Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hhhyyyyyy

czy przerwy dobrze działają na związek?

Polecane posty

Gość hhhyyyyyy

hej jestem z moim chlopakiem już dosyć dlugo. naszym problemem jest to że często się kłócimy.. myślę że nadszedl czas na taką małą przerwę.. jeśli nie będziemy się spotykać przez jakis czas np. miesiąc to może zatęsknimy i docenimy co mamy.. a Wy robiliście takie przerwy w swoich związkach? jakie mialo to skutki?

Dla mnie takie przerwy, to uciekanie od problemów, a nie rozwiązywanie ich. Może warto byłoby się zastanowić i porozmawiać na temat tego, czemu się kłócicie. Lepiej znaleźć przyczynę i próbować ją zwalczać, no chyba, że dojdziecie do wniosku, że różnice w charakterze uniemożliwiają Wam wspólne życie.

Gość no i co z tego że tak
popieram tezę AgentaT

Dla mnie przerwa w związku to po prostu pozwolenie na zdradę: poruchaj sobie na boku i wróć. Przerwy cechują związki niedojrzałe i najczęściej skazane na porażkę. Problemy rozwiązuje się od razu, a nie uciekając od siebie.

Gość stancyja23
jak potrzebujecie "przerwy", to znaczy, że związek zmierza donikąd. a konsekwencją przerwy jest zazwyczaj rozstanie

Gość hhhyyyyyy
ale dlaczego tak uważacie? ja z moim chlopakiem widujemy się codziennie i może taka przerwa jest potrzebna żebyśmy zatęsknili? np tak przez miesięc się nie spotykać ale pisać ze sobą raz na jaiś czas rozmawiać przez tel..