć jakoś nie wydaje mi się. Może kup jeszcze jedną (o ile ci się przyda druga) i pierścienia używaj wymiennie.

moje zlote buletki avent nie maja zadnego pierscienia !!! i one sa rewelacyjne te rozowe i niebieskie kicha

Gość Ekspert_Philips_Avent
Droga Mamo, rozwieję nieco Twoje wątpliwości. Pierścień uszczelniający, o którym wspominasz jest elementem butelek Classic (powinien być umieszczany pomiędzy pojemnikiem a smoczkiem). Jego zadaniem jest zapewnienie jak największej szczelności. Z tego powodu powinien być montowany przed każdym użyciem. Pozostałe butelki z naszej oferty (Złota bądź Natural) posiadają inne rozwiązania gwarantujące szczelność i w ich konstrukcji nie ma dodatkowej uszczelki.Jeśli będziesz miała jeszcze jakieś wątpliwości to serdecznie zapraszam do dyskusji. Ekspert Philips AVENT, udzielam porad i odpowiadam na pytania internautów związane z produktami Philips AVENT, a także opieką nad dziećmi i karmieniem. Zapraszam do dyskusji lub kontaktu bezpośredniego

Gość Bądź sobą
My kupiliśmy lovi i smoczek był za twardy dla naszego Syna pojechałam kupiłam aventa były dwa rodzaje właśnie złota i nie pamiętam jaka była druga. Pytam ekspedientke czym się różnią mówi że złota jest z lepszego tworzywa. Nie było żadnego pierścienia. Z aventa są jeszcze fajne uspokajacze. Ja zamówiłam teraz na internecie smoczek do butelki i te uspokajacze. Smoczki połowę tańsze jak w sklepie- uspokajacze

Gość ja juz aventu nie kupuje
Ja polecam tomme tippe avent zszedł na psy. Tomme rządzi:)

Coś się na pewno zmieniło. Niemożna już kupić pierścieni uszczelniających do butelek AVENT. Dodatkowo, dowiedziałem się, że nie są już również dostępne przejściówki laktator-pojemnik. Tragedia Mam nadzieję, że ludzie zaczną odchodzić od AVENTów, skoro nie ma elementów serwisowych. Jedyny atut to cena do jakości. Uważamy, że jakość do ceny jest rewelacyjna, ale brak elementów eksploatacyjnych w normalnej sprzedaży to bardzo spore utrudnienie. Jak coś - to piszcie, a przekażę Wam namiary na najtańszy sklep z butelkami i dostępnymi elementami do AVENTów.

Gość jak to nie można już kupić
tych uszczelek? dlaczego?

No właśnie nie można - telefonowałem do samego Philipsa i Pan konsultant od karmienia dzieci powiedział: "te elementy nie są dostępne". Nie powiedział nie są już dostępne - co oznacza, że były, ale już nie są produkowane. Sam dzwoniłem po wielu sklepach w trójmieście i nie ma nikt - a sprzedawcy kojarzą, że były. Jak ktoś namierzy - proszę o info - bo muszę kupić i jak na razie kupiłem 2 nowe butelki (po 13 zł), aby mieć 2 pierścienie. Jednak do butelek od 260 ml kolorowych (z ustnikiem powyżej 12 miesiąca - nie ma już uszczelek, ale jest tam inny system doprowadzania powietrza do butelki - więc zwykłe smoczki nie bardzo się nadają - muszą być te ustniki do picia. Ogólnie uważam, że ten krok Philipsa w stronę zarobku - kup butelkę, a nie części eksploatacyjne - nie jest dobrym krokiem marketingowym, gdyż po prostu uciekną niektórzy klienci. Niewątpliwie zachęcająca jest cena startera dla młodych ludzi - 70-120 zł za kompletne 4 butelki, smoczek, szczotkę do mycia butelek - przy cenach innych, ale u innych serwisowe elementy można dokupić. Jednak na samym początku nie zwraca się na to uwagi. Jednak, gdy szukałem, to patrzyłem na cenę, skład zestawu i dostępność ewentualnych części zamiennych - wtedy były, a teraz, gdy są potrzebne, to niestety, ale jest ich brak nie dość że na rynku to jeszcze producent zaniechał ich dystrybucji i produkcji.

mamaZAWIEDZIONA:( -----To mój syn ma prawie 8 lat i wychował się na butelkach avent i pierścienie były w każdej butelce :D

Tak - pierścienie były przy zakupie, ale nie można już dokupić, bo się w zmywarce zexploatowały.

