Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka sobie dziewczyna lat 30

Do zon i partnerek muzulmanow

Polecane posty

Gość ofooooook
W każdym kraju ludzie są zabijani, gwałceni itp, ale europejskie społeczeństwo nie ma problemu z rozróżnieniem kto jest ofiarą a kto sprawcą. Jednak większość niewykształconych muzułmanów- bądź wykształconych, ale którym jest to na rękę, że kobieta jest ich niewolnikiem- uważa, że winna jest zawsze kobieta. Na szczęście po serii ataków na kobiet, które były oblewane kwasem ( i wręcz to się nasilało a nie słabło, a społeczeństwo szykanowało taką kobietę, że skoro została oblana kwasem to sobie zasłużyła )w jednym kraju muzułmańskim wprowadzili nowe prawo i jednej kobiecie z udziałem dobrego prawnika udało się skazać swojego męża na dożywocie. Mam nadzieje, że nie tylko jej!

Gość ale was poznaje!!!
Wlasnie. Wiec tu nie chodzi o islam Chodzi o zla kulture i tradycje!!!

Gość ofooooook
Niektóre osoby na tym forum zarzucają innym, że są ograniczeni, że mówią źle o muzułmanach. Oczywiście, że muzułmanie mają prawo do wyrażania swojej wiary, poglądów i takich tam. Tak samo jak ja mam prawo do swoich. Jednak tam gdzie jest cierpienie przez niesprawiedliwość innych, to nie jest już tylko ich sprawa. Jeżeli jakiś muzułmanin roszczy sobie prawo do tego, żeby mi nakazać noszenia jakiejś szmaty na twarzy to ja mam prawo głośnego sprzeciwu!

Gość jolkiutylka
Mamy to szczęście, że urodziłyśmy się w wolnym kraju, gdzie prawa kobiet są respektowane. Zastanawia mnie dlaczego niektóre kobiety decydują się na związki tak mocno odmienne mentalnie od europejskich. Miłość, zauroczenie partnerem, zachłyśniecie się inną cywilizacja, ciekawość, chęć przeżycia przygody, sposób podrywu, uroda? Co was do tego skłoniło?

Gość hankisia
wyrażaj się ładniej ,,pakol/kebap maly...." ! Powściągnij swój język i przynajmniej udawaj kulturalnego, bo jak się tak ciebie czyta to nie dziwi fakt, że Polki szukają mężczyzn poza granicami Polski!!! Na szczęście mam nadzieję, że jesteś wyjątkiem a nie przedstawicielem płci męskiej!

Gość i jeszcze jedno...pakol
z ta higiena,to jest wcale nie gorzej niz u nas-wszystko zalezy...KTO i GDZIE!

Gość bacijka
Why the hell do you add such long text? Na forum się dyskutuje, a nie pisze referaty!!!

Gość bacijka
Kurdupelka spróbuj jeszcze raz napisać, ale tym razem weź głęboki wdech i pomalutku bez pośpiechu, najpierw się zastanów i wtedy napisz jeszcze raz swoją myśl :)

Do si-xa: no bo jak ja go poznalam to bylam dopiero co nowo-przyjezdna, mloda dziewczyna z malego miasta w Polsce. Pierwszy raz w Londynie i tak jakos rzucilam sie na gleboka wode. Bylam nie zlym kaskiem dla sepow z innych panstw, ktorzy swoja obecnoscia raczyli Anglie juz kilka lat. No i tak oto poznalam jego. Byl jednym ze studentow uniwersytetu, do ktorego uczeszczalam. Tak sie poznalismy. Randki, duzo romantyzmu, duzo prezentow, zero seksu. To mi bardzo imponowalo. Byl troskliwy, opiekunczy. Uczyl mnie islamu, byl cierpliwy, bronil mnie przed wszystkimi, tlumaczyl przed rodzina etc.Zareczylismy sie po roku takiego randkowania. Jeszcze przed slubem lecialam z nim do Arabii Saudyjskiej po raz pierwszy. Potem po slubie po raz drugi. Ciaza pierwsza, porod, drugi wyjazd do KSA. Ciaza druga, trzeci wyjazd, potem jeszcze dwa razy spedzalismy tam wakacje z dziecmi. Potem zaczelo sie psuc. zaczelam zadawac wiele pytan nie wygodnych dla islamu. A w islam trzeba slepo wierzyc, nie kwestionujac go w ogole. To sie mezowi, jego rodzinie i znajomym nie spodobalo. W ogole po drugim dziecku on nie dbal o siebie. Myl sie sama woda bez mydla, nie uzywal zadnych perfumow, smierdzial, byl bardzo juz potem ze tak powiem zaniedbany. Nie obchodzilo go to jak sie ubiera. Nie wychodzilismy nigdzie juz, w ogole zaczely sie takie typowe problemy. Wiele razy prosilam, rozmawialismy, nie dalo sie nic zrobic.

