Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zielona wiosnaaa

druga ciaza taka sama....?

Polecane posty

Gość zielona wiosnaaa

Chcialabym miec 2 dziecko, ale boje sie kolejnej ciazy. W pierwszej ciazy ciagle bylo "cos" - na poczatku krwiak i szpital, od 20 tyg przedwczesne skurcze szpital i leki, krotka szyjka i pessar, pod koniec wysokie cisnienie (to juz chyba przez ten stres). Na szczescie urodzilam zdrowa, cudowna dziewczynke w 38 tc, wszystko dobrze sie skonczylo. Czy mam szanse ze druga ciaza bedzie spokojniejsza, bez yych wszystkich komplikacji czy juz jestem skazana na krotka szyjke i skurcze?

każda ciąża inna. Ja pierwsza miałam bardziej niz idealną, druga... ekhm... natomiast sąsiadka pierwszą miała przerypaną (szpital i inne atrakcje) równo a drugą miała spokojniejszą. Leżała sporo itd. ale to były bliźnięta i w sumie ta ciąża była dużo lżejsza niż pierwsza

Gość lekarza się spytaj
a nie kafeterii........co ty sobie wyobrażasz? nie ma reguły jedne pierwszą ciaże mają fatalną drugą książkową inne książkową pierwszą inne dwie mają fatalne. Ale jak wychodzisz z założenia ze druga będzie taka jak pierwsza to po co w ogolę o ciazy myslisz tym bardziej ze jestes już o kilka lat starsza

Gość zielona wiosnaaa
Ah ta kafe. Zawsze znajdzie sie ktos "mily". Jak Cie rak temat zbulwersowal to nie odpowiadaj. Jasne, ze mozna zapytac lekarza i to zrobie, ale nie oburzaj sie, ze chce poznac zdanie innyxh kobiet, ktore byly w wiecej niz 1 ciazy i maja jakies doswiadczenie. Mama 6larki - dzieki Przepraszam za literowki ale pisze z tel.

Trudno mi mówić o różnicach w ciąży pod względem komplikacji, bo pierwszą miałam niemal książkową a teraz już połowa drugiej minęła i też jest wszystko ok. Natomiast pod innymi względami obie ciąże kompletnie inne. W pierwszej zaczęłam tyć już od pierwszych tygodni, nie miałam wymiotów ani mdłości, brzuch wyskoczył od razu tzn. po I trymestrze musiałam już nosić spodnie ciążowe. Brzuch był rozlazły na boki i miałam ochotę na domowe obiady (kotlety, pulpety, zupy, ziemniaki, buraczki itd.) i słodycze - urodziła się dziewczynka. W obecnej ciąży ma być chłopiec i... połowa ciąży minęła a ja dopiero mam tylko kilka kilo więcej, na początku miałam co prawda grypę żołądkową, więc może to też i przez to, ale wymiotowałam i prawie nie jadłam przez tydzień, więc po I trymestrze miałam wagę na minusie :P Brzuch mam bardziej wysunięty do przodu jak piłeczka, spodnie ciążowe noszę może drugi miesiąc dopiero. I nie mam ochoty na słodkie, raczej ciągnie mnie do nabiału :) Tak więc jeśli chodzi o inne czynniki niż komplikacje ciążowe to każda ciąża jest inna :)

Każda ciąża zupełnie inna. W pierwszej nawet nie wiedziałabym, że jestem w ciąży, żeby nie rosnący brzuch. Czułam się rewelacyjnie, miałam gładziutką cerę, zero nudności, wymiotów, zgagi. A teraz... a matko boska... za jakie grzechy ;p

Gość każda jest inna
Każda ciąża jest inna, w pierwszej dużo musiałam leżeć i miałam pessar, w drugiej wszystko było ok, choć pod koniec 7 miesiąca złapały mnie bóle kości łonowej i ciężko mi było chodzić, teraz w trzeciej dopiero 7 miesiąc, a ja czuję się bardzo zmęczona, brzuch się stawia, ale jestem 10 lat starsza niż jak byłam w 1 ciąży, zobaczymy jak będzie dalej. Powodzenia.

Pierwsza ciaza u mnie idealna :) brak nudnosci , super sie czułam , biegłam na uczelnie , żyłam pełnia życia ... To było 9 lat temu :) a teraz ... 3 tydzień z domu nie wychodzę , mdlosci mnie wykanczaja , brak sił i energii oraz kompletne oslabienie :( do tego nerwy ... Z tej bezsilności :/ dzien w dzien becze ... Zamiast sie cieszyć dla mnie to jakiś koszmar :(

Gość zielona wiosnaaa
Widocznie bardzo sie nudzisz - a Ty masz czas na odp i glupie bezpodstawne wnioski? Juz oceniasz kogos w taki sposob po pezeczytaniu dwoch krotkich wpisow? Milego wieczorku Pozostale dziewczyny dziekuje za odpowiedzi