Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość piersiowa mala

jak usypiać piersiowe dziecko

Polecane posty

Gość piersiowa mala

Moje dziecko ma 6 miesięcy i w ciągu dnia zasypia tylko przy cycu. Jak ją tego odzwyczaić? Wieczorem cyc może być, bo jestem w domu, ale w dzień chciałabym też czasem gdzieś wyjść, ale mała nie zaśnie bez cyca.

Gość hela09
moj ma 2 miesiace i dawno w dzien nie zasypia przy piersi. W nocy tak. Ale czemu tak sie dzieje to nie wiem. W dzien trzeba go albo nosic, albo w bujawce zasypia. Moze bujawka?

Gość piersiowa mala
bujaczek nie działa... Z bujaczka się wyrywa do siadania i nie chce w nim spać

Gość MamaMani
Ja usypiałam w wózku, smoczek do buzi, na oczy pieluszka tetrowa, żeby otoczenie nie rozpraszało, no i kołysałam albo jeździłam wózkiem w tył i przód. Działało świetnie:)

Gość Podobnie
A smoczek? Tak czy inaczej na pewno oduczanie nie będzie łatwe. Nie dajesz piersi i już, usypiasz na rękach czy jak tam sobie wymyślisz, ważne żebyś stworzyła nowy rytuał zasypiania i usypiała od zawsze tak samo. Możesz zawinąć w kocyk, zaśpiewać kołysanke. Na początku będzie pakać i domagać się piersi bo tylko tak umie zasypiam, ale po kilku dniach nauczy się nowego sposobu.

ja dawalam jesc po obudzeniu, a nie przed snem. zasypiali normalnie w lozeczku albo wozku (starszy jak byl malenki to w wozku, bo starsznie ulewal i musialam miec go na oku, nie bujalam po prostu zasypial w stojacej gondoli). kladlam, dawalam smoczka, buzi, pieluszke na czolo i tak zasypiali.

Miałam ten sam problem, zwłaszcza, że przy próbie przeniesienia z łóżka do łóżeczka po zaśnięciu była wielka afera i było po spaniu. Zaczęłam po prostu układać dziecko do łóżeczka kiedy widziałam że było zmęczone, dawałam smoczek, przykrywałam lekko policzki tetrą i wychodziłam z pokoju. I tak już trzeci miesiąc sie udaje. Na początku były płacz, protesty, walka- zaglądałam co jakiś czas żeby pogłaskać i uspokoić, a teraz zasypia sama w ciągu 5 minut. Ma mniej więcej stałe godziny drzemek, jak dobrze zaśnie zabieram tetrę i smoczek.