Gość holkra
Aż się wierzyć nie chce jak bardzo człowiek może się zmienić. Niestety wiele kobiet, które wyszły za muzułmanina opowiadają podobne historie. O co w tym wszystkim chodzi? Najpierw są zakochani, więc rzeczywiście dbają o kobietę, bronią ją, są dla niej dobrzy, więc co się później zmienia? Czy po kilku latach miłość słabnie i zaczynają się problemy typu w końcu dostrzega jak bardzo jego kobieta jest nieakceptowana w jego kręgu i dlatego zaczyna się od niej oddalać? Czy może od początku to była gra? Ale aż się nie chce wierzyć, że można być tam wyrachowanym, żeby zwodzić kobietę a od początku wiedzieć gdzie później będzie jej miejsce; że będzie nieszanowana, poniżana i traktowana jak podczłowiek.

Gość holkra
A może przez twoje pytania o islamie on mimo wszystko zaczął się zastanawiać. Jako osoba inteligentna, która wierzyła ślepo w swoją religię może dostrzegł luki i załamał się jego światopogląd? Ludzie myślący zadają pytania, analizują, zastanawiają się, a w islamie jakby zabraniali tego robić ludziom i nakazywali ślepo wierzyć.

Wiesz, to trudno powiedziec. Mialam mase pytan w glowie, zadawalam je. On mowil, ze jako muzulmanka w ogole nie powinnam kwestionowac swojej religii tylko wierzyc i tyle. Nie umial mi odpowiadac na te pytania, odsylal mnie do lektur ze zrodel islamskich. Czytalam jednak czytalam to i bylam w szoku, ze wszyscy muzulmanie mysla tak samo, tlumacza sobie jakies nie wygodne fakty z zycia proroka Mahometa w sposob, ktory nie oczerni ich religii etc.

Gość nalewka dziadunia
W zasadzie kazda religia jest taka sama, masz wierzyc i nie zadawac pytan. Religia chrzescijanska dziala na dokladnie takich samych zasadach.

Gość iikklo
Każdy fanatyzm, nieważne czego dotyczy jest szkodliwy! Nie można generalizować, gdyż niedługo osoby, które wyznają jakąkolwiek religie będą szykanowane! Jeżeli ktoś wierzy sobie w bożka na drzewie, proszę bardzo, jeśli jest tylko dobrym człowiekiem i nie nakazuje mi wierzyć w to samo i szanuje moje poglądy!

Gość hahahahaha.............
taka sobie dziewczyna lat 30 "W ogole po drugim dziecku on nie dbal o siebie. Myl sie sama woda bez mydla, nie uzywal zadnych perfumow, smierdzial, byl bardzo juz potem ze tak powiem zaniedbany. Nie obchodzilo go to jak sie ubiera. Nie wychodzilismy nigdzie juz, w ogole zaczely sie takie typowe problemy. Wiele razy prosilam, rozmawialismy, nie dalo sie nic zrobic." vvv :D Juz mial staly pobyt, co? :D Kazda dupa ciapaka to jednak glupia koza :D

autorko --> kazda z nas byla mloda. wybacz, nie nasmiewam sie tutaj z ciebie, ale musisz przyznac, ze bylas po prostu glupia, sama zapewnie slyszalas jak sie koncza takie historie no ale ty uwazalas tak jak reszta naiwnych glupich lasek ze on jest 'inny'. milion razy walkowany temat, nie musisz ostrzegac nas, poniewaz, madre wiedza juz od dawna ze z islamistami nie ma co sie zadawac, a te glupie i tak zrobia co chca. bez obrazy :)

Pobyt staly mial juz gdy sie poznalismy.

si-xa tak, bylam glupia i ja to wiem. Czlowiek mlody to i pstro w glowie. Wielkie zderzenie z rzeczywistoscia. Ale najpierw szal no bo gdzie ja jestem, jak to gdzie? W Londynie. Caly ten swiatek to bylo dla mnie cos, czego wczesniej nie znalam. Zachlysnelam sie tym i oczarowal mnie pierwszy lepszy. Ja nigdy wczesniej zadnego muzulmanina ani obcokrajowca nie poznalam. Mam rodzine w Chicago, jak raz na pare lat przylatywali do Polski w odwiedziny to tylko o tym sie mowilo. To bylo wiele lat temu i teraz moze to wywolywac we mnie pewne zazenowanie no ale tak bylo z 20 lat temu, gdy mialam 10 lat. Obcokrajowcow to widywalo sie tylko w Warszawie, Poznaniu, tych wielkich miastach albo na filmach w TV. :D Takze nie dziwcie sie, ze jak dziewczyna mloda i pierwszy raz za granica kraju, ktory byl dla niej wszystkim co znala, to zachlysnie sie zagranicznym zyciem i facetami.

si-xa i tutaj tez masz racje, myslalam tak jak wszystkie: on jest inny. Z nami bedzie inaczej, my bedziemy szczesliwi na przekor innym. Takie teksty to teraz moge wkladac pomiedzy bajki. :) No ale co sie dziwic, juz napisalam, mlody czlowiek to glupi i zycia nie zna. Teraz z perspektywy czasu to ja wiem.

mowi sie ze lepiej pozno niz wcale :) ciesze sie ze udalo ci sie wyrwac z tego gowna..

Dzieki, ja tez sie ciesze. Wczesniej w poscie, ktory zostal usuniety napisalam, ze moj ex ma teraz kolejna Polke. Chodzi z zakryta twarza w czarnych szatach. Ale mnie juz to nie dotyczy. Wiem od znajomych, ktorzy mieszkaja blisko nich.

Gość fekikiki
jak by glupie baby nie przevhodzilky na islam to same araby by zrezygnowali bo by musielli kogos ruchac i sie rozmnarzac

"Chodzi z zakryta twarza w czarnych szatach" Ja nie rozumiem jak kobiety moga byc takie glupie i dac sie tak upodlac? I one takie pozakrywane przyjezdzaja do Polski czy brak im odwagi i tylko w Anglii tak paraduja?

O i ta znowu za mną chodzi po wątkach ;) moja kochana pomarańczka ;) Ułożyło ci czy jeszcze się nie wyżyłaś? Może zapisz sobie w pamiętniczku coraz to nowsze wyzwiska, którymi raczysz mnie na każdym wątku. Jak już ci ciśnienie spadnie to daj znać, może wtedy uda ci się skleić poprawne zdanie. A może sama nosisz takie czarne szaty cesarza? W Polsce też? Urocze ;)

Gość iohwf
Polki nigdy nie zrozumieją,że taki muzułmanin za chwile weżmie inną,jakis tam Bosniak zawróci w głowie to ona zaraz kupuje mu chate w Polsce biedakowi-niech najpierw sprawdzi ile babsztylów miał przed nią, ile nieślubnych dzieci,ile ma swoich w innym kraju!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!/autentyczny przykład/.

Udzielam sie i bede sie udzileIala. Tak samo jak ty :) W przeciwienstwie do ciebie, nikogo nie wyzywam. Tobie to i tak zycia nie zmieni. Dalej bedziesz poganiac z gabeczka i plynem do mycia naczyn, ale swoje frustracje zawsze mozesz wyladowac po ciezkim dniu pracy na kafeterii :) A teraz z laski swojej badz uprzejma zniknac z kolejnego watku, za ktorym za mna podazasz tylko po to, zeby napisac mi pare rynsztokowych zwrotow, niczym spod pijackiej meliny. Mnie takie klimaty nie bawia.

Gość sahara girl 4
Ten temat chyba najbardziej kluje w oczy muzulmanki i zony badz kobiety muzulmanow. Ja juz spotkalam nie raz takie polskie muzulmanki ale hipokryzja az po oczach bije. :(

Gość Psica Jamnica
Dziewczna po 30 , zgadzam sie z Toba w 100% dobrze, ze zostawilas tego dziada i zaczelas myslec samodzielnie. Islam to totalitarny system jak nazizm a celem muzulmanow jest ekspansja I podboj. Tez mieszkam w UK i widze jak ten kraj staje sie powoli muzulmanski. Muhammad byl zlodziejem, morderca i pedofilem, takie sa historyczne fakty. Technika, ktora zapewne znasz jest al-taqiya, czyli szerzenie propagandy przez muzulmanow jaki to islam jest pokojowy i tolerancyjny. Po to, aby zdezorientowac niewiernych poki muzulmanie sa mniejszoscia na danym terenie. Potem coraz wiecej roszczen i gdy urosna w sile to juz widac co sie dzieje na przykladzie kilku krajow. Nie wiem czy jeszcze tu ktos zaglada, ale polecam ksiazki Ayan Hirsi Ali, madra odwazna kobieta ktora porzucila Islam i za to, ze osmiela sie krytykowac te obrzydliwa faszystowka ideologie otrzymuje grozby itd. Autorko topiku, badz zdrowa i odezwij sie jesli tu zajrzysz :)

Gość gość
Jeszcze 30-40 lat i Angole obudzą sie z ręką w g*** . Pakistan Północny -hehe . Oczywiście państwo upadnie albo upodobni sie max do Bośni .Osobne dzielnice białe i muslimów kompletny paraliż wszystkiego itp . Za 50 lat Chińczycy pewnie będą klasyfikować UK do III świata ...