Gość Zniesmaczony ojciec
Nieprzyjemny żart z tymi smoczkami do butelek avent. Jak ktoś nie jest w temacie, to łatwo się pomylić i kupić smoczek nie pasujący do modelu butelki. Kiedyś szedłem do sklepu, kupowałem smoczek, wymieniałem i nie było problemu, a teraz? Kupiłem oryginalne silikonowe smoczki avent do oryginalnej butelki avent i zd****o! Smoczek jest po prostu inny niż oryginalny silikonowy smoczek avent. Poprzedni smoczek nie miała rowków, tylko idealnie przylegał do kołnierza. Teraz po prostu przez te celowe nadżerki (pewnie pasujące do innych wersji butelek) butelka avent cieknie jak diabli. Rozumiem potrzebę zmian, ale nie rozumiem tego, że jedna firma stosuje różne rozwiązania łączenia smoczek - kołnierz. Zmiana łączenia, to dla mnie zwykły chwyt marketingowy, zwykła potrzeba zarobku... nowe nie pasuje do starego i trzeba kupić cały zestaw, który posłuży chwile, bo zmiany, zmiany, zmiany. Dla mnie to wszystko jest bardzo zniechęcające. O ile do produktu nie miałem zastrzeżeń, o tyle, teraz mam, bo farba z butelki zeszła, na butelce brak oznaczeń modelu i jak tu wybrać właściwy smoczek? Wybrałem, nie trafiłem, firma zarobiła, ja straciłem...a właściwie, to dziecko już spore... czas się przerzucić na inną formę podawania mleka... zmiany, zmiany, zmiany.

Gość gość
no i jestem w szoku!!!! za 2 m-c rodzę i właśnie rozglądałam sie za Aventem. Stosowałam i laktator i butelki przy 1 dziecku. Były ok nie miałam nigdy z nimi problemu. Teraz jak czytam o dyskach uszczelniających i rodzajach smoczków jestem w totalnym szoku.5 lat temu nie było takich rzeczy. Szłam do sklepu były jedne smoczki do butelek avent, nie miałam żadnych dysków itp. I jeszcze brak tych części w sklepach???? chyba jednak tym razem zrezygnuje i poszukam czegoś innego:( a szkoda.... dobrze że zobaczyłam ten topik...

Gość gość
Niestety produkty do bani i przy 2 dziecku nawet przez mysl mi nie przejdzie zeby wydac choc 1zl na Avent. Jesli butelka to tylko MUM a laktator Medeli. Polecam w 100%!!!

Gość gość
bo z drugim dzieckiem nie czeka się 5 lat, co to za różnica wieku, bez sensu :( Tragedia dla rodzeństwa :(

Gość gość
Ja nie wiem używam cały czas Aventu i nie narzekam. Rzeczywiście są różne rodzaje butelek i smoczków ale ja nie miałam nigdy problemu z wymianą. Wystarczy doczytać jaką ma się butelkę i kupić do tego smoczek. W serii natural nie ma dysków uszczelniających, w classicach tak. I obie butelki używałam do laktatora, przejścówka była w komplecie. Widziałam także na Allegro wszystkie smoczki butelki czy dodatki. Nie wiem jak było kiedyś ale teraz używając produktów ąvent nie mam nic do zarzucenia.

Gość Zniesmaczony ojciec
Ja również nie narzekałem i byłem zadowolony, niestety problem powstał później, w momencie wymiany smoczka. Tu ze strony producenta zero informacji jaki smoczek do jakiej butelki. Strona internetowa avent milczy na ten temat, a personel w sklepach / aptekach zdziwiony całą sytuacją, bo kiedyś pasowało. Teraz już wiem, że moja nie tak stara butelka to wersja classic, teraz już wiem, że nie pasują do niej smoczki w wersji natural, które dominują w aptekach. Teraz już wiem, że istnieją na rynku pasujące do butelek classic smoczki firmy avent, ale nazywają się inaczej. Ale po co o tym informować? Kupujący jest pozbawiony szans świadomego zakupu, bo nawet jeśli weźmie ów smoczek do ręki, to nazwa sugeruje coś zupełnie innego, a opisów na opakowaniu brak. ps. Z całym szacunkiem, dla forumowiczów, nie poinformuje jakie to smoczki, pasują do butelek classic, bo kieruje mną zwykła ludzka niechęć do avent i nie zamierzam za nich odwalać roboty.

Gość gość
Chyba Pan jest trochę mało spostrzegawczy. Przecież na pierwszy rzut oka widać że te smoczki są inne! I butelki także. Rozumiem gdyby się różniły wielkością, ale one są w każdym calu inne. Chyba konkurencja chce namieszać. I bardzo dobrze że firma się rozwija i polepsza swój asortyment. Następnym razem lepiej poczytać trochę albo przynajmniej się rozejrzeć w sklepie. Bo ten "bulwers" jest aż śmieszny.

Gość Zniesmaczony ojciec
Załóżmy więc proszę, że być może brakuje mi rozwagi. Albo, żeby było prościej jestem totalną pierdołą... w dodatku śmiesznym "bulwersem", pieniaczem itp. Nie zmienia to jednak mojej opinii jako klienta, a tym samym, nie mogę się zgodzić z Pana wpisem. Od początku swojej wypowiedzi w tym temacie skupiam się na smoczku. Nie mogę wypowiadać się na temat butelek firmy avent, gdyż w domu posiadam dwie o budowie kołnierza classic. Twierdzi Pan, że od razu widać różnice w smoczku pomiędzy wersją classic, a natural? Jakie są to różnice? Zaznaczam, że bez problemu smoczek natural da się włożyć w kołnierz classic****asuje idealnie, średnica ta sama. Jednak dwa małe rowki na boku łączenia (rzut oka jednak nie wystarczy by to dostrzec) sprawiają, że całość przecieka. Oczywiście jest jeszcze różnica w budowie samego smoczka, ale zmiana kształtu na bardziej anatomiczny, i jak sama nazwa wskazuje, naturalny, świadczy o rozwoju firmy, który przecież oboje popieramy. Uważam, że góra smoczka nie ma wpływu na łączenie z kołnierzem, a tu jest pies pogrzebany. Co do rad, by przed kupnem poczytać o produkcie, to kieruję swoją prośbę do Pana o wskazanie zainteresowanym źródła, gdzie znajdę stosowne informacje na ten temat. Skoro Pan zakłada, że jestem konkurencją avent i mieszam, to ja pozwolę sobie założyć, że jest Pan w jakiś sposób powiązany z firmą avent i rzuci nieco światła na sprawę, Na stronie avent tych informacji nie ma, na opakowaniu smoczków również, więc gdzie? Z mojej strony sytuacja wygląda tak, że zakupiłem smoczki avent pasujące do mojej butelki classic. Dziecko nie przyzwyczaiło się do deklarowanych przeze mnie zmian, widać jeszcze nie ta pora, a ja dobrych butelek nie zamierzałem wyrzucić. A wkurzyć się mam prawo... kimkolwiek jestem.

Gość gość
Panie wkurzony od razu widać różnicę gołym okiem pomiędzy CLASSIC a natural....

Gość gość
Nie Pan a Pani. Proszę Pana haha i tak jestem z firmy Avent.. Jeszcze lepszy żart. Nie, jestem mamą która potrafi czytać i widzi różnicę między nazwami jak i rodzajami smoczków czy butelek. I wystarczy wejść w internet lub nawet na Allegro. Tam wszystko pisze! Ten smoczek do tej butelki a ten do innej. Sama ostatnio kupowałam smoczki i nowe butelki. Więc tym bardziej nie rozumiem Pana wyrzutów do firmy. Wystarczy poszukać. Nie wiem staram się zrozumieć Pana problem! Bo ja jak i inne mamy nie miałyśmy z tym problemów. Ale tak to jest jak się faceta mało rozgarniętego po smoczek wyśle. No przepraszam ale tak to wygląda..

Gość gość
Nie no,nie rozroznic smoczka natural od classic? Uzywalismy nuka od urodzenia, dostalismy butelke natural w prezencie.potem oddalismy ja. Ale po pewnym czasie zdenerwowana nukiem,ze nie moge podac mleka zageszczonego,meczylam dziecko by jednak avent zaakceptowalo. I kupilam serie classic i od razu widzialam roznice i ze trzeba inny smoczek. Jakos problemu nie mialam i to totalny laik jezeli chodzi o firme avent.