Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xdacoascfesafce

trudne charaktery

Polecane posty

Gość xdacoascfesafce

Witam. Jestem studentka ekonomii. dostaliśmy za zadanie napisać teksty przekonujące dwie osoby o różnych charakterach do jakiejs czynności. Np. dwie skrajne charaktery: choleryk i flegmatyk. Nie oczekuję, że ktoś zrobi to za mnie oczywiście ale może ktoś ma jakiś pomysł na to? będę wdzięczna za jakieś wskazówki. Pozdrawiam

Gość bo ja wiem.......
flegmatykowi powinnas bardzo drobiazgowo wytlumaczyc, co i w jaki sposob mialby zrobic - taka osoba nie ma w zwyczaju podejmowac pochopnych decyzji, dlatego musi dostac wyczerpujacy zestaw danych do analizy twojej prosby... jesli uzna, ze faktycznie przydaloby sie, aby wykonal jakas czynnosc, to ja wykona xxxxx cholerykowi natomiast nalezy przedstawic dana czynnosc w takim swietle, aby stanowila ona dla niego wyzwanie - nie trzeba tlumaczyc co i jak, bo i tak zrobi po swojemu:classic_cool: moznaby rowniez opisac jak bardzo bedziesz wdzieczna, jesli zrobi to specjalnie dla ciebie, a nawet obiecac jakas nagrode po wykonaniu zadania xxxxx ja tak to widze, ale moze ktos ma inne pomysl ;)

Gość xdacoascfesafce
Dzięki. Na pewno wezmę to pod uwagę. Ale może jakiś konkretny pomysł miałby na temat tej rozmowy? Myślalam o tym zeby flegmatyka namowic moze na wakacje? Tylko jakie argumenty?? ;/

Gość lepiej rzuć studia
znajdź faceta, zróbcie dziecko i zostań kurą domową a nie się będziesz bawić w spełnianie siebie 🖐️

Gość bo ja wiem.......
eee tam wakacje🖐️ ja bym poprosila o jakas przysluge np. "skocz po piwo" :D

Gość bo ja wiem.......
ps. mozna wiedziec na jakimze to przedmiocie daja takie przyjemne zadanka ?

Gość xdacoascfesafce
?

Gość xdacoascfesafce
Na negocjacjach. Przyjemne?? Więc może jakiś pomysł?? :)

Gość bo ja wiem.......
.

Gość bo ja wiem.......
chcesz jeszcze coś innego ? no to "chodź ze mną na studniówkę" "pożycz mi auto na weekend" ewentualnie "pomóż mi się dostać na cmentarz komunalny o północy" "dziabnij se tatuaż z wizerunkiem Adama Małysza w locie" argumentów Ci nie będę wymyślać , no bez przesady :classic_cool:

Gość xdacoascfesafce
To może chociaż argumenty na pójście na studniówkę dla flegmatyka?? bo dla choleryka o wiele łatwiej :) poszłam na ekonomię bo jestem ścisłowcem, wole rozwiazywac zadania niz jakies teksty pisac ;/ W swoim życiu dwa razy napisałam wypracowania sama.. na maturze i probnej :) i niezle sie przy tym napociłam :) Proszę, jak masz jakiś pomysł to pomóż..