Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie umiem gotowac

Jak mezczyzni zapatruja sie na kobiety, ktore nie umieja gotowac i nie lubia ??

Polecane posty

do żurku majeranek obowiązkowo :) nie zapomnij też o czosnku i możesz dodać też trochę pieprzu ziołowego, fajnie podkreśla smak. no i normalny czarny pieprz, świeżo mielony. a do mielonych możesz dodać suszonej natki pietruszki - będzie pycha :)

@zaba: ok, zapisalem wskazowki i dziekuje:) Na czym gotujesz zurek? Na samej kielbasie czy tez dodatkwo np na zeberku?

Gość Zuzanna Amelia & 22
Zaba lubi gotowac. ... A moze zaloz wlasna restauracje ?

a to różnie, zależy co mam pod ręką. ale najlepszy wychodzi mi jak jest wywar właśnie na jakimś mięsku , np. schabie z kością. ­ ze wstydem muszę natomiast przyznać, że nigdy nie robiłam sama zakwasu z mąki żytniej i kupowałam gotowy w butelce. ale tu chyba w sumie nie ma wielkiej różnicy, zakwas to zakwas. ale kiedyś zrobię swój :)

Gość Zuzanna Amelia & 22
Zaba - To jak juz zrobisz ten zakwas sama to podaj przepis. Moze i ja sprobuje.

A co z jajkiem na twardo? To dopiero na talez nie? A ziemniaki osobno bo sie nie ugotuja w zakwasie?

nie wiem, kilka dodaj, ja robię na oko :P a włoszczyznę to ja jeszcze surową najczęściej ucieram na tarce na grubych oczkach i nigdzie jej nie wyciągam :) ­ warzywa mają być w zupie, żeby było zdrowo i kolorowo.

i czy obierasz od lewej? czy od prawej?:P

aaa, zapomniałabym. na początku dodaję jeszcze pokrojoną i przesmażoną na złoto jedną sporą cebulę. ­ żurek tradycyjnie robi się na wywarze i nie ma w nim włoszczyzny, ale ja wolę mieć ją w zupie i koniec :P

Myślę, że dla mężczyzn nie ma to żadnego znaczenia ;) I w zasadzie nie wierzę jeśli ktoś twierdzi, że nie umie gotować. To nic trudnego, wystarczy przepis. Zazwyczaj po prostu się nie chce.

@:*: akurat dla facetow ma to duze znaczenie, ale widze, ze juz dzis w drugim temacie jako kobieta wiesz lepiej co mysla faceci;) Zeby uprzedzic Twoja odpowiedz, ze Twoje mowisz na podstawie wlasnych obserwacji, odpowiadam: prawie kazdego mojego kumpla zona potrafi swietnie gotowac;)

ok, już się o ciebie martwiłam :classic_cool: ­ jednak większość współczesnych kobiet niewiele wie o gotowaniu. w sumie żadna z moich przyjaciółek czy koleżanek nie podziela mojej sympatii do tego zajęcia. nie wiem, czemu.

Nigdy nie chciało mi się wysilać dla facetów i dla nich gotować. Jakoś im to nie przeszkadzało w oświadczaniu się ;) I poza tym to forum kobiece. Kto ma odpowiadać? Nieliczni faceci w tym większość prawiczków którzy o relacjach damsko męskich nie wiedzą nic? :P Piszesz, że większość kobiet Twoich kumpli dobrze gotuje. Jest to jedna z najłatwiejszych spraw pod słońcem więc to żaden wyczyn. Wszystko zależy od chęci.

@zaba: to wynika z wychowania, gdzie kobietom niejako "nakazuje" sie, ze powinny robic tego rodzaju rzeczy, a nikt nie lubi robic tego, do czego ktos go przymusza. Tak samo u mnie wiele znajomych nie potrafi zrobic nawet przyslowiowego schabowego, ale na szczescie pozniej jak zakladaja rodziny czy zwiazuja sie z kims, to chociaz staraja sie nauczyc tego i owego. Ja nie mowie, zeby robic takie numery i miec takie zdolnosci jak Ty zaba, tylko o zwyczajnym prowadzeniu domu, bo przeciez jesc trzeba;)

@:*: ok, jak juz napisalem wyzej: wiekszosc zon moich kumpli potrafi swietnie gotowac i zgadzam sie, ze gotowanie na poziomie sredniozaawansowanym, to zaden wyczyn, dlatego dziwie sie, ze mozna "nie umiec" gotowac.

Gość ktos cos i kogos myli
chyba nie ma takiej która nie potrafi gotowac

grunt to dobry przykład w domu :P moi oboje rodzice gotowali i uważałam to za coś naturalnego. sama zaczęłam eksperymentować z potrzeby własnej ;) ­ ja tam nie uważam się za fachowca, ale na pewno mam dużo dobrych chęci, a to podstawa. i mam chyba złote ręce, bo cokolwiek robię pierwszy raz i nawet bez przepisu - wychodzi :D