Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zszokowannyy ojciecc

Córcia ma inną grupę krwii niż ja i żona - czy to możliwe?

Polecane posty

Gość zygaaaaaaaaaaaaa
czy wy nie widzicie a i ab moze dac tylko a b lub ab

Gość Myrnin
Ktos napisał,że normalnie nie bada sie grupy krwi dziecka -_-' Grupe krwi dziecka bada sie od razu po porodzie i zostaje to wpisane do książeczki zdrowia dziecka... Bywa czasami tak,że grupa krwi niemowlęcia zmienia się po pewnym czasie,ale w granicach możliwości krzyżówki,tak więc jeżeli u rodziców występuje grupa krwi AB i A to możliwości są tylko takie : A,B lub AB. W przeciwnym razie podczas ciąży wystapił by konflikt serologiczny i organizm twojej żony potraktował by płód jako intruza i nastapiło by poronienie.

przede wszystkim większość tutaj wypowiadających nie ma pojęcia o genetyce. NIE DA się stwierdzić grupy krwi znając krew rodziców, można ją tylko wykluczyć.

Ludzie dajcie spokój z tymi prowo. Napisałem tu bo najłatwiej i najszybciej się dodaje i zakłada nowy temat! Na dzisiaj jestem umówiony z lekarzem na wizytę. Całą noc siedziałem w necie... Z tego co wyczytałem to nie jest to możliwe :( ale dużo ludzi na forach pisało że jest. Sam już nie wiem!!!!

Słuchajcie właśnie sprawdziłem żona ma B, a nie AB jak wczesniej pisałem czyli jest ok>?

powiedz jakie grupy krwi masz Ty, dziecko i żona.

jesli Ty masz A a ona B to jest taka mozliwosc jak sie nie myle....

Gość to ja.....
aha to w takim przypadku jest wporzadku. Straszysz tylko hehe:)

Jeżeli Ty masz A,żona B o dziecko może miećgrupę krwi: 0, A,B lub AB

tata mojego dziecka ma jakas dziwna grupe krwi - A1B rh+, ja Brh- a syn Brh +, wiec tu bylo ryzyko konfliktu, podkreslam- ryzyko

Gość follollł
Dziedziczenie grup krwi układu AB0 Rodzic Rodzic 0 A B AB 0 0 0 lub A 0 lub B A lub B A 0 lub A 0 lub A 0, A, B lub AB A, B lub AB B 0 lub B 0, A, B lub AB 0 lub B A, B lub AB AB A lub B A, B lub AB A, B lub AB A, B lub AB Dziedziczenie grup krwi układu Rh Rodzic Rodzic DD (Rh+) Dd (Rh+) dd (Rh) DD (Rh+) DD (Rh+) DD lub Dd (Rh+) Dd (Rh+) Dd (Rh+) DD lub Dd (Rh+) DD lub Dd (Rh+) lub dd (Rh) Dd (Rh+) lub dd (Rh) dd (Rh) Dd (Rh+) Dd (Rh+) lub dd (Rh) dd (Rh)

Gość u nas jest tak
Ja mam gr A rh minus maz ma 0 rh plus. Nasze dzieci z pepowiny corka ARh plus synek 0 rh plus. Czyli corka ma ode mnie grupe a wspołczynnik rh meza. Syn natomiast ma i grupe i wspołczynnik po mezu. Ale nie wiem czy wiesz ze grupe dziecka powinno sie ustalac po 2 roku zycia. Przeczytaj w wikipedii o grupie. Tam jest o tym wzmianka.

Gość gość
Nie trolu Corcia nie jest twoja