Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość strapiona

Jak bede wygladac po porodzie?

Polecane posty

Gość strapiona

Zastanawiam się jak wygląda się pierwsze tydz. mies. po porodzie za 3 tygodnie mam urodzić pierwsze dziecko;) i zastanawiam się jak bede wygladać? W ciązy jak narazie przytylam 13kg przed porodem waga pokazywala 55kg. Nigdy nie mialam brzucha tylu top model wiec to mnie nie martwi tylko jak bedzie ze skórą na brzuchu i biodrach? Prosze o odpowiedz kogoś kto ma to za soba;)

Gość strapiona
pewnie będę wyglądać, jak popierrdolona :)

Gość powinien
jakby ci grantat w cipsku ekplodował, tak będziesz wyglądała.

Gość PodobnieI
Moja koleżanka godzinę po porodzie weszła pod prysznic i wyła tak głośno że położna przyleciała bo myślała że coś się stało a ona poryczała się na widok brzucha. Nikt jej nie uprzedził że zobaczy taki flaczek. Ja miałam brzuch jakbym w ogóle nie urodziła. Różnie to bywa.

Gość kredytowa
ja jebie ale masz problem

Gość na tym forum
takich pytań nie stawiaj, bo tutaj wszystkie - jak jedna - po ciąży są bardziej jędrne, szczuplejsze i ciaśniejsze w pochwie niż przed porodem. A tak z życia... to masz duże szanse żeby mieć obwisłą, galaretowatą skórę na brzuchu, szersze biodra i rozstępy na nich. Tak wygląda większość rozpłodówek.

Gość strapiona
Podszywanie się pod kogoś nie jest chyba normalne? Moze powinnes/as zglosic sie do lekarza specjalisty?

Gość fhthvgft
ja sie martwilam czy sobie z dzieckiem poradze przeciez to takie malutkie a ty sie o swój wygląd martwisz

Gość na tym forum
"Ja miałam brzuch jakbym w ogóle nie urodziła." - o prosze, już się zaczęło :D Zawsze to te mityczne KOLEŻAMKI i ZNAJOME to są rozlazłe rozklapiochy z worem zamiast brzucha, a one wszystkie tutaj - to jakby w ogole nie rodziły. Standard :D

Gość strapiona
Nie mam kogo o to zapytać liczylam na normalna odpowiedz kogos kto ma to za soba jednak chyba to nie to miejsce.

Gość strapiona
Nie martwie sie o wyglad, po prostu ciekawi mnie jak to bedzie wygladac.

Gość lululululululuuuuuuu
no przez pare dni bedziesz nadal miala brzuch jak w ciazy, wiec sie nie zdziw;) ja jestem po 2 porodach i powiem szczerze, ze moje cialo kompletnie nic sie nie zmienilo. ale to wszytsko zalezy od skory, od tego czy masz rozstepy itp. ale skoro bylas przed ciaza szczupla, to pewnie tez szybko wrocisz do poprzedniej sylwetki.

Gość wiaderko
Wiesz ale masz problem !!!!!!!!!! ile masz lat 16 czy 17 ????? Nie martw sie tym czy dziecko bedzie zdrowe - nie trzeba, czy poród przebiegnie prawidłowo- tez nie !!! ale najwazniejsze jak to bedzie z brzuchem !!!!!!!!!!! kurwa mac co za przysła matka!!!!!!!!!

Gość na tym forum
"ja jestem po 2 porodach i powiem szczerze, ze moje cialo kompletnie nic sie nie zmienilo" - kolejna :D

Gość strapiona
Rozstepów nie mam, tylko zastanawiam sie jak ta napieta skóra sie "zejdzie". Lekarz twierdzi ze wage naberalam ksiazkowa i nie powinnam miec problemu z kilogramami zreszta jakby kilka zostalo tu i tam nie martwila bym sie:P. Zastanawiam sie tylko czy nie bede miec takiego "fartuszka" zamiast brzucha.

zależy od Twoich genów, wagi itd. Jak ja wyglądałam po pordzie ? między nogami masakra, po krwotoku i milione szwów wew i zew, takze tam nie zaglądałam bardzo dlugo bo czulam, ze spuchniete jest wszystko. Pozostala mi blizna po nacieciu i w tym miejscu ubytek skóry ( chyba xle zostałam zszyta), ogolne obnizenie miesni intymnych. Nie wyglądam tam tak jak kiedys, to najwiekszy minus porodu. Brzuch- maly flaczek, taki bez zycia, bez mięsni, wiszaca skrora która się wchłonęła po jakims czasie. Rozspepów ani jednego, za to cellulit na udach i tyłku najgorszego stopnia. Do dzisiaj sie tego nie pozbylam. Piersi zawsze mialam male i takie pozostaly, chociaz po zaniku pokarmu wydawaly sie puste w srodku.Pozniej to rowniez sie wyrównalo, za to brodawki pozostaly mi duze, brzydkie. Aha na plusie 7 kg, ktorych sie nie pozbylam. Nie wygladam tak samo jak przed porodem i ciąża, ale głownie z lenistwa Prawodpodobnie po prodzie będziesz obołala, z wielkimi , prawie eksplodujacymi piersiami ALE Twoj noworodek sprawi, ze nie bedziesz jakiś czas zwraca uwagi na swój wygląd ;)

Gość strapiona
Wiem, że biedzie zdrowe jestem w ciaglym kontakcie z lekarzem. Lat mam 25 i nie jestem chora kobieta jak widze tu wiekszosc "boze bede miec dziecko jezuuuu co ja zrobie " trzeba miec odrobine pewnosci siebie, entuzjazmu do zycia i cieszyc sie z tego ze bedzie sie miec dziecko a nie caly czas zamartwiac i popadac w psychoze jakas czy depresje bo nie dam sobie rady.

Gość do na tym forum
A ty co, nie mozesz zniesc tego ze tylko ty wygladasz jak stare obwisniete babsko? Mnostwo kobiet wyglada po ciazy tak samo, wiec nie przesadzaj!!! A nawet jesli dziewczyny wygladaja odrobine inaczej niz przed ciaza, byc moze same nie zauwazaja tych drobnych roznic! Moze podobaja sie sobie? Nie wpadlas na to? No tak, bo ty tak zawistna zazdrosnico nie potrafisz sie sama sobie podobac!!! Wyluzuj laska, bo ci zylka peknie! A le jesli cie tak nosi to lepiej pochwal sie jaka to masz rozlazla dupe!

Gość gEGANIE HA HA
DO TEGO CYCKI JAK DWA WORY

Gość strapiona
Avent dziekuje przywrocilas mi wiade w kobiety szczesliwe:)

Gość jsjss
Dobra rada,idz pod prysznic jak najpozniej,nie lataj po korytarzu dla szpanu jak to sie dobrze czujesz,les,lez,lez w lozku i wietrz krocze.Ja sie naczytalam tych popierdolonych lasek co zaraz po porodzie biegaly i krocze nie chcialo mi sie goic.I CWICZ MIESNIE KEGLA!!!!!

Gość jsjss
tzn popierdolonych lasek z kafe

Dużo zależy jaki będziesz mieć poród: Zaraz po wiadomo, miejsca intymne obolałe i opuchnięte. Ale jak będziesz odpoczywać , dużo wietrzyć i dbać to szybko wrócą do normy. Brzuch: zaraz po wygląda się jak w 5/6 miesiącu;-) ale powoli się wciągnie. Co do rozstępów to że nie było w ciąży nie znaczy że się nie pojawią bo mnie się pokazały tydzień po . Minęło ponad pół roku i prawie cały brzuch wrócił do normy, rozstępy zbladły. Co do życia intymnego to różnicy nie widzę.

zalezy. jedna wyglada ladnie, a druga okropnie :P jak wygladalam ja? po 1 porodzie nawet nie wiem, nie widzialam sie w lustrze :P po drugim bylam opuchnieta, zmeczona, szara cera, podkrazone oczy, rozczochrane wlosy, jak poszlam do lazienki zobaczylam swoj brzuch - wielki, jakby caly czas bylo w nim dziecko, tylko wisial jeszcze nizej, taki gigantyczny na wpol wypelniony balon. miedzy nogi nie patrzylam, nie mialam potrzeby :P po 2-3 dniach zerknelam, opuchniete i czerwone wszystko, ale bez tragedii juz :) potem brzuch zaczal sie zmniejszac, zaczal jeszcze bardziej wisiec. mialam giganta w ciazy wiec skora bardzo sie rozciagnela, wiem ze tylko skalpel pomoze mi jej nadmiar zredukowac. ale co tam :P nie mam juz 16 lat, jestem matka 2 dzieci, dla swojego meza jestem najpiekniejsza, a dla siebie? mala korekta brzucha (na razie walka z tluszczykiem, o skore zaczne sie martwic potem, bo jeszcze planujemy dziecko), zgubienie jeszcze kilku kg, i tez bede sie sobie podobac :)

Gość na tym forum
do na tym forum < a ty co się pultasz pokrako ? :D Jesteś jedną z tych co lubią sobie wmawiać, że po porodzie jesteś ciaśniejsza w kroku niż dziewica, a ciało masz jak nastolatka ? :D Śmieszne jesteście, że sie tak oszukujecie.

Wszystko zależy od tego jakie masz ciało i skórę... Ja zawsze miałam płaski brzuch i teraz jestem ponad 2 mce po porodzie i też taki jest... dodam że miałam cc. Ogólnie to tydzień po porodzie było już w miarę, ale tak na prawdę ładnie zaczęłąm wyglądać jakiś miesiąc po porodzie ;) Także nie martw się :) Nie przytyłaś dużo także powinno być ok:) Powodzenia!

Gość EFGARH
Cześć zazdrośnice. Znam mnóstwo kobiet wygladających świetnie po porodzie, oczywiście warunek, że i przed porodem wyglądało się dobrze. Jedyna zmiana jaką zaobserwowałam po powrocie ze szpitala, to blizna po cc i monstrulane piersi wielkie, twarde jakby mi grapefruity wszczepili. Oczywiscie jak minął nawał mleczny, wszystko wróciło do normy, żeby nie było tak kolorowo, prócz wyciągnietych brodawek, które do tej pory sterczą jak głupie i o miękkim biustonoszu moge zapomnieć:(. A tak ciężko znależć lekko usztywniany stanik ale nie push up. Przyznam się, że od porodu rośnie mi kilkanaście czarnych włosów na brzuchu, które musze regularnie depilować. Więcej grzechów nie pamiętam, żadnych rozstepów, cellulitu, cipka b.z,