Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lilith-marlie

Szukam klasycznego wózka - czy któraś z mam ma ten?

Polecane posty

Drogie Mamy, czy któraś z Was ma wózek Adamex Royal? http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=3334&%3CosCsid%3E zależy mi na wózku na dużych dmuchanych kołach i wahaczach, z wygodną gondolą, chętnie polskiego producenta i w rozsądnej cenie, bo jak tylko będzie to możliwe chcę się przesiąść na trójkołowca do joggingu. Chętnie poznam Wasze opinie o nim, ze szczególnym wskazaniem na gondolę. dziękuję

Gość Nasturtka ihihi
lilith jesteś pewna, że to dobry pomysł, takie koła? obawiam się, ze ciężko po naszych krzywych chodznikach będzie, wolalabym jednak grube, pompowane kola jak w zwyczajnych wozkach 3 w 1

Gość ojtam ojtam
jeździłaś tym wózkiem czy tylko ulegasz modzie? bo chyba mało wiesz o dzieciach.. praktycznie każda gondola jest wygodna dla dziecka - zależy tylko kiedy się urodzi bo w zimie trzeba jeszcze śpiworek itd i żeby nie była za mała - najważniejsze zaś są koła!!! absolutnie muszą być skrętne, pojeździj takim czymś ile się umachasz żeby skręcić, musisz cały wózek podnosić ze sobą przy każdym zakręcie a to dla dziecka nie jest zbyt wygodne.. a skrętne koła zawsze możesz zablokować - ale radze przejechać się choć po sklepie jednym i drugim ale nie w przód i w tył ale jakieś kółeczko zrób..

kola skretne, piankowe, plastikowe absolutnie mnie nie przekonuja i uwazam, ze to jakas nowomoda miejska. porownalam sobie kilka wozkow w sklepie i wiem, ze na pewno chcę wózek z dużymi kołami, bo właśnie duże koła lepiej amortyzują wstrząsy - mieszkam w miejscu bez chodników, często będę jeździć po lesie, bagażnik mam duży, więc rozmiar też nie jest problemem. Chodzi mi raczej o jakość wykonania tego konkretnego modelu.

Gość zuzannaZ
dziewczyny mają rację. Wózek wizualnie bardzo mi się podoba, ale musi być przede wszystkim praktyczny. Musi mieć skrętne przednie koła, bo się wykończysz na spacerze. Jedź do sklepu i sprawdź. Poza tym trzeba zwrócić uwagę, czy buda nie skrzypi, czy jest stabilny i czy da się łatwo zdjąć materiał żeby wyprać.

wózek wcale nie musi mieć skrętnych kół żeby wygodnie się nim skręcało. Ja miałam pierwszym dzieckiem 17kg wózek z dużymi pompowanymi kołami nieskrętnymi i był świetny! Zero problemów z podbijaniem, skręcaniem a po lesie, śniegu po pas i innych wertepach jeździło się bezkonkurencyjnie. Autorko masz rację, że to moda nowomiejska ;) Do tej pory jeździło się wózkami głębokimi bez skrętnych kół i jakoś nikt nie narzekał a teraz nagle do niczego się nie nadają ;P

Ja też mam zamiar kupić taki wózek,ponoć dobrze sie prowadzi na krzywych chodnikach.

tak, emaljunga są na pewno solidne, ale szczerze mówiąc to szkoda mi tyle pieniędzy na wózek, tym bardziej ze spacerówką, bo chcę kupić ten wózek do biegania jak najszybciej. wygląda na to, że niestety ten royal to mało popularny model, a szkoda. Do zwolenniczek skrętnych kółek - szczerze powiedziawszy nie wiem gdzie Wy mieszkanie i jakie macie chodniki, ale pod Waszym wpływem zaczęłam się zastanawiać, gdzie ja z tym wózkiem u nas w mieście mogę chodzić i u nas to raczej szerokie trotuary są, a krawężniki poobniżane na przejściach dla pieszych. Może na 20 przejść będzie 1 ze stopniem..

co do marki autorko jeszcze dodam bo nie wiem czy poprzedniego posta wklei- moja siostra miała Roana (na chwilę obecną nie pamiętam modelu) i jako wózek głęboki sprawdzał się świetnie. Oni też mają tam niektóre modele z większymi kółkami- takie bardziej ozdobne i urocze ;)

Gość ja mialam roan marina
i bylam zadowolona

Gość nie!!! nie!!! nie!!!
i ta cena.....phiiii w tych pieniądzach to kupisz dobra taczke :) a nie wozek :)

Gość ja jak cos kupuje dla dziecka
to prosze o pokazanie 5 najdrozszych modeli danej rzeczy jakie sklep posiada i wybieram z nich ktory mi sie najbardziej podoba. W czyms takim to kota bym mogla trzymac a nie dziecko. Tani złom!!!

Gość ja mam ten wózek
i niestety sie nie sprawdza.Moja kolezanka ma Maxi Cosi i bardzo sobie go chwali,tez mieszka na wsi koło lasu i mówi ze wózek prowadzi sie praktycznie sam.Zreszta mogę sama potwierdzic że jest dobry,ale ta cena!!!:(

Gość katerina888888
Polecam wycieczke do ToysRUs - duzy wybór akcesoriów dla dzieci!

lilith w tej cenie roana kupisz (bez spacerówki może nawet ciut taniej) ale fakt... nie jest polski. A czemu właściwie musi być polski? Bo ja natrafiłam np na taki jeszcze: http://allegro.pl/skorzana-ekskluzywna-babyactive-ballerina-2012-i2937598070.html - pierwszy wózek miałam tej firmy. Inny zupełnie jeśli chodzi o model ale jakość była świetna Ogólnie na allegro na wózkach głębokich jest cała masa podobnych i znacznie tańszych

Gość enkuttttyhneivsyu
O BOZE ALE KAJAK :D

Gość te wózki wyglądają
mocarnie i odstraszająco. Autorko jedz do jakiegoś sklepu z wózkami i je przetestuj , popchaj, podnoś, złóż i pogadamy czy dalej będziesz chętna na tę tępe ogromy bo jak na razie to zachwycasz się wirtualnie a rzeczywistość może być brutalna

@te wózki wyglądają - polecam czytanie ze zrozumieniem, oglądałam i testowałam różne wózki w sklepie - chcę solidny mocny, ciężki wózek na dużych kołach a nie jakieś fiku miku :-)

Gość kuuuuuzzzzwa
posty wcina jjjjjeeeeebbbnnna kafe

Gość narnia30
taki wozek autorko ma moja siostra-dramat i tyle, dramat na kolkach po 2 miesiacach poprosila mnie o moj uzywany xlander po dwójce dzieci-i do teraz nie moze pojac dlaczego zdecydowala sie kupic takiego wielkiego i niezgrabnego klunkra jak royal:O

Gość gcsa
o jej podwozie 11,5kg gondola 5,1 kg razem 16,6 kg !! koszmar! siedzisko 6,2 kg to 17,7kg o matko ! i waga dziecka .... trza mieć fisiu zeby kupić takie cos

mama 6latki - a ta ballerina polska jest? a taki mam sentyment, ze jak coś mogę mieć z polskiej firmy, to wolę wspierać nasze :-) też się nad nią zastanawiałam jak przeglądałąm allegro, ale akurat jej nie było w sklepie, w którym byłam.