Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaporazdrugi2

nie umiem karmić na siedząco!!jak sie nauczyc??

Polecane posty

Gość mamaporazdrugi2

dziewczyny pomozcie co mam zrobic? moj syn ma 3 miesiace ,dostaje cyca ale chce tylko jak lezymy wtedy jest spokojny i sie najada , na siedząco łapie i puszcza , pręży sie i złości, jest wiele sytuacji ze nie moge sie polozyc wiec musi sie nauczyc tylko jak????

Gość Może to jest kwestia tego
jak go podtrzymujesz. Może czuje napięcie w ręce i go to rozprasza. Może pomogłaby poduszka do karmienia??

Gość vanillio
Kup sobie poduszkę do karmienia i jeśli trzeba to jeszcze podkładaj pod spod poduchy lub kocyk, żeby był na wysokości piersi, leżał na boczku. Powinien zaakceptować, jeśli będzie wygodnie lezał a brodawka nie będzie mu uciekać.

Gość mamaporazdrugi2
ale ja zawsze podkładam poduszki, próbowalam juz z poduszkami i bez nic to nie daje :(

najlepiej poproś mamę lub jakąś mamusie która ma to za sobą, albo położną w ośrodku by ci dokładnie pokazała jak to zrobić. tak opisać to ciężko jest. ja jak karmiłam to podkładałam sobie poduszkę pod plecy tak by przyjąć pozycję półleżącą. dziecko kładłam na ręku główkę wspierając na zgięciu łokcia. a dłoń trzymałam pod jego pupą. rączkę maluszka (tą od mojej strony) wkładałam sobie pod pachę. dzięki temu synek przylegał do mnie podczas całego karmienia