Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamusia Michasia

dieta 7miesiecznego dziecka

Polecane posty

Gość mamusia Michasia

Witam zastanawiam sie ile jakich posilkow powinno jesc 7miesieczne dziecko. Nie chce zeby malemu zabraklo jakis witamin itd a mleczka niestety pije tylko 2 razy 150 ml Moze ktos doradzi jak jego menu powinno wygladac tak aby niczego nei brakowalo

Gość mamusia Michasia
dodam, że Michaś wpierrdolił wczoraj całą michę bigosu

Gość powinien
pić dużo piwa, żeby mieć odpowiednią ilość witamin z grupy B w organiźmie

Gość tatuś Michasia
tatusia mu brakuje

Gość dupa Biskupa
jak można 7 miesięczne dziecko karmić sztucznymi odźywkami? pokarm stracilas przez swińską grypę czy jak?

Gość mamusia Michasia
on chodzi nakurwiony przez całą dobę

Gość mamusia Michasia
Aposilki malego wygladaja mniej wiecej tak : 7-8 rano 150 ml mm 9.30 kisielek, parowka lub jaja na parze 12 obiadek kolo 250 ml cala taka miseczke dla dzieci (jak sama robie to zazwyczaj maarchew ,pietruszka,seler,brokula ziemniaczek/ryz/makaron + jakies miesko ale nie zawsze ) 15 parowka , chlebek z maselkiem , jogurcik lub jakies owoce ( np jablko,banan,maliny, jagody,gruszka,jezyny) 18 budyn z owocami , czasami jak sie uda kaszka z mm lub znow jakies owoce z kaszka ryzowa znow cala miseczka 19.30 150 ml mm Wiem,ze zaraz znajda sie amtki ktore za niektore rzeczy ktore podaje mnie zjada,ale ciezko jest takiemu maluchowi wymyslec 4 posilki bezmleczne i jakos musze sobie radzic. Poza tym czasami zmieniam posilki,ale wyglada to mniej wiecej tak

Gość mamusia Michasia
heh juz sie zaczely podszywy ... ludzie bardziej inteligentni rozroznia moje wypowiedzi od wypowiedzi podszywaczy

Karmię piersią i mm na wieczór: ok 7 pierś 9- miseczka sinlacu 11 pierś 12 30 obiadek tj słoiczek lub zupka która jej ugotuję robię na zmianę 13 30 deser zwykle potarte jabłuszko, banan lub inny owoc , kiesiel lub budyń 16 pierś 19 kaszka mleczno owocowa 21 30 pierś plus jakieś 180mm . W dzień wcina jakieś chrupki czasem biszkopta. W życiu bym takiemu maluchowi parówki nie dała. Druga sprawa że nie ma jeszcze zębów wiec nie mogę szaleć.

Kurna jakoś dużo tych posiłków u waszych maluchów. Mam wrażenie, że głodzę swojego ;-/ Autorko a słyszałaś o schematach żywieniowych? Nikt nie każdy się ich sztywno trzymać ale coś koło tego warto by stosować.

Gość mamusia Michasia
moj ma 3 zeby no i 3 juz wyrzniete no i jest duzym chlopcem prawie 80cm no i 11 kg, a parowke ugniatam widelcem , no i paarowki z szynki 93% miesa, brakuje mi pomyslow co moge mu podac , tez czasami dostaje jakiegos biszkopcika i abrdzo dobrze sobie z nimi radzi

Gość mamusia Michasia
no tak tylko posilki mojego dziecka musza byc bezmleczne bo nie ruszy i moze ktos ma jakies inne pomysly co moge mu podawac

To bardzo duży: Moja ma prawie 70 cm ale ledwo 7.5 kg. A wcina non stop coś:P ciągle tylko łapki wyciąga.

Gość mamusia Michasia
no duzy a urodzil sie zaledwie 2,700 i 53 cm a od kiedy skonczyl 3 msc caly czas powyzej 97 centyla

Gość mamusia Michasia
7.350 wazyl jak skonczyl 3 msc i mial 67cm

Wg mnie przekarmiasz go. Rozmawiałaś z pediatrą o jego diecie? Bo parówki czy jajko to nie jest jedzenie dla dziecka w tym wieku.

Duży ten twój Michaś i ciężki. Moze warto tą parówkę zastąpić jakąś dobrą wędliną? Albo cały ten posiłek kaszą zbożową a ten posiłek o 15 zrobić 2 daniem? Np. Jakieś miesko + jarzyna + ryż kasza albo ziemniak?

Gość mamusia Michasia
pediatra wie ile je i jak czesto i nie widzi w tym problemu zarowno polski pediatra jak i ten w miejscu naszego zamieszkania (mieszkamy w szwecji) twierdza ze jezeli tyle potrzebuje trzeba tyle dac, zreszta je nie liczac mleka co 3 godziny wiec prawidlowo a zreszta mu sie nie da dac powiedzmy 150ml obiadu bo by sie zaplakal , nawet po sloiczku 190ml potrafi urzadzic taki armagedon ze szybko sie zastanawiam co mu jeszcze dac

Może zamiast czegoś konkretnego podawać mu wodę lub rozwodniony sok?

Gość mamusia Michasia
dobra wedlina, ale tez nie wiadomo ile tam naprawde jest miesa... Chodzilam po sklepach i szukalam czegos z jak najwieksza zawartoscia meisa i parowki sokolow maja 93% szynki wiec uznalam ze chyba sa najlepsze

Gość mamusia Michasia
wody nie wypije ewentualnie sok badz herbatke i nie zastapi mu to zadnego posilku , od malego z tym walczylam i nie da rady od malego byl lakomczuch i jadl nawet 8-9 porcji mleka i probowalam go oszukac herbatka i nic nie dawalo

No to kup kawałek mięsa i upiecz/ugotuj. Nie jestem jakimś wrogiem parówek, ale uważam ze 7 miesieczne dziecko powinno jesc cos innego.

Gość nilla20
8-mm 11-kasza kukurydziana lub kaszka mleczno-ryżowa 14-obiad 17-mm 20-kasza lub mleko Między posiłkami jakiś chrupek kukurydziany bądź owoc np. jabłko z bananem Tak bym Ci proponowała

Gość mamusia Michasia
no moze masz razcje ni pomyslalam zeby samej ugotowac jakas np szynke

Gość mamusia Michasia
ale o to chodzi ze dziecko nie ruszy w ciagu dnia mleka jedynie rano i wieczorem w ciagu dnia nie ma mowy nawet. A kaszki mleczne tak samo co 3 dzien moze zje

Gość nilla20
więcej warzyw na parze jemu dawaj.

Gość nilla20
to np kasze kukurydzaną mu daj, ugotowana na wodzie

Gość tak to cos strasznego
jajka na parze ta cos strasznego - a wy an czym sie wychowaliscie ? na jajach na parze , na krowim mleku ktore teraz jest tak zabraniane przez pediatrow i jakos zyjecie... co za paranoja kiedys to wlasnie bylo normalne zywienie chlebek z pasztetem, mleko krowie , jaja na parze , parowka a teraz nic nie wolno dziecku podac bo wielki bunt - a jak dziecko nie chce mleka modyfikowanego to najlepiej na samych warzywach nic innego przeciez nie moze heh zal mi tych "matek polek " ktore tak dbaja o swoje dzieci i nic im nie